Madars Razma vinder lørdagens Pro Tour – Steen Lysen bedste dansker

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC Nordic & Baltic/Mads Plagborg Magnussen

Efter dagens sejr overtager Madars Razma førstepladsen på PDC Nordic & Baltic-ranglisten.

Der var generelt ikke meget at klappe i hænderne over, på vegne af lørdagens danske resultater ved weekendens første Pro Tour i PDC Nordic & Baltic. Den del kommer vi til.

Først og fremmest var det nemlig lettiske Madars Razma der løb med overskrifterne, da det lykkedes Tour Card-holderen at vinde finalen 6-1 med et gennemsnit på 92 mod Litauens Darius Labanauskas. Sejren bringer Razma op på førstepladsen af PDCNB-ranglisten med 2450 point, alt imens Labanauskas henvises til andenpladsen med 2000 point.

Forinden finalen havde Madars Razma i øvrigt imponeret med lørdagens højeste gennemsnit, da han i semifinalen snittede 99 i sin 6-3 sejr over Marko Kantele. I den anden semifinale havde Darius Labanauskas besejret svenske Dennis Nilsson 6-4.

Tilbage til de danske resultater, hvor det på forhånd var Per Laursen og tilbagevendte Vladimir Andersen der var spået de bedste chancer for dansk succes. Desværre lykkedes det ikke Per Laursen at spille sig længere end til anden runde, hvor han efter en sikker 6-0 sejr over Janis Mustafejevs tabte 6-2 til en velspillende Darius Labanauskas. Litauens bedste dartspiller snittede således intet mindre end 97,6 i sejren, hvilket var væsentligt bedre end Laursens ellers respektable 85,8. Dermed har Laursen nu tabt fem kampe i træk til Labanauskas.

En anelse bedre gik det for Vladimir Andersen, der med en placering blandt de sidste 16 spillede sig en enkelt runde længere end Per Laursen. Vejlenseren startede dagen med en 6-3 sejr over Thobias Johnsson, inden han besejrede Roland Lenngren 6-2. Herefter spillede Vladimir dog sin hidtil dårligste kamp, da han med et beskedent gennemsnit på 77,6 tabte 6-2 til finske Marko Kantele. Vladimir havde dog generelt en dårlig dag på kontoret, idet han kun lige nøjagtig snittede over 80 i sine første to kampe, hvilket er 5-10 point lavere, end hvad man kunne have forventet.

I ly af opmærksomheden lykkedes det til gengæld Aalborg-spilleren Steen Lysen at spille sig i kvartfinalen, hvor Lysen tabte 6-4 til Dennis Nilsson. Steen Lysen har gennem de seneste sæsoner generelt leveret solide resultater på PDCNB-touren, og dagens kvartfinale er derfor ikke nogen overraskelse, til trods for at være årets første danske kvartfinaleplacering efter tre turneringer er afholdt.

Steen Lysen startede ud med to 6-2 sejre over først Jesper Skovgaard og efterfølgende Niels-Jørgen Hansen, inden han med et fornemt gennemsnit på 92 hentede en imponerende sejr på hele 6-0 over finske Ulf Ceder, der ellers var placeret som nummer fire på PDCNB-ranglisten forud for i dag.

Desværre blev kvartfinalen som bekendt endestationen for danskeren, der trods alt kan glæde sig over nu at være den bedst placerede dansker på PDCNB-ranglisten, hvilket stiller ham i en god position med henblik på at kvalificere sig til det danske World Cup-landshold.

Du kan finde samtlige af dagens øvrige resultater på DartConnect.com.

Top 10 på PDCNB-ranglisten:
1. Mardars Razma, 2450 point
2. Darius Labanauskas, 2000 point
3. Marko Kantele, 1100 point
4. Ulf Ceder, 925 point
5. Oskar Lukasiak, 700 point
6. Andreas Harryson, 625 point
7. Daniel Larsson, 625 point
8. Johan Engström, 550 point
9. Steen Lysen, 375
10. Rikcy Nauman, 300 point

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*