Danmark spiller træningskamp mod Sverige den 23. marts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Danmark møder senere på måneden Sverige i en træningskamp mellem de to nationers ungdomslandshold.

Danmark og Sverige mødes lørdag den 23. marts til en uofficiel landskamp. Landskampen spilles i Helsingborg i Sverige, og vil blive spillet mellem de to landes juniorlandshold og U25-landshold. Det skriver Dansk Dart Union på sin hjemmeside.

Konstellationen med U25-landshold er en anelse utraditionel i dartsammenhæng, og DDU’s eliteudvalgsformand, Carsten Jeppesen, forklarer i den forbindelse:

– Oprindeligt var det egentlig vores juniorlandstræner (Hanne Johnsen, red.), der udtrykte ønske om at opsøge muligeden for at spille en træningskamp mellem de danske og svenske juniorlandshold. Svenskerne har i den forbindelse udtrykt ønske om, om ikke de kunne få lov at inddrage et U25-landshold også, og det har vi så efterlevet, fortæller Carsten Jeppesen til Dartnyheder.dk.

Mens Hanne Johnsen påtager sig ansvaret for de fire pigespillere og otte drengespillere, så er herrelandstræner, Søren Byø, manden med ansvaret for U25-landsholdet. I den forbindelse har Byø valgt at udtage sine tre bruttolandsholdsspillere fra A-landsholdstruppen, 23-årige Daniel Jensen, 21-årige Nicolai Rasmussen og 20-årige Benjamin Drue Reus. Herudover er valget også faldet på 24-årige Andreas Toft Jørgensen og 23-årige Simon Bak, der begge får debut i landsholdsregi. Til sidst har den tidligere juniorlandsholdsspiller, 19-årige Jonas Munk, også fundet vej blandt landstrænerens seks udvalgte.

Hanne Johnson har ikke overraskende valgt at udtage sine spillere på baggrund af sine bruttolandshold, der ifølge DDU’s hjemmeside udgøres af otte drenge og tre piger. Her har juniorlandstræneren valgt Mathilde Kjær som den sidste spiller på pigelandsholdet. I den forbindelse har flere bemærket, at den 16-årige tredobbelte danske juniormester, Melissa Drue Reus, ikke er blevet udtaget til landsholdet. I den forbindelse forklarer Carsten Jeppesen:

– Melissa har selv valgt, ikke at stå til rådighed for landsholdet, efter vi for et års tid siden havde en snak om, hvad der forventes af en landsholdsspiller. Så det er altså Melissas eget valg, forklarer eliteudvalgsformanden.

Hvorvidt træningslandskampen er et initiativ der er kommet for at blive, uddyber Carsten Jeppesen:

– Nu må vi se. I første omgang er det et forsøg, og så må vi se, hvad det fører til. Vi er i hvert fald dybt motiveret, og vi kan sagtens se perspektiver i det. Men i første omgang, er der tale om et forsøg, forklarer han.

Hanne Johnsen oplyser desuden til Dartnyheder.dk, at landskampen både vil indholde holdkampe samt double- og singlekampe

Danmarks landshold:
U25-landsholdet

Daniel Jensen, Holbæk
Nicolai Rasmussen, Potten
Benjamin Drue Reus, Assens
Andreas Toft Jørgensen, Aabenraa
Simon Bak, Fluen
Jonas Munk, DK26 Hvidovre

Drenge
Lucas Christensen, DK26 Hvidovre
Laurits Laurenborg, Odins Dart Club
Mads Visti Salomonsen Nielsen, Dronningborg Dart Klub
Marius Nielsen, Route 180
Nikolaj Jørgensen, Ringsted Dartklub
Robin Stegler, Dartklubben FIOV
Sebastian Bech, Dartklubben FIOV
Sune Poulsen, Kælderen

Piger
Anick Sonnichsen, DK26 Hvidovre
Marie Hedegaard, Dartklubben Potten
Nadja Skovlund, Odins Dart Club
Mathilde Kjær, Kælderen

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*