Optakt: Næstsidste runde af Premier League

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC

Premier Leagues næstsidste runde i aften, og flere ting kan blive slået fast.

Det er torsdag og dermed er det endnu en gang blevet tid til Premier League. Denne gang er det store dartcirkus landet i Sheffield, nærmere bestemt The FlyDSA Arena. Vi nærmer os dog afslutningen med hastige skridt, og derfor kan aftenen i aften blive meget afgørende for mange af spillerne.

Men lad os kigge på scenarierene, mens vi kigger på hver enkelt kamp.

Michael Smith v James Wade [1: 2.87 x: 4.75 2: 2.00]
Michael Smith har udspillet sin rolle i dette års Premier League. Det er derfor kun James Wade, som har noget at spille for i aften. Hvis Wade vinder, så vil han have 19 point. Uanset hvordan resultaterne ender i de andre kampe, vil han ikke være sikker på top fire, men det vil dog være rart sandsynligt, at han så også befinder sig i top fire efter den næste og sidste runde.
Statistikken taler dog også til Wades fordel. De to spillere har således mødt hinanden 19 gange, hvor det er blevet til hele 16 sejre for James Wade. Samtidig har han vundet de sidste ni indbyrdes kampe, og vi skal således helt tilbage til 2017 for at finde Smiths sidste sejr.

Bud på kampen: James Wade vinder 8-4


Mensur Suljovic v Rob Cross [1: 3.25 x: 5.00 2: 1.80]
I teorien er Rob Cross stadig ikke sikker på at ende i top fire. Men skal han ryge ud af top fire, så skal han tabe både i dag og i næste runde, og samtidig skal Gurney vinde i dag og i næste runde. Derudover skal Cross tabe noget så stort, og Gurney skal vinde noget så stort, så Gurney får en bedre værdi på sin leg-forskel.
Det er dog meget usandsynligt at dette skulle ske, men for at Cross kan være helt sikker, og for at han kan nappe førstepladsen og de 25.000 pund, så ville det jo bare være nemmere at vinde i aften.
Mensur Suljovic lægger sig dog næppe ned uden kamp. Østrigeren har således også top fire at spille for. Og han har endda en noget større chance for at smide placeringen, da midterfeltet er uhyr tæt.
De to spillere har dog en meget tæt statistik, hvor de hver har vundet seks kampe mod hinanden. Cross kan dog måske drage lidt fordel af, at han vandt deres første kamp i dette års Premier League.

Bud på kampen: 7-7

Daryl Gurney v Gerwyn Price [1: 2.30 x: 4.75 2: 2.40]
Der er alt at spille for i dette opgør, især for Gerwyn Price, som med et nederlag vil have usandsynligt svært ved at nå top fire. Hvis han taber, skal han i hvert fald håbe på at Mensur Suljovic og Wade taber, og gerne væsentlig større end Price selv. En ting er dog sikkert. Hvis både Wade og Suljovic vinder, vil taberen af dette opgør ikke kunne nå top fire.
Gurney kommer dog ind til dette opgør med massere af selvtillid. Nordireren har således vundet sine seneste to opgør i Premier League, hvoraf den seneste var over Michael van Gerwen.
Det er dog svært at sige, hvem der præcis er favoritten i dette opgør, og det ses da også tydeligt hos bookmakerne. Men det er utvivlsomt en kamp, som vil være fyldt med en masse nerve.

Bud på kampen: Daryl Gurney vinder 8-6

Michael van Gerwen v Peter Wright [1: 1.28 x: 7.00 2: 7.00]
Michael van Gerwen kan også sikre sig sin plads i top fire, alt efter hvordan de andre resultater flasker sig. Han skal op mod Peter Wright, som heller ikke har noget at spille for længere. Det er dog utænkeligt, at han går på scenen for at tabe, omend motivationen måske ikke helt er der.
Sidst de to mødtes i Premier League blev det til en sikker sejr på 7-1 for Michael van Gerwen, men da de to mødte hinanden ved weekendens Austrian Darts Open var Peter Wright bedre med, da Michael van Gerwen vandt kampen med 6-5.
Der er ingen tvivl om, at Michael van Gerwen er favorit i dette opgør, spørgsmålet er bare, hvilken Peter Wright der træder op på scenen.

Bud på kampen: Michael van Gerwen vinder 8-5

Alle kampe kan ses på TV3 Sport fra klokken 20.15 eller på PDC.tv.

Unibet Premier League

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*