Efter to pointtab i træk: Michael van Gerwen tilbage i storform

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen leverede sæsonens andet højeste Premier League-gennemsnit, da han besejrede Michael Smith 8-3 i en gentagelse af VM-finalen.

Michael van Gerwen og Rob Cross var begge i forrygende form, da de torsdag aften sejrede over henholdvis Michael Smith og Peter Wright i sæsonens 11. Premier League runde. Dermed fastholder ‘MvG’ og ‘Voltage’ deres placeringer i toppen af tabellen, inden de i næste uge mødes i en direkte duel om den foreløbige førsteplads.

Nederlagene til Smith og Wright betyder, at de hver især lader sig isolere yderligere i bunden af tabellen, alt imens fire spillere alle ligger side om side med 12 point hver.

Du kan skabe dig et overblik over torsdagens Premier League kampe her nedenfor, mens du finder den foreløbige Premier League-tabel nederst i artiklen.

Rob Cross (102,03) 8-5 (100,28) Peter Wright

Efter tre tidligere indbyrdes Premier League.opgør er det endnu aldrig lykkedes Peter Wright at besejre Rob Cross. Den statistik blev udbygget i aften, da en særdeles velspillende Cross konsoliderede sin placering som nummer et i tabellen, alt imens Wright nu er uden sejr i seks Premier League-kampe i træk, hvilket ikke ændrer på placeringen som næstsidst i tabellen.

Til trods for sit nederlag, så leverede Wright ellers en af sine bedste præstationer i indeværende sæson, hvor det kun to gange tidligere er lykkedes ham at snitte over 100 i Premier League. Cross vandt dog alle sine legs, på nær et enkelt, i 11-15 dart, hvilket ikke efterlod mange chancer for Wright, der ellers ramte fem ud af sine seks forsøg på doublerne. Det ser nu ualmindeligt svært ud for “Snakebite” at spille sig i top fire, her hvor der blot er fem runder tilbage af grundspillet. Han kan dog glæde sig over, at niveauet var væsentligt højere her til aften, end det har været de seneste tre-fire uger.

Gerwyn Price (89,24) 8-5 (88,80) Mensur Suljovic

Det er gået op og ned for både Gerwyn Price og Mensur Suljovic i indeværende Premier League-sæson. Mens Price startede forrygende godt fra land og sidenhen er faldet i niveau, så er kurven gået den modsatte vej for Suljuvic, der forud for i aften havde spillet sig op som nummer tre i tabellen.

Efter en uskøn kamp, er Suljovic imidltertid tilbage på femtepladsen, mens Price lige nøjagtig spiller sig ind i top fire. Der er imidlertid dødt løb mellem nummer tre-seks i tabellen, og det hele vil kunne se meget anderledes ud efter næste uges spillerunde. Én ting er dog sikkert: Price vil kunne ånde lettet ud efter en ualmindelig vigtig sejr, hvor et nederlag ellers havde placeret ham et godt stykke udenfor semifinalepladserne.

James Wade (90,17) 7-7 (104,05) Daryl Gurney

Hvis nogen kan hive et uafgjort resultat med fra en kamp, hvor man snitter 14 point lavere end sin modstander, så er det James Wade. Mens blot et enkelt af Gurneys legs blev vundet i over 15 dart, så havde Wade væsentlige problemer med at holde trit med nordirerens forrygende nedspil. Som så ofte før, slog 36-årige Wade imidlertid til på de helt rigtige tidspunkter, og var generelt kynisk på sine doubler. Så selvom weekendens Players Championship-vinder kunne glæde sig over et enkelt point, så var der langt fra tale om en gentagelse af sidste gang de to mødtes, hvor Wade med et snit på 109,59 vandt 7-0.

Pointdelingen bringer både Wade og Gurney op på 12 point – samme pointtal som både Gerwyn Price og Mensur Suljovic, hvilket vidner om den umådeligt tætte kamp i midten af tabellen.

Michael van Gerwen (109,11) 8-3 (100,42) Michael Smith

Michael Smith har nu tabt 28 af sine i alt 34 kampe mod Michael van Gerwen, efter han torsdag aften endnu engang tabte til verdensetteren på Premier League-scenen, hvor han endnu er uden sejr mod sin onde ånd fra VM-finalen.

Kampen kom forrygende fra land, idet ‘MvG’ lagde ud med at vinde kampens første fire legs i henholdvis 11, 16, 12 og 11 dart, inden det endelig lykkedes Smith at få sat en prop i flasken med en 12-darter og dermed undgå den komplette ydmygelse.

Til trods for den fænomenale hollandske start, så var Michael Smith ikke uden chancer. Blot tre succesfulde forsøg på doublerne ud af 15 pile i alt, vidnede imidlertid om en usædvanlig dårlig lukkeprocent, hvilket Michael van Gerwen straffede på fornemmeste vis, hvilket kulminerede med en samlet sejr på 8-3, hvor hollænderen i øvrigt leverede sæsonens andet højeste gennemsnit, kun overgået af James Wades gennemsnit på 109,59 i femte spillerunde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*