Slangerup-formand: Ambitionen er 1. Division

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: Slangerup Dartklub

Slangerup Dartklub har på mindre end to år skabt Danmarks største dartklub og målet er 1. Division.

I starten af marts var det tid til den anden turneringsweekend på PDC Nordic & Baltic’s 2019-kalender. For første gang nogensinde blev hele arrangementet afholdt i Slangerup Dartklub.

I mit virke som Head of Media for PDC Nordic & Baltic fik jeg således æren af, at opleve den her nye store dartklub, som havde fået nok så meget omtale i dart-Danmark. Og jeg forstod straks, hvorfor klubben havde fået så mange pæne ord med på vejen.

Ved første øjekast ligner bygningen ikke just en dartklub, omend man kan spørge sig selv om, hvad der egentlig ligner en dartklub i Danmark. Men når man fik bragt sig selv op ad vindeltrappen og ind ad hoveddøren, så var man slet ikke i tvivl om, hvad man var gået ind til. Aldrig har jeg personligt set så mange dartbaner i et lokale. Det var virkelig indbegrebet af en stor dartklub, og det hele var sat op under de mest professionelle rammer.

Robert Wagner hyggede sig i Slangerup Dartklub. Foto: Mads Plagborg Magnussen/PDC Nordic & Baltic

Derfor var det også kun naturligt, at jeg satte mig ned og tog en snak med klubbens formand, Claus Halberg, da weekenden nærmede sig sin ende.

Så kan man måske spørge, hvorfor interviewet først ser dagens lys nu, knap en måned efter. Og der må jeg bare sige, at livet som journaliststuderende, papbørn og flere jobs ikke giver meget ekstra tid. Men nok om mig, det her handler om Slangerup Dartklub, og I får hele interviewet med Claus Halberg herunder:

Hvis vi lige starter med hvordan klubben opstod. Hvordan så forløbet ud på den front?

– Tankerne kom nok for cirka to år siden, hvor jeg sad og så dart i fjernsynet. Så tænkte jeg, at vi måtte have en dartklub i Slangerup. Jeg har siddet i bestyrelse i badmintonklubben i 20 år, så spurgte jeg en af bestyrelsesmedlemmerne deroppe, om han ville være med til at starte det op, og det synes han var en fin ide. Han har styr på alt det EDB-mæssige og det praktiske.
Vi blev enige om, at det måtte vi prøve. Så tog vi fat i Dansk Dart Union og snakkede med deres konsulent om, hvordan vi fik startet en dartklub, og så fik vi lavet en stiftende generalforsamling.
Vi fik et lille lokale oppe ved hallen, hvor vi startede med fire baner, og så udvidede vi til seks baner ret kort tid efter. Men der var ikke noget plads. Hver gang sad der ti til tyve mand og ventede på at få lov til at spille.
Så vi tog fat i kommunen og sagde, at vi havde brug for et større lokale. Her skrev vi også, at vi ville lave Danmarks største dartklub, så vi skulle bruge et lokale på 300 kvadratmeter. Så faldt de jo ned af stolen og sagde, at det havde de ikke nogen steder. Så vi måtte jo finde noget selv.

– Så prøvede vi at køre rundt i byen, og se hvad der var af ledige lokaler, hvad det kostede og hvad der skulle til for at det kunne lade sig gøre.
Så holdt vi et par bestyrelsesmøder omkring det, hvor vi snakkede om, hvad der skulle til af sponsorer, for at det kunne lade sig gøre. Og så kørte vi ud via vores netværk og spurgte om der var nogen der ville støtte op om det her og få det til at virke.
Og så fik vi tilkendegivelser fra forholdsvis mange sponsorer som godt ville støtte projektet. Og så kastede vi os ud i det, og gav hinanden hånd på, at det skulle nok kunne lade sig gøre. Så sagde jeg, at vi skulle skaffe 100.000 mere, og så gjorde vi det, og nu er vi her, og har lavet måske Danmarks største dartklub på ikke særlig lang tid. Og samtidig har vi lavet de her sponsoraftaler for tre år, så vi ved, at vi i hvert fald de næste to år har råd til at udvikle os og bygge på.

Er det nemmere at få sponsorer i et lille lokalsamfund som jeres?

– Det er jo netværket. Vi er nogle stykker som er selvstændige, og vi snakker jo meget sammen. Når man har boet i byen i mange år, så har man en stor kontaktflade, og så er det jo klart at den lille smed og den lille automekaniker, de vil gerne støtte op omkring det.
Så har vi nogle enkelte, som har givet rigtig mange penge. Vi har Jesper Christen fra JC Nedrivning, som stort set har betalt for al materiale, og også har lavet facaden. Hvis vi selv skulle betale det, så er det måske 80-90.000 kroner vi skulle finde ekstra. Så på den måde er det lykkedes at få det skubbet i gang.

Per Laursen har fået æren af et flot billede i klubben. Billedet skulle selvfølgelig signeres. Foto: Mads Plagborg Magnussen/PDC Nordic & Baltic

Hvor mange medlemmer er der i klubben nu?

– Vi er 100 medlemmer. Vi har jo solgt de her reklamer til alle banerne, og så har vi sagt at det koster 3000 kroner om året at få en reklame på banen. Men for 4000 får de også et medlemskab, og for 200 kroner yderligere, så er det familien der er medlem, og dem er der nogle stykker af. Og så har vi også på den måde fået nogle ungdomsmedlemmer ind, for også på sigt at kunne få lidt fra den kommunale kasse.

I forhold til din motivation for at starte klubben. Har du så nogensinde selv spillet dart?

– Næh. Det kom af, at jeg var vildt fascineret af at se VM omkring nytår. Jeg tænkte at de var vildt dygtige, og de havde jo en fest, så derfor synes jeg, at vi skulle se, om vi ikke kunne lave et eller andet derhen ad.

Lige nu spiller klubben i Danmarksserien, men hvad er de spillemæssige ambtioner?

– Der er et håb om, at vi skal op i rækkerne. Vi har jo Ivan [Springborg, red.], som er vores lokale og som spiller 1. Division inde i Stifterne. Han vil rigtig gerne spiller herude, men niveauet er jo bare for lavt for ham.
Men nu har vi fået en tidligere 2. divisionsspiller ned fra Guldborgsund, som lige er startet her, så stille og roligt skal det nok lykkedes at få klubben op. For selvfølgelig er det en ambition for sådan en klub her, at få et hold op i den bedste danske række på et eller andet tidspunkt.

Hvis du skal give et godt råd til nogen, som vil i nye lokaler, eller starte en klub, hvad skulle det så være?

– Det er benhårdt arbejde. Jeg har lagt uendelige timer i det her. Så har vi været heldige, at der har været en 10-12 stykker, som har villet være med til at bygge det op. Vi har brugt rigtig mange weekender og aftener på, at få det op at stå. Så det er jo også det, der gør det lidt vildt. At få det op på omkring et halvt år, at starte på nul i nogle rå lokaler, og så få det til at ligne det, som det er i dag.

Slangerup Dartklubs bane på Frederiksund Gymnasium. Foto: Slangerup Dartklub

Efter interviewet i sidste måned har klubben også fået sat en flytbar bane op på Frederiksund Gymnasium, for at skabe noget mere opmærksomhed omkring klubben og dart generelt. Der er altså ingen tvivl om, at den her klub, den vil dansk dart, og så må vi jo se, om det i sidste ende giver pote.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*