Optakt: Danish Darts Open begynder i dag

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Sidste år sejrede Mensur Suljovic i København – men hvad er Danish Darts Open? – og hvad er Europa Touren?

I dag, fredag, og frem til søndag gæster PDC’s Europa Tour Danmark, idet Brøndbyhallen i København lægger lokaler til Danish Darts Open.

Introduktionen af Europa Touren til København betyder, at Danmark er blevet en del af et eksklusivt selskab. Europa Touren er således en af de vigtigste og mest prestigefulde turneringsformer i PDC, eftersom den giver spillerne mulighed for at spille foran rullende TV-kameraer og tusindvis af tilskuere, alt imens der er store pengepræmier på spil, der åbner døren for deltagelse ved PDC’s aller største TV-turneringer, heriblandt World Matchplay, World Grand Prix og verdensmesterskabet.

En anden vigtig TV-turnering er European Championship, som man kun kvalificere sig til, ved at indsamle nok præmiepenge på Europa Touren. I den forbindelse afhænger flere spilleres VM-skæbne af, hvorvidt de formår at kvalificere sig til European Championship, der fungerer som en sæsonafslutning på Europa Touren.

European Championship afholdes i den forbindelse fra den 24. til den 27. oktober. Forinden da vil der dog først være afholdt 13 Europa Tours, der bringer de kvalificerede spillere til Tyskland, Holland, Østrig, Tjekkiet, Gibraltar og Danmark. Præmiesummen ved de 13 turneringer er den samme, hvor den samlede præmiesum lyder på 140.000 pund (1,2 millioner danske kroner). Heraf går 25.000 pund (209.000 danske kroner) til vinderen af de respektive Europa Tours.

Danish Darts Open 2019

Som altid vil der være 48 spillere deltagende på Europa Touren. 16 af disse spillere er seedet på baggrund af PDC’s ProTour-rangliste, og indtræder derfor først i turneringen lørdag. Her møder de vinderne af kampene i første runde, der spilles i dag. Du kan se listen over de deltagende spillere her, mens du kan læse om resultaterne af den danske kvalifikationsturnering her.

Netop gårsdagens kvalifikationsturnering blev vundet af Per Laursen og Niels-Jørgen Hansen. De to danskere møder derfor henholdsvis Reece Robinson og Ryan Harrington. Laursen kamp vil finde sted i løbet af eftermiddagen, alt imens Niels-Jørgen Hansen skal på scenen i aften.

Danish Darts Open 2018

Sidste år var det Mensur Suljovic, der løb med titlen som den første vinder af Danish Darts Open nogensinde. Mens østrigeren ved den lejlighed kunne fejre karrierens anden Europa Tour-titel, så markerede turneringen en massiv nedtur for Michael van Gerwen, der allerede i tredje runde tabte til Brendan Dolan.

Heller ikke danskerne opnåede succes ved den lejlighed. Både Per Laursen og Brian Løkken tabte således deres kampe i første runde med resultaterne 6-4 og 6-2 til henholdvis Steve West og Cristo Reyes.

Årets lodtrækning og kampprogram

PDC Nordic & Baltic oplyser, at det fortsat er muligt at købe billetter til weekendens turnering. I den forbindelse vil publikum kunne glæde sig til følgende kampprogram (alle kampe kan ses live på PDC.tv):

Fredag 14. juni
Første runde
Eftermiddagsprogram (13:00)
Luke Woodhouse v William O’Connor
Mick Todd v Nathan Aspinall
Mike De Decker v Kyle Anderson
Per Laursen v Reece Robinson
Cody Harris v Teuvo Haverinen
Jose De Sousa v Scott Taylor
Jose Justicia v Ryan Joyce
Krzysztof Kciuk v Krzysztof Ratajski

Aftensprogram (19:15)
Kim Viljanen v Martin Schindler
Glen Durrant v Kevin Burness
Niels-Jorgen Hansen v Ryan Harrington
Steve West v Chris Dobey
Gabriel Clemens v Mervyn King
Kirk Shepherd v Vincent van der Voort
Steve Beaton v Michael Smith
Dennis Nilsson v Steve Lennon

Lørdag 15. juni
Anden runde
Eftermiddagsprogram (13:00)
Stephen Bunting v Harris/Haverinen
Darren Webster v De Sousa/Taylor
Jonny Clayton v Laursen/Robinson
Dave Chisnall v Kciuk/Ratajski
Simon Whitlock v Todd/Aspinall
Joe Cullen v Durrant/Burness
Daryl Gurney v Justicia/Joyce
Ricky Evans v West/Dobey

Aftensprogram (19:15)
Gerwyn Price v Hansen/Harrington
Rob Cross v Shepherd/Van der Voort
Peter Wright v Woodhouse/O’Connor
James Wade v Nilsson/Lennon
Adrian Lewis v De Decker/Anderson
Mensur Suljovic v Clemens/King
Ian White v Viljanen/Schindler
Jermaine Wattimena v Beaton/Smith

Søndag 16. juni
Eftermiddagsprogram (13:00)
Tredje runde

Aftensprogram (19:15)
Kvartfinaler
Semifinaler
Finale

1 Comment

  1. Jeg forstår ikke helt tallene for præmiesummerne – den samlede præmiesum ved hver Europa Tour-turnering er £140.000, altså £1.820.000 i alt, mens vinderen af hver Europa Tour-turnering får £25.000, dvs. £325.000 i alt til vinderne.

    De tal du nævner her, er præmiepenge for selve European Championship-turneringen.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*