James Wade og Michael van Gerwen deler i porten efter forrygende kamp

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

James Wade (tv.) formåede at presse Michael van Gerwen til det yderste, da de torsdag mødtes i aftenens sidste Premier League-opgør.

På en enorm velspillet Premier League-aften, var der ikke meget der ændrede sig i midten af tabellen, hvor James Wade, Gerwyn Price og Mensur Suljovic fortsat er a point med hinanden, mens Daryl Gurney formåede at spille sig en anelse nærmere top fire.

I toppen af tabellen er der fortsat heller ikke meget der adskiller Rob Cross og Michael van Gerwen, mens Michael Smith og Peter Wright efterhånden er så godt som færdige i denne Premier League-sæson.

Du kan læse referater af torsdagens Premier League-opgør her nedenfor:

Mensur Suljovic (100,13) 7-7 (101,25) Michael Smith

Michael Smith var forud for aftenens første opgør minimal favorit hos bookmakerne, til trods for på forhånd at være placeret på sidstepladsen i Premier League, mens Suljovic var a point med James Wade på tredjepladsen.

Favoritværdigheden skulle således ikke forklares på baggrund af tabellen, men istedet på baggrund af de seneste ugers lovende formkuve, hvor VM-finalisten har snittet over 99 fire uger i træk, mens Suljovic i samme periode har spillet under niveau og snittet mellem 89-94.

Igen i aften lagde Smith da også forrygende stærkt fra land i nedspillet, hvor han blandt andet lavede fem 180’ere i kampens første fem legs. Til trods for det imponerende nedspil, så var det imidlertid først ved stillingen 5-2, at det lykkedes for Smith at etablere en komfortabel føring.

Dermed var Smith ikke blot foran med tre legs, men også med to brudte udlæg, hvilket antydede, at Smith ville hente sin første sejr i fem Premier League-kampe.

Spændingen blev imidlertid genetableret, idet Suljovic herfra vandt tre legs i træk, blandt andet med en 12-darter og en 13-darter mod udlæg. Herfra var det tydeligt at se, at momentum var skiftet, og at der nu lå en tung byrde på skuldrene af Smith.

Den byrde blev ikke mindre, da Suljovic med en 116-lukker spillede sig foran for første gang i kampen. Et middelmådigt nedspil fra begge parter i kampens sidste leg betød imidlertid, at Smith kunne sikre sig et uafgjort resultat – et resultat, han ikke for alvor kan bruge til noget, og nu er så godt som sikker på ikke at have mulighed for at kvalificere sig til semifinalerne, mens Suljovic formentlig er nødsaget til at hente en sejr mod Peter Wright i næste uge, inden sit hårde slutprogram mod Rob Cross og Michael van Gerwen.

Rob Cross (97,81) 7-7 (101,18) Gerwyn Price

Med fire spillerunder tilbage, var der umiddelbart størst pres på Gerwyn Price for at indhente et resultat, med henblik på at kvalificere sig til semifinalerne. Waliseren kæmper således en hård kamp for at holde fast i sin top-fire placering, mens Cross har et belejligt pusterum ned til den forkerte side af semifinalepladserne.

Cross’ formodede mentale overskud skulle kombineres med de seneste ugers formkurve, hvor Cross har været yderst velspillende, mens Price har haft svært ved at leve op til sin høje standard fra februar og marts.

Den umiddelbare formkurve var imidlertid svært at gennemskue i kampens indledning, hvor Price havde markant bedre gang i sit nedspil end den tidligere verdensmester. Ikke desto mindre, så lykkedes det alligevel Cross, takket være et par suveræne lukkere på 120 og 108, at spille sig foran 3-1.

Herfra fik Price dog i dén grad udnyttet sit overtag i nedspillet, og vandt således de næste tre legs i henholdvis 12, 13 og 14 dart. Ved stillingen 3-4 var Price da også noteret for et gennemsnit over 100, mens Cross lå på 85.

Selvom Cross fulgte med til stillingen 4-5, og i øvrigt fik markant bedre styr på sit nedspil, så viste Price smagsprøver på det niveau, der sikrede ham to Players Championship-titler tilbage i februar. Afgørende lukkere på 52 og 58, med Cross lige i hælene, bragte ‘Iceman’ foran 7-5, hvilket gav anledning til knyttede næver i retning af et buhende publikum, der lod til at tage Cross’ parti.

Publikum kunne sidenhen fryde sig over, at Price for første gang i kampen viste usikkerhed på doublerne. Price missede således fire matchpile, mens Cross på forunderlig vis fik hevet et uafgjort resultat i land.

