Optakt: Barneveld tilbage på den europæiske scene

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

European Darts Open, og dermed den europæiske sæson, starter i dag.

Den europæiske tour er tilbage, og den begynder i Leverkusen. Touren skal i år omkring Tyskland, Østrig, Holland, Danmark, Tjekkiet og Gibraltar.

Men som sagt starter den i dag i det tyske, og der er flere interessante navne på dagens program, som ikke byder på top 16 fra Pro Tourens Order of Merit, da de først indtræder i anden runde, som starter i morgen.

Blandt andet bliver hele turneringen sat igang af Justin Pipe, som man ellers ikke har set forfærdelig meget til de sidste par år. Han skal op mod Ryan Meikle.

Derudover er der som altid repræsentanten fra PDC Nordic & Baltic, som denne gang består af Madars Razma. Han skal op mod Matthew Dennant.

Aftensession byder på navne som Krzystof Ratajski, Jeffrey de Zwaan, Kim Huybrechts, Mervyn King og Dimitri van den Bergh.

De to mest interessante navne fra aftenens kampe er dog Glen Durrant og Raymond van Barneveld.

Glen Durrant har aldrig tidligere spillet på den europæiske scene, da han jo tidligere spillede i BDO-regi. Ikke nok med, at det bliver hans første europæiske tour, så bliver det samtidig hans første turnering som fuldtidsprofessionel. Han stoppede således i sit civile job tidligere på ugen. Han skal i aften op mod Michael Rosenauer. Ikke den værste lodtrækning for Glen Durrant, som også allerede har kvalificeret sig til German Darts Grand Prix i næste måned.

Raymond van Barneveld er tilbage på den europæiske scene. Hollænderen har således ikke deltaget i en turnering på Europa Touren siden 2017, hvor han endda kun deltog i en enkelt turnering. Det samme var tilfældet i 2016, så vi skal faktisk tilbage til 2015, for at finde det år, hvor han reelt deltog på den europæiske tour. Omend det endda “kun” var tre turneringer han deltog i der.
Han skal i aften op mod Steve Beaton. Historisk har hollænderen det fint mod den aldrende Adonis, selvom Steve Beaton nappede sejren i deres seneste indbyrdes. Raymond van Barneveld har dog over den sidste uges tid vist, at han stadig kan være med, hvilket han gjorde så sent som i går, hvor han fik sæsonens første sejr i Premier League.

Hele førstedagen af European Darts Open bliver lukket ned af Wayne Jones, som skal op mod hollandske Vincent van der Voort.

Alle kampe kan ses på PDC.tv fra klokken 13.00. Derudover kan du få et overblik over alle kampe herunder.

Fredag den 22. marts
Første runde
Eftermiddagssession (13.00)
Justin Pipe v Ryan Meikle
Pavel Jirkal v William Borland
Matthew Dennant v Madars Razma
Fabian Herz v Scott Taylor
Ross Smith v Ricky Williams
Adam Hunt v Danny van Trijp
Ted Evetts v Martin Atkins (Leeds)
Wesley Plaisier v Jyhan Artut

Aftensession (19.15)
Matthew Edgar v Krzysztof Ratajski
Jeffrey de Zwaan v Josh Payne
Kim Huybrechts v Nico Kurz
Jason Wilson v Mervyn King
Michael Rosenauer v Glen Durrant
Ritchie Edhouse v Dimitri Van den Bergh
Steve Beaton v Raymond van Barneveld
Wayne Jones v Vincent van der Voort

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*