Dramatisk afslutning mellem Price og Gurney sikrer spænding i Premier League

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Bølgerne gik ualmindeligt højt, da Daryl Gurney i går overlevede en enkelt matchpil mod Gerwyn Price.

På en aften hvor Michael van Gerwen slog sæsonrekorden for det højeste gennemsnit i indeværende Premier League-sæson, og hvor Daryl Gurney og Gerwyn Price var ved at ende i håndgemæng, blev udfaldet af resultaterne således, at der fortsat er fire spillere der er inde i kampen om de sidste to semifinalepladser i Premier League 2019, alt imens Rob Cross er snublende tæt på at blive den første person nogensinde, der ender højere i Premier League-tabellen end Michael van Gerwen.

Der er med andre ord fortsat stor dramatik om de afgørende placeringer forud for sæsonfinalen den 23. maj. Inden da, skal de sidste fire gruppekampe afvikles på torsdag i næste uge. I den forbindelse tager vi her en gennemgang af torsdag aftens Premier League-kampe. En aften, hvor bølgerne gik højt, og hvor resultaterne sikrede, at spændingen er intakt forud for næste uges afsluttende gruppekampe.

Du finder i øvrigt den opdaterede Premier League-tabel nederst i artiklen.

Michael Smith (95,77) 7-7 (92,8) James Wade

Forud for torsdagens kampe kunne James Wade prale af en imponerende indbyrdes statistik over Michael Smith, der fortæller, at ‘The Machine’ havde vundet 16 af deres foregående 19 indbyrdes opgør – heraf var fire sejre faldet inden for de seneste fem uger.

Til trods for at Smith ikke for alvor formåede at vende den indbyrdes statistik, så kan den tidligere U23-verdensmester glæde sig over, at han ikke for 10. gang i træk tabte til James Wade, til trods for at have været bagud 5-7, inden han alligevel fik tilkæmpet sig et enkelt point.

Kampen var generelt tæt hele vejen til målstregen, og var i høj grad kendetegnet ved et hav af missede doubler fra begge parter. Særligt Michael Smith vil formentlig ærgre sig over sine forsøg på doublerne, idet han endte med en lukkeprocent på blot 27 procent.

De ringe forsøg på den ydre ring betød imidlertid ikke, at Wade formåede at tilspille sig matchpile. Tværtimod gik gassen af ballonen, og pointdelingen betyder, at Wade muligvis vil være afhængig af at skulle hente point mod Rob Cross i næste spillerunde, hvis han vil gøre sig forhåbninger om at ende i top fire. Samtidig må sidste års finalist erkende, at han er uden sejr i sine seneste syv optrædener på Premier League-scenen, og blot har et enkelt point ned til Peter Wright på sidstepladsen.

Mensur Suljovic (98,59) 4-8 (102,66) Rob Cross

En sejr til Suljovic ville betyde, at østrigeren ville være så godt som sikret en plads semifinalerne, når Premier League afgøres i O2 Arena den 23. maj. Omvendt ville et nederlag stille ham i en vanskelig situation, idet han næste uge møder Michael van Gerwen, og i den forbindelse ligger á point med Daryl Gurney, og blot er et enkelt point foran Gerwyn Price på sjettepladsen.

Til trods for en udmærket præstation, så var der imidlertid meget lidt at stille op for Suljovic, der fra kampens start fik ørene i maskinen af en velspillende Rob Cross. Cross etablerede sig således hurtigt et hul til stillingen 3-0. Et hul der blev for svært for Suljovic at kravle ud af, blandt andet som konsekvens af Cross’ syv 180’ere undervejs i kampen.

Sidste år endte Suljovic som næstsidst i tabellen, til trods for et sæsongennemsnit på intet mindre end 99,06. Selvom snittet i år må begrænse sig til 95,74, så er en endelige plads i top fire ikke uden for rækkevidde. Det kan dog meget vel kræve en sejr over Michael van Gerwen i næste runde. En runde, hvor Rob Cross med en sejr over James Wade kan blive den første nogensinde, der ender over Michael van Gerwen i Premier League-tabellen.

Daryl Gurney (94,71) 7-7 (96,93) Gerwyn Price

Få spillere har en bedre statistik mod Daryl Gurney end Gerwyn Price. Forud for torsdag aftens 12. indbyrdes opgør, havde Price således kunnet knytte næverne efter sejr i otte af de foregående.

Til trods for en pointdeling, så var det imidlertid tæt på, at der også i går blev knyttet næver. Det var således nemt at se, at begge spillere i dén grad var sat op til kampen, hvor en sejr for begge parters vedkommende ville bringe dem snublende tæt på en plads i semifinalerne, mens et nederlag meget vel kunne udspille deres chancer.

I stedet endte det med en pointdeling, efter Price brændte en enkelt matchpile fra 146. Det betyder, at Price næste uge er nødsaget til at hente point mod Peter Wright, og derudover håbe på at både Mensur Suljovic og Daryl Gurney får minimalt udbytte ud af deres kampe mod henholdvis Michael van Gerwen og Michael Smith, mens Gurney vil skulle jagte en sejr mod Smith, og så i øvrigt håbe på at udfaldet af Suljovic’ kamp ender med et østrigsk pointtab.

Michael van Gerwen (110,85) 8-1 (102,29) Peter Wright

2019 har sandt for dyden ikke været nogen nem sæson for Peter Wright. Derfor lignede det da også en kæp i hjulet, at han i går skulle levere en af sæsonens bedste præstationer, og så alligevel blive hængt til tørre af Michael van Gerwen, der med 110,85 slog sæsonrekorden for det højeste gennemsnit i indeværende Premier League-sæson. En rekord der forinden var indehavet af James Wade, der tidligere på sæsonen snittede 109,59 i sin 7-0 sejr over Daryl Gurney.

Kampen var selvsagt en ensidig affære, hvor Wrights bedste udgangspunkt var en reducering til 3-1. Der var imidlertid også svære odds mod den hollandske verdensetter, der vandt sine legs i henholdvis 11, 15, 12, 17, 13, 11, 13 og 18 dart.

Den overbevisende præstation til trods, så er Michael van Gerwen dog fortsat henvendt til andenpladsen i tabellen. Det betyder, at han både skal håbe på, at James Wade tager point fra Rob Cross i næste uge, alt imens han selv skal jagte en sejr over Mensur Suljovic. Hvis ikke det lykkes, så vil det være første gang siden debuten i 2013, at ‘MvG’ ikke ender øverst i Premier League-tabellen.

1 Comment

  1. Jeg er ikke den store fan af Price, men det er da Gurney der er en klovn. Price er glad for at havde sikkert sig en 1 point, og så pisser det åbenbart Gurney af, så han er nød til at værre dum, da han også henter sig 1 point.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*