Pointdelingen betyder, at Cross fastholder tabellens andenplads, mens Price står med et godt udgangspunkt forud for sine sidste tre kampe, til trods for at han med rette vil føle, at det ene missede point nemt kan blive det der afgør hans videre skæbne i Premier League 2019.

Daryl Gurney (99,34) 8-4 (96,04) Peter Wright

Efter en sæsonstart med yderst skuffende resultater, var Wright gået tilbage til de pile, der i 2017 bragte ham til finalen i Premier League og til tops ved UK Open.

Det var tydeligt, at pileskiftet bidrog positivt til Wrights stabilitet, der ellers har været en mangelvare det meste af sæsonen. Det var dog ikke nok til at forhindre, at Daryl Gurney kunne sikre sig sin første sejr over Wright i sine seneste syv forsøg.

En potentiel sejr var da også påkrævet for nordireren, taget i betragtning af Peter Wrights bundplacering, alt imens kampen om de afgørende semifinaleplaceringer skærmper til.

Kampen startede med en 2-0 føring til Wright, hvor Gurney aldrig fik gang i sin rytme. Herfra bidrog et par solide lukkere på 104 og 86 til to 15-dartere, hvilket igen sikrede balance i regnskabet.

Endnu en sublim lukker på 101 bragte Gurney foran 3-2, inden Wright svarede igen og udlignede til 3-3. På dette tidspunkt virkede det realistisk, at publikum i Birmingham Arena kunne se frem til endnu en pointdeling.

Det scenarie blev pludselig endnu mere realistisk, da Wright leverede en sublim 124-lukker på bullen, efter Gurney havde spillet sig i en fornuftig position til at bryde udlægget til stillingen 5-3. Istedet var der fortsat optakt til et uafgjort resultat – men så fik synkrondarten en ende.

Med en 16- og 17-darter i egne udlæg kombineret med to 12-dartere mod udlæg, lykkedes det således Gurney at vinde kampens sidste fire legs. Kampen endte dermed 8-4, og Wright ligner dermed en færdig mand i Premier League, idet han nu er henvist til sidstepladsen, blot to år efter han spillede sig i finalen. Omvendt står Gurney nu med gode kort på hånden, i forhåbningerne om at kvalificere sig til semifinalerne.

Michael van Gerwen (106,78) 7-7 (103,66) James Wade

Da James Wade tidligere på året fejrede sin 36-års fødselsdag, gjorde han det ved at vinde sin første Players Championship-titel siden juli 2015. I dag skulle han så prøve at sætte en stopper for Michael van Gerwens fødselsdagsfest, idet den hollandske verdensetter i dag fylder 30 år – en fødselsdato han i øvrigt deler med Eric Bristow, der i dag ville være fyldt 62.

Wade er da også en af blot to spillere der i år har formået at besejre Michael van Gerwen i Premier League. Fra kampens start var der da også indikationer af, at Wade endnu engang kunne gøre bookmakernes forudsigelser til skamme.

Efter at være blevet brudt i første leg, lukkede Wade således kampens efterfølgende to legs i 15 dart – begge med lukkere på 121.

Herfra fulgtes de to parter ad til stillingen 4-4, hvor de begge lå med gennemsnit mellem 104-105.

De to spillere fulgtes ad i stort set alle legs, og derfor var der enormt pres på samtlige doubler. Derfor var der da også stor anerkendelse fra Wayne Mardle i den engelske kommentatorboks, da Wade kynisk eksekverede 66 med blot to pile og dermed spillede sig foran 5-4.

Den føring holdt dog ikke længe, da Michael van Gerwen svarede tilbage med en vaske ægte opvisningslukker fra 107, lukket via grøn bull, rød bull og double 16.

Der skulle dog mere til for at ryste James Wade, der endnu engang holdt hovedet koldt når det skærpede til. En 68-lukker på to pile sikrede ham dermed en føring på 7-5, og dermed også udlægget for at tage begge point.

Det ville Michael van Gerwen imidlertid ikke finde sig i. Med en veltimet 12-darter reducerede han til 7-6, inden han i kampens sidste leg brændte 132 efter to bullseyes for endnu en 12-darter. Heldigvis for hollænderen lukkede Wade ikke fra 170, og MvG udnyttede derfor muligheden for at sikre sig et enkelt point, og dermed fastholde sit minimale pointforspring til Rob Cross i toppen af tabellen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*