Flere tyske overraskelser på førstedagen af German Darts Championship

Tekst: Martin Hawkins

Foto: PDC Europe

Årets anden Europa Tour-turnering skydes i gang i Halle 39 i Hildesheim denne weekend – Sidste år var det Michael van Gerwen der vandt German Darts Championship med en finalesejr på 8-6 over James Wilson, og van Gerwen vandt som bekendt også årets første event på Europa Touren i sidste weekend. Er der nogen der kan stoppe ham denne gang?

Eftermiddagssessionen startede med et par komfortable sejre til Simon Stevenson og Luke Humphries i deres englænder-opgør mod henholdsvis Dave Prins og Martin Atkins (Leeds), inden Ricky Evans i en tæt kamp besejrede Robert Thornton med 6-4. Dagens første hjemmebanefavorit, Jyhan Artut – kvalificeret til sin Euro Tour-turnering nummer 2 ud af 2 i 2019, fik ørerne i maskinen mod russiske Boris Koltsov, der nemt sejrede med 6-0.

Efter Andrew Gilding efterfølgende havde besejret den unge belgier Mike De Decker med 6-3, gik det anderledes bedre for debutanten Kevin Knopf, som på trods af en mildest talt uskøn kamp fik hevet en sejr på 6-4 i land mod Scott Taylor, i et opgør hvor begge spillere brillerede med et gennemsnit i 70’erne. Tyskeren kan nu se frem til et noget sværere opgave i form af Adrian Lewis i 2. runde.

Den ene af de to PDCNB-repræsentanter ved weekendens turnering, finske Kim Viljanen, spillede ganske tilforladeligt mod Ron Meulenkamp, men udnyttede desværre ikke de chancer han fik efter at have lagt godt ud med en føring på 2-0. På trods af et gennemsnit på 90,19 mod hollænderens 85,43 måtte Viljanen se sig slået med 4-6 til sidst, og det bliver i stedet Meulenkamp der får fornøjelsen af at møde en Rob Cross i storform i morgen. I eftermiddagens sidste kamp spillede Josh Payne slet ikke op til det niveau vi kender ham for, og blev straffet af en solidt spillende Andy Boulton, som tog sejren på 6-4.

Jamie Hughes har set yderst fornuftig ud siden han fik sit tour card, og selv om det holdt hårdt blev det også til sejr i aftenens første kamp mod “den anden” polske tour card-indehaver Tytus Kanik. Hughes var bagud 3-4, men vandt de sidste 3 legs i træk og nappede sejren på 6-4 med et snit på 99. Herefter fik Madars Razma chancen for at gøre det som Kim Viljanen ikke kunne – nemlig spille sig videre til andendagen ved German Darts Championship. Det blev dog ret hurtigt en svær opgave, da Keegan Brown bragte sig foran både 4-1 og 5-2, men med tre legs i træk til letten skulle vi pludselig ud i et 11. og afgørende leg. Her var englænderen skarpest, da han landede et 116-checkout og spillede sig dermed til at møde med Michael van Gerwen i morgen.

Med massiv opbakning i ryggen fra hjemmepublikummet i Halle 39 ræsede Steffen Siepmann i front med 4-0 mod Mickey Mansell, inden nordireren begyndte at røre lidt på sig og fik sat to legs på tavlen. Det var dog også de eneste legs han fik lov at få, for med en sejr på 6-2 blev upåagtede Siepmann dagens anden ud af de i alt hele 6 tyske spillere i 1. runde der klarede sig videre til lørdagens kampe.

Diogo Portela kom ikke videre fra sin første European Tour-turnering i år, da det blev til et nederlag på 4-6 mod Mervyn King, og med 78,41 i snit kunne Maik Langendorf heller ikke stille meget op mod Mario Robbe. Det helt store tyske håb lige nu, Gabriel Clemens, var ikke ligefrem sprudlende i sin kamp mod Mark Dudbridge, og bortset fra en enkelt 12-darter var der langt mellem højdepunkterne. En skuffende indsats og et snit på 85 kastede et nederlag på 4-6 af sig til ‘The German Giant’.

Den vel på papiret mest interessante kamp i 1. runde var uden tvivl aftenens næstsidste opgør mellem veteranen Steve Beaton og Dimitri Van den Bergh, hvor englænderen i starten bragte sig foran med både 3-1 og 4-2 før ‘The Dreammaker’ for alvor fandt rytmen. Fire solide legs i træk fra belgieren sikrede ham en sejr på 6-4 og et 2. runde-opgør mod Stephen Bunting. Aftenen blev rundet af med en skuffelse for de tyske publikum, da Mike Holz på trods af en god start med en 14-darter ikke formåede at sætte flere legs på tavlen mod den nylige UK Open-vinder Nathan Aspinall.

Se alle fredagens resultater nedenfor:

(91,29) Keegan Brown 6-5 Madars Razma (88,27)
(78,41) Maik Langendorf 3-6 Mario Robbe (84,36)
(89,15) Mark Dudbridge 6-4 Gabriel Clemens (85,05)
(88,33) Dave Prins 2-6 Simon Stevenson (96,29)
(88,65) Ricky Evans 6-4 Robert Thornton (93,10)
(82,96) Diogo Portela 4-6 Mervyn King (88,00)
(75,10) Jyhan Artut 0-6 Boris Koltsov (96,97)
(90,95) Martin Atkins (Leeds) 2-6 Luke Humphries (100,71)
(93,18) Tytus Kanik 4-6 Jamie Hughes (99,08)
(89,88) Steve Beaton 4-6 Dimitri Van den Bergh (92,40)
(85,43) Ron Meulenkamp 6-4 Kim Viljanen (90,19)
(88,08) Josh Payne 4-6 Andy Boulton (98,14)
(72,75) Kevin Knopf 6-4 Scott Taylor (76,11)
(93,03) Mike Holz 1-6 Nathan Aspinall (104,54)
(92,55) Mike De Decker 3-6 Andrew Gilding (98,02)
(90,07) Steffen Siepmann 6-2 Mickey Mansell (81,92)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*