Per Laursen og Niels-Jørgen Hansen kvalificerer sig til Danish Darts Open

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Det blev Per Laursen (billede) og Niels-Jørgen Hansen, der løb afsted med de to danske pladser ved Danish Darts Open 2019.

Fredag eftermiddag klokken 13:00 indledes første runde af Danish Darts Open, og det bliver med deltagelse af Per Laursen og Niels-Jørgen Hansen.

Mens Per Laursen har formået at kvalificere sig til Europa Touren to gange tidligere, heriblandt Danish Darts Open sidste år, så vil det være første gang nogensinde, at Niels-Jørgen Hansen får oplevelsen af, at stå på en scene af dén størrelse. Her kan den venstrehåndede dartspiller se frem til at møde Ryan Harrington i løbet af fredagens aftenskampe, alt imens Per Laursen kommer til at stå overfor Reece Robinson i løbet af eftermiddagen.

LÆS OGSÅ: Drømmelodtrækning til vinderne af den danske kvalifikationsturnering

Per Laursen var på forhånd udset en hård vej til en eventuel kvalifikation, idet han var endt i samme halvdel som den anden forhåndsfavorit; Vladimir Andersen. De to mødtes allerede i kvartfinalen, og her formåede den rutinerede dansker at tilkæmpe sig en sejr på 6-5, efter at have været bagud både 0-2 og 4-5. Herefter vandt Per Laursen sin afgørende kamp mod Dan E. Jensen, der med sin vej til semifinalen stod for dagens overraskelse.

I den anden halvdel var det som bekendt sønderjyden Niels-Jørgen Hansen der løb afsted med den samlede sejr. Efter et par blandede præstationer, stod Niels-Jørgen Hansen i kvartfinalen overfor Niels Heinsøe, i et opgør der på forhånd lignede en sejr til sidstnævnte, efter Heinsøe havde vist højt niveau i runden forinden. Sådan skulle det dog ikke gå – Heinsøe fik aldrig fat i sit spil, og endte med et overbevisende 1-6 nederlag til Niels-Jørgen Hansen.

I den afgørende semifinale leverede Niels-Jørgen Hansen så sin bedste præstation set over hele turneringen, idet Aabenraa-spilleren snittede 85,0 i sin ligeledes overbevisende 6-1 sejr over Bent Lambertsen – Lambertsen havde ellers spillet en god turnering frem mod den afgørende kamp, hvor han imidlertid aldrig fik fundet rytmen.

Alle øvrige resultater fra torsdagens kvalifikationsturnering kan findes her. I den forbindelse er det værd at nævne, at Vladimir Andersen blev noteret for turneringen højeste gennemsnit på 88,3, efter han havde leveret et utroligt comeback i 1/8-finalen mod Ulrich Meyn. Meyn førte således 5-0, inden Vladimir vandt seks legs i træk i henholdvis 15, 15, 16, 16, 15 og 18 dart.

Du kan se vinder-interviews med torsdagens hovedrolleindehavere her nedenfor:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*