Nedtakt: Sådan gik det ved førstedagen af NZ Darts Masters

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Endnu et World Series event startede i dag, denne gang var det i New Zealand.

NZ Darts Masters er det sidste af i alt tre World Series events “down under” og det startede i dag. Som altid bød programmet på otte kampe, hvoraf otte af spillerne var lokale spillere, som havde kvalificeret sig forud for turneringen og de restererende otte var PDC’s udvalgte stjerner fra verdenstoppen.

Dagens første kamp stod mellem James Wade og Craig Caldwell. Dermed slap Wade for sin onde ånd Damon Heta og kunne således spille sig videre med en kneben sejr på 6-5, hvor Caldwell dog aldrig havde matchpile til at afgøre det selv.

Dagens anden kamp bød på en mindre overraskelse. Selvom Simon Whitlock på det seneste har været lidt op og ned i niveau, var det nok de færreste der havde regnet med, at han ville tabe til Ben Robb. Selvom Simon Whitlock faktisk endte med en lukkeprocent på 100, så fik han bare ikke lov til at lukke mere end fire gange og dermed vandt Ben Robb altså kampen 6-4 og snittede 96.87.

Daryl Gurney havde ikke de store problemer med at slå David Platt og det samme havde Rob Cross ikke med at slå Warren Parry.

Gary Anderson slog herefter Haupai Puha, dog uden at imponere på nogen måde. Skotten snittede således kun 84.08. Ikke det niveau vi normalt kender Anderson for.

Herefter skulle Damon Heta på scenen, og han ville nok gerne have mødt James Wade igen. Han rendte således ind i en fin lussing, da han tabte med hele 6-1 til Peter Wright, som endnu en gang havde skiftet pile. Damon Heta snittede da også kun 82.17 og kunne altså ikke gøre meget mod Wrights 94.24.

Michael van Gerwen ramte bestemt heller ikke topniveauet i dag, men endte dog alligevel med at hente en sejr på 6-5 over Kyle Anderson. Anderson var ellers foran i store dele af kampen, men da det hele skulle afgøres, formåede Kyle Anderson ikke at udnytte sine fire matchpile og dermed vandt verdensmesteren altså kampen.

Raymond van Barneveld måtte da også kæmpe lidt med det mod hjemmebanefavoritten Cody Harris, da også han vandt med 6-5. Cody Harris fulgte med i stort set hele kampen, men da kampen skulle afgøres i sidste leg, missede Cody Harris en matchpil på rød bull og dermed kunne Raymond van Barneveld lukke 64 i rolig stil og dermed tage sejren.

Herunder kan du skabe dig et overblik over dagens resultater, samt programmet for morgendagens kvartfinaler:

Kampprogram:
Fredag den 23. august

James Wade 6-5 Craig Caldwell
Ben Robb 6-4 Simon Whitlock
Daryl Gurney 6-2 David Platt
Rob Cross 6-2 Warren Parry
Gary Anderson 6-3 Haupai Puha
Peter Wright 6-1 Damon Heta
Michael van Gerwen 6-5 Kyle Anderson
Raymond van Barneveld 6-5 Cody Harris

Lørdag den 24. august
Kvartfinaler
Peter Wright v James Wade
Daryl Gurney v Raymond van Barneveld
Michael van Gerwen v Gary Anderson
Rob Cross v Ben Robb
Semifinaler
Finale

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*