Jann Hoffmann: ‘Formatet er til Danmarks fordel’

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Det danske dartkoryfæ ser double-formatet som en fordel for danskerne, når Per Laursen og Niels Heinsøe på torsdag møder Gary Anderson og Peter Wright i første runde ved World Cup of Darts 2019.

Som en del af den gyldne danske dartgeneration der gjorde sig gældende på den internationale dartscene i slut-80’erne og op gennem 90’erne, nåede Jann Hoffmann i sin aktive karriere at vinde både det nordiske og danske mesterskab to gange, mens han fire gange kvalificerede sig til BDO’s verdensmesterskab.

LÆS OGSÅ: Top 15: Danmarkshistoriens største dartspillere – del 3/3

Foruden storhedstiden i 90’erne, så repræsenterede Jann Hoffmann imidlertid også Danmark ved PDC’s World Cup of Darts i både 2012 og 2013, hvor han dannede makkerskab med Per Laursen.

Per Laursen er fortsat fast mand på World Cup-landsholdet, hvor han nu på torsdag, sammen med Niels Heinsøe, møder Skotland i første runde ved landsholdsturneringen der afholdes i Hamborg.

Mens både eksperter og bookmakere forudser en sikker sejr til de skotske stjerner, så påpeger Jann Hoffmann, at spilformatet ved World Cuppen taler til Danmarks fordel. Det fortæller han til Dartnyheder.dk.

– Skotland er da favoritter, det er der slet ingen tvivl om. Men skal man møde et af de store hold, så skal man gøre det i første runde, hvor man kun spiller double, og hvor formatet er relativt kort. De vilkår taler helt klart til Danmarks fordel, fortæller Hoffmann og uddyber:

– Vi skal huske på, at de store stjerner i PDC jo ikke er vant til at spille double. Det er altså et helt andet spil, og vi har jo før set, at de mindre nationer kan drille de store, når de spiller under de her forhold. Se bare England der tabte til Spanien i 2010, og Skotland der tabte til Singapore for et par år siden, forklarer han.

Forskel på single og double

LÆS OGSÅ: Per Laursen: ‘Skotland er en drømmelodtrækning’

Undervejs i sin egen World Cup-karriere, var Hoffmann med til at besejre Gibraltar i 2012, mens man i 2013 vandt over Sydafrika, inden Danmark tabte til henholdvis Nordirland og Irland. På den baggrund ved Hoffmann, hvad han taler om, når han pointerer, at double-formatet er en helt anden form for dart-disciplin, end hvad den skotske duo er vant til.

– Vi har jo den fordel, at vi i Danmark er vant til at spille double. Det er en helt anden rytme, og det vil både Per (Laursen, red.) og Niels (Heinsøe, red.) være komfortable med. Det betyder ikke, at de er favoritter. Det er Skotland stadigvæk, men vi er ikke chanceløse, fastslår han.

– Selvfølgelig havde det været lettere at møde et hold som Italien. Men så igen, hvis man skal vinde over et af de store hold, så skal man gøre det i første runde. I anden runde spiller man jo også single, og så havde Danmarks chancer været endnu dårligere. Nej, så foretrækker jeg, at man møder et af de gode hold i første runde, og så har mulighed for at overtage deres seedning, uddyber Jann Hoffmann.

Naturlig respekt for Per Laursen

Selvom Skotland er andenseedet ved turneringen, og derfor kun er overgået af England, så fortæller Hoffmann dog, at både Gary Anderson og Peter Wright vil have respekt for det danske hold.

– De kender jo Per (Laursen, red.), og de ved, at han godt kan spille dart. Og så har de helt sikkert også været inde og undersøge hvem Niels (Heinsøe, red.) er, og har kunnet se, at han deltager på Challenge Touren. De havde da nok selv forestrukket at møde Italien, selvom de naturligvis også anser sig selv som favoritter, det er klart – og med god grund, afslutter Hoffmann.

Danmark møder som bekendt Skotland i den sidste kamp på World Cuppens åbningsdag. Kampen vil kunne ses live på TV3 Sport, Viaplay.dk og PDC.tv.

Oversigt over kampe i første runde ved World Cup of Darts
Torsdag 6. juni (19:00)

Gibraltar vs. Japan
Nordirland vs. Sydafrika
New Zealand vs Litauen
Belgien vs. Hong Kong
Brasilen vs. Sverige
Wales vs. Singapore
Ungarn vs. Tyskland
Skotland vs. Danmark

Fradag 7. juni (19:00)
Kina vs. USA
Italien vs. Canada
Polen vs. Tjekkiet
Irland vs. Grækenland
England vs. Fillippinerne
Østrig vs. Rusland
Australien vs. Finland
Holland vs. Spanien

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*