Optakt: Fortsat dødt løb om en plads i top fire

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gerwyn Price er fortsat en del af midterfeltet i denne sæsons Premier League.

Der er fortsat dødt løb om en plads i semifinalerne i indeværende Premier League-sæson. Når det er sagt, så vil aftenens kampe meget vel kunne markere et vendepunkt i kampen om semifinalepladserne, hvor der kun er fire runder tilbage forud for skæringsdatoen den 16. maj.

Mens Michael van Gerwen og Rob Cross kæmper en intern duel om førstepladsen i tabellen, så er det særligt fire spillere der duellerer om de sidste to pladser i top fire. Her er både James Wade, Gerwyn Price og Mensur Suljovic noteret for 14 point, mens Daryl Gurney følger lige efter med 12. I samme ombæring er Peter Wright og Michael Smith nødsaget til at hente en sejr i deres respektive kampe, såfremt de fortsat vil gøre sig forhåbninger om en videre skæbne i dartens fineste selskab.

Du kan skabe dig et overblik over aftenens kampe her nedenfor, mens du finder den foreløbige Premier League-tabel nederst i artiklen.

Alle aftenens kampe vil kunne ses live på TV3 Sport, Viaplay og PDC.tv fra klokken 20:00.

Mensur Suljovic vs. Michael Smith [1: 2,40 x: 4,75 2: 2,25]

2019 har foreløbigt ikke været nogen prangende sæson for hverken østrigske Mensur Suljovic eller engelske Michael Smith. Mens Smith ganske vist har leveret nogle fornemme resultater ved de seneste Players Championship-turneringer, heriblandt to finaler og en semifinale, så har særligt Premier League været en skuffelse for sidste års finalist, hvor 28-årige “Bully-Boy” pt. er henvist til tabellens sidsteplads.

En hel del bedre er det imidlertid gået for Suljovic, der fortsat er med i kampen om en plads i semifinalerne, men omvendt har haft det svært på ProTouren, hvor han blandt andet har tabt i første runde ved sine seneste tre Players Championship-deltagelser.

Der har med andre ord været mangel på kontinuitet for begge parter i indeværende sæson, og kampen i aften kan derfor blive særlig vigtig, med sigte på at sikre en stabil formkurve de kommende uger. I den forbindelse vil et nederlag for Michael Smith betyde, at han definitivt vil være ude af kampen om en plads i semifinalerne, mens et nederlag til Mensur Suljovic vil skabe enormt pres forud for de sidste tre spillerunder.

På baggrund af de seneste ugers formkurver, så lader det til, at Smith har overhånden, og dermed står med gode muligheder for at revanchere Premier League-nederlaget tilbage i marts måned.

Bud på resultat: Michael Smith vinder 8-4

Hvem vinder kampen?

 • Mensur Suljovic (58%, 11 Stemmer)
 • Michael Smith (26%, 5 Stemmer)
 • Uafgjort (16%, 3 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 19

Indlæser ... Indlæser ...

Rob Cross vs. Gerwyn Price [1: 1,90 x: 4,75 2: 3,00]

2019 har indtil nu markeret en fornem sæson for både Rob Cross og Gerwyn Price. Særligt sidstnævnte har kunnet knytte nævnerne efter sine to turneringssejre i Players Championship-regi, alt imens indeværende Premier League-sæson har været en markant anden oplevelse end sidste år. Den 34-årige waliser er således placeret på tabellens fjerdeplads, mens han sidste år endte på en skuffende sidsteplads – en forvandling, der i høj grad skal tilskrives Prices forrygende sæsonstart, der har givet selvtillid på den store scene.

Selvom Rob Cross endnu ikke har vundet en titel i år, så har han spillet sig i finalen både ved UK Open og på Europa Touren, alt imens det er blevet til to yderligere semifinaler på ProTouren. Det er imidlertid særligt det foreløbige sæsongennemsnit på 99,65, der springer i øjnene, når man analyserer Cross’ imponerende formkurve.

