MVG og Cross trækker fra i Premier League – van Barneveld isoleret i bunden

Foto: PDC/Lawrence Lustig

MVG og Rob Cross er nu alene i spidsen af Premier League. 

På en aften hvor både Michael Smith og Mensur Suljovic spillede sig tilbage i PL, blev det opgøret mellem Gerwyn Price og Michal van Gerwen aldrig den lækkerbisken, man kunne have håbet på. Til gengæld var intensiteten i top på en aften, hvor Raymond van Barneveld efterhånden ligner en mand, der endeligt har udspillet sin rolle i årets Premier League.

Michael Smith (93.99) v. Nathan Aspinall (88,35) 7-2 

Om ‘The Asp’ har læst vores chefredaktørs blog om hans fremadrettede muligheder på den helt store scene, skal være uvist. I hvert fald var den 27-årige englænder aldrig rigtig i nærheden af, at kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret mod Michael Smith. Udover en enkelt flot lukning på 158 vil Aspinall nok ikke tage ret meget positivt med fra sin PL-debut, imens ‘Bullyboy’, uden at spille prangende, igen kan se opad i tabellen.  

James Wade (97.05) v. Mensur Suljovic (101.72) 3-7 

Hvad den første kamp til gengæld manglede af niveau, var det både en veloplagt Mensur Suljovic og James Wade, der torsdag var på scenen. Østrigeren havde inden dagens møde kun formået at skrabe fire point ind på kontoen. Det til trods for, at han faktisk har spillet med bedre gennemsnit end samtlige af sine modstander i de fem forrige kampe. Derfor må det også have været en lettelse for ‘The Gentle’ endelig at kunne sætte to point ind på kontoen, der på sin vej som sejren kastede seks 180’ere. Wade, der ellers førte Premier League inden Nottingham, indkasserer til gengæld årets blot andet PL-nederlag.

Rob Cross (101,21) v. Raymond van Barneveld (91,22) 7-3 

Det gjorde næsten ondt at se, hvordan de to gennemsnit så ud, efter Cross havde brudt RVB til 2-0. Imens Cross lå på den sjove side af 120, rodede van Barneveld rundt under 80.  

Det blev da – heldigvis – lidt bedre for den tidligere firedobbelte verdensmester, der efterfølgende snuppede de to næste legs, men herefter viste Cross sig for stærk. Retfærdigvis skal det lyde, at ‘Barney’ havde alletiders chance for at bryde Cross og spille sig på 3-2. Det lykkedes ikke, og så tog ‘Voltage’ i stedet fem legs i træk, og selvom han skulle bruge næsten ti matchpile på at få sejren i hus, var der aldrig rigtig den store tvivl om, hvem der skulle snuppe de to point. Hvor Rob Cross nu er placeret på en førsteplads, er RVB til gengæld totalisoleret i bunden af ligaen. Han ligner mere og mere en mand, hvis primære opgave bliver at nyde sin sidste PL-tid i rollen som potentiel drillepind for favoritterne.  

Gerwyn Price (92,15) v. Michael van Gerwen (96.07) 2-7 

At man nogensinde skulle se Gerwyn Price og Michael van Gerwen spille fire legs dart, hvor ingen af de to formåede at snitte over 80, lyder næsten for ‘godt’ til at være sandt. Alligevel var det, hvad de to verdensstjerner bød på i aftenens hovedattraktion i en direkte duel om at følge med Rob Cross til tops i Premier League.  

Iceman’, der stadig havde sin første sejr til gode over verdensetteren, må ærgre sig gul og grøn over, at han ikke kunne finde sin aktuelle form frem på en aften, hvor MVG i sandhed var til at tale med. I en kamp hvor niveauet langsomt blev bedre, var det dog den nykårede verdensmester, der tog føringen, og man kan kun være imponeret over den koldblodighed og værktøjskasse, han besidder. En 132’er lukning på rød bull fra MVG, blev kampens højdepunkt, og Gerwyn Price må sande, at han stadig har sin første sejr til gode efter i alt 14 opgør mellem de to.  

Daryl Gurney (94.98) v. Peter Wright (102.91) 6-6 

Hvorfor Daryl Gurney så ofte ligner en mand, der er på vej til at opgive, er svær at forstå, når man ved, hvor dygtig en dartspiller han er. I aften var heller ingen undtagelse, og det lignede da også længe, at han skulle komme ud af aftenens opgør mod Peter Wright som taber. Med panden mod muren lykkedes det alligevel nordireren at vende kampen fra 3-6 til 6-6, hvorfor han stadig holder liv i håbet om videre avancement, mens RVB må have ærgret sig, da han nu er isoleret i bunden med tre point op til Gurney på en 8. plads. Wright kan til gengæld glæde sig over fornemt spil for anden uge i træk, og kan næste torsdag rejse til Berlin på en delt tredjeplads.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*