Per Laursen taber finalen ved sæsonens sidste PDC Nordic & Baltic turnering

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Per Laursen sikrede sig en solid afslutning på PDC Nordic & Baltic touren, og ender dermed som nummer seks på den samlede rangliste.

Efter et skuffende 2019 på PDC Nordic & Baltics Pro Tour formåede Per Laursen denne weekend at sætte et flot punktum på sæsonen, da han i dag fulgte gårsdagens semifinaleplacering op med en finale. Det er første gang siden maj 2017, at en dansker spiller sig i finalen på PDCNB touren – dengang var det også Per Laursen.

LÆS OGSÅ: Per Laursen leverer sæsonens første danske semifinale på PDC Nordic & Baltic touren

Danmarksmesterens gode weekend var ganske vist befordret af, at fire af PDCNB-ranglistens top otte havde valgt ikke at deltage i turneringen, hvilket alt andet lige gjorde lodtrækningerne en anelse mere overskuelige, alt imens danskeren derfor også var seedet til begge turneringer.

Endnu en kvartfinalesejr over Niels Heinsøe

Efter at have indledt turneringen med sejre på henholdvis 6-4 og 6-3 over lettiske Nauris Gleglu og danske Alan Rask, så stod Per Laursen for anden dag i træk i en kvartfinale mod klubkammeraten Niels Heinsøe.

Bedømt på statistikkerne, så var Niels Heinsøe i dag ikke nær så velspillende, som han var, da de mødtes i går. Til gengæld leverede Per Laursen en solid indsats og endte derfor kampen med et stærkt gennemsnit på 90. Niels Heinsøe kunne dog glæde sig over, at han spillede sig i sin femte PDCNB-kvartfinale i træk, hvilket er blandt årsagerne til, at han slutter sæsonen som nummer otte på den samlede rangliste.

Vandt trods amatørfejl mod Madars Razma

I semifinalen skulle Per Laursen så forsøge at besejre gårsdagens vinder, lettiske Madars Razma.

Her indledte Laursen og Razma kampen med at bryde hinandens udlæg syv gange i træk frem til stillingen 4-3 til Laursen. Herfra lagde Laursen godt fra land, og med 82 tilbage efter 12 pile var der meget der tydede på, at Potten-spilleren ville bringe sig foran 5-3. Ved at ramme en etter på sin sidste pil, og dermed spille sig ned på 39, gav Laursen imidlertid en forsmag på, hvad der var i vente. For indgangen efter lavede Laursen først en syver for at spille sig på double 16, men endnu en syver gjorde, at han ikke kunne lukke på sin sidste pil. I ren frustration kastede Laursen derfor sin sidste pil i en 14’er og efterlod dermed 11, fremfor at efterlade en ren double, i tilfælde af at han skulle komme til skiven igen.

Per Laursen var dog heldig med, at Madars Razma ligeledes koksede rundt i nedspillet, og Laursens klodsede amatørfejl blev derfor ikke straffet. Laursen kunne i stedet sikre sig en førring på 5-3, efter et yderst besynderligt leg vundet i hele 32 dart.

Herfra var det tydeligt at se, at Madars Razma – som så mange gange før – blev fanget i sine følelsers vold, hvilket bidrog til, at Laursen sidenhen kunne afgøre kampen med en fornem lukker på 116. Dermed havde Laursen nu muligheden for at vinde sin første PDCNB-titel siden januar 2016.

Labanauskas bedst på doublerne

I den modsatte semifinale brillierede Darius Labanauskas med et gennemsnit på intet mindre end 103 i sin 6-2 sejr over Marko Kantele. Der var derfor lagt i kakkelovnen til, at Laursen skulle spille op til sit absolut bedste, såfremt han skulle gøre sig forhåbninger om en samlet sejr.

Desværre formåede Laursen imidlertid ikke at udnytte sine chancer på doublerne, når de bød sig. Ganske vist vandt danskeren to legs (begge lukket i 16 dart), men han havde også en enkelt pil på doublerne i kampens tredje, fjerde og femte leg, alt imens han brændte fire lukkepile i kampens sjette leg. Det blev selvsagt straffet af Labanauskas, der dermed kunne fejre sin fjerde PDCNB-titel i sæsonen.

Tour Card trio til VM

Den litauiske sejr betyder i øvrigt, at Labanauskas ender som nummer to på PDCNB-ranglisten blot 50 point efter Madars Razma. Både første- og andenpladsen på PDCNB-ranglisten giver adgang til PDC’s verdensmesterskab, men eftersom Labanauskas også har kvalificeret sig direkte gennem PDC’s rangliste, så går den anden PDCNB plads istedet til Marko Kantele. Dermed vil alle PDCNB’s tre Tour Card holdere være repræsenteret ved PDC’s verdensmesterskab til december.

Du kan se de afgørende resultater fra søndagen Pro Tour her nedenfor. Alle øvrige resultater kan findes her.


PDC Nordic & Baltic Pro Tour 10
Lørdag 2. november
Kvartfinaler
Madars Razma (91,4) 6-2 (92,4) Asko Niskala
Per Laursen (90,0) 6-2 (77,4) Niels Heinsøe
Darius Labanauskas (91,0) 6-3 (74,8) Ivan Springborg Poulsen
Marko Kantele (83,1) 6-4 (85,9) Mindaugas Barauskas

Semifinaler
Per Laursen (79,5) 6-3 (75,7) Madars Razma
Darius Labanauskas (103,0) 6-2 (92,7) Marko Kantele

Finale
Darius Labanauskas (87,8) 6-2 (87,5) Per Laursen


Top 10 PDC Nordic & Baltic (10 ud af 10 turneringer)

  1. Madars Razma, 6950
  2. Darius Labanauskas, 6900
  3. Marko Kantele, 3850
  4. Dennis Nilsson, 3250
  5. Ulf Ceder, 1875
  6. Per Laursen, 1675
  7. Daniel Larsson, 1575
  8. Niels Heinsøe, 1350
  9. Oskar Lukasiak, 1325
  10. Veijo Viinikka, 1125

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*