Selvom Price ikke har tabt sine seneste fire Premier League-opgør, så ligner Cross den mest formstærke af de to. Det er efterhånden en god håndfuld uger siden man senest så Price snitte over 100 på kontinuerlig basis, mens det efterhånden mere er reglen end undtagelsen for Cross, når han altså ikke lige møder Michael van Gerwen.

Bud på resultat: Rob Cross vinder 8-5

Hvem vinder kampen?

 • Rob Cross (65%, 13 Stemmer)
 • Gerwyn Price (20%, 4 Stemmer)
 • Uafgjort (15%, 3 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 20

Indlæser ... Indlæser ...

Daryl Gurney vs. Peter Wright [1: 2,20 x: 4,75 2: 2,50]

Begge spillere har desperat brug for point.

Selvom Daryl Gurney potentielt set kan spille sig tilbage i top fire efter aftenens Premier League-runde, så har han blot hentet et enkelt point i sine seneste tre kampe. Et nederlag vil imidlertid – med al sandsynlighed – skabe et betragteligt hul op til top fire, og en sejr i aften er derfor særlig vigtig forud for næste uges duel med Michael van Gerwen.

Heldigvis for nordireren, så møder han i aften Premier Leagues ubetinget mest formsvage spiller: 2017-finalisten, Peter Wright.

Wright startede ellers sæsonen udemærket, men de seneste måneder har der været alt for mange selvtillidsforladte præstationer kombineret med alt for mange ammunitionsudskiftninger. Det har alt sammen været medførerende til, at Wright ikke har smagt sejrerens sødme i sine seneste syv Premier League-kampe, og på den baggrund er nødsaget til en sejr, hvis han fortsat vil gøre sig realistiske forhåbninger om en plads i top fire. Forhåbninger der dog meget vel kan blive gjort til skamme i aften, idet Gurney lader til at være markant mere selvsikker end sin modstander, til trods for ikke at have vundet i deres seneste seks indbyrdes opgør.

Bud på resultat: Daryl Gurney vinder 8-4

Hvem vinder kampen?

 • Daryl Gurney (47%, 8 Stemmer)
 • Uafgjort (29%, 5 Stemmer)
 • Peter Wright (24%, 4 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 17

Indlæser ... Indlæser ...

James Wade vs. Michael van Gerwen [1: 5,50 x: 5,50 2: 1,44]

– James spiller muligvis sit bedste dart nogensinde, og han er en vinder med et indbygget dræberinstinkt, så jeg er nødsaget til at spille godt (…) men jeg tror på mig selv, og jeg frygter ikke nogen.

Således udtaler Michael van Gerwen sig til PDC.tv forud for torsdag aftens sidste opgør i Premier League. Og det er med god grund, at verdensetteren viser respekt overfor ‘The Machine’. 36-årige Wade er med sine tre titler den næstmest vindende i indeværende sæson, og er desuden én af blot to spillere der har formået at besejre ‘MvG’ i dette års Premier League.

På den anden side, så er Michael van Gerwen med sine seks titler i blot ti turneringsdeltagelser den markant mest vindende spiller i 2019. Lig dertil, at Michael van Gerwen ikke var deltagende ved nogen af de turneringer, som James Wade triumferede ved, og at hollænderen i dén grad har genfundet storformen, efter en tvivlsom start på sæsonen.

Det ligner med andre ord en komfortabel sejr til tabellens nummer ét. Omvendt, så har Wade vundet to af deres seneste fire indbyrdes opgør, og ligner på mange måder sig gamle, kyniske jeg. Man kan aldrig fuldstændig afskrive Wade, der ofte formår at udnytte de få chancer han får stillet i udsigt. Han skal dog levere en af sæsonens bedste kampe, hvis han skal forvente at hive et resultat med hjem i karrierens 51. duel med Michael van Gerwen.

Bud på resultat: Michael van Gerwen vinder 8-3

Hvem vinder kampen?

 • Michael van Gerwen (72%, 13 Stemmer)
 • James Wade (22%, 4 Stemmer)
 • Uafgjort (6%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 18

Indlæser ... Indlæser ...

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*