Dennis Nilsson vinder søndagens Pro Tour – To danskere i kvartfinalen

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Martin Hawkins/Dartistik.dk

Dennis Nilsson vandt i dag sin anden PDC Nordic & Baltic-titel i karrieren.

Svenske Dennis Nilsson vandt i dag sin første PDC Nordic & Baltic-titel siden 2017, da han besejrede Madars Razma i finalen ved sæsonens fjerde Pro Tour. En sejr som blev sikret i sidste og afgørende leg, efter en medrivende kamp hvor svenskeren blandt andet lukkede 170, 106, 100 og 76. Sejren betyder, at Nilsson rykker op som nummer tre på den samlede PDCNB-rangliste, hvor han fortsat er overgået af Madars Razma på førstepladsen og Darius Labanauskas på andenpladsen.

Dagens bedste danske resultater blev leveret af Vladimir Andersen og Brian Løkken, der begge spillede sig i kvartfinalen. Særligt Vladimir var i den forbindelse i fornemt spilhumør.

Ganske vist startede den 29-årige vejlenser med en lunken 6-5 sejr over svenske Thobias Johnsson, hvor den tidligere danske mester blot snittede 77,2. Herefter fulgte dog et par stærke præstationer, hvor han i første omgang besejrede nummer ni på PDCNB-ranglisten, Johan Engström, med 6-3, hvor danskeren i øvrigt snittede 89,6. Herefter fulgte en endnu mere imponerende sejr, da han med cifrene 6-1 og med hele 94,7 i snit besejrede den femdobbelte danske mester, Per Laursen, i 1/8-finalen. Desværre blev den præstation ikke fulgt op i den efterfølgende kvartfinale, hvor Vladimir tabte 6-2 til Madars Razma, efter at have snittet 86,9. Dermed endte Vladimir dog alligevel med dagens femte højeste samlede turneringsgennemsnit på 85,59.

Brian Løkkens vej til kvartfinalen var imidlertid knap så overlegen som Vladimir Andersens. Efter en ganske vist velspillet 6-3 sejr i første runde over svenske Niklas Olsson, var Løkken afhængig af adskillige missede matchpile fra sine modstandere i de to efterfølgende kampe. Først fik Løkken hevet en snæver 6-5 sejr hjem over islandske Vitor Charrua, hvor den høje dansker skulle bruge hele 34 pile på at vinde det sidste leg. I den efterfølgende 1/8-finale skulle der så seks missede matchpile til fra den svenske profil Daniel Larsson, inden Løkken fik afgjort kampen til slutresultatet 6-5. Herefter var der dog ikke meget at gøre mod litauiske Darius Labanauskas, der med 92,3 i snit vandt kvartfinalen 6-4. Brian Løkken snittede henholdvis 82, 73, 75,2 og 78,5 i sine kampe.

Til trods for at tabe blandt de sidste 16, spiller Per Laursen sig i øvrigt tilbage i top 10 på PDCNB-ranglisten, på bekostning af Steen Lysen der for første gang i sæsonen ikke formåede at hente point til ranglisten. Rent resultatmæssigt var det dog endnu en skuffende weekend for Laursen, der lørdag tabte blandt de sidste 32 og i dag blandt de sidste 16. Dermed er det endnu ikke lykkedes Potten-spilleren at spille sig i kvartfinalen i denne sæson.

LÆS OGSÅ: Ted Evetts og Nathan Rafferty sejrer ved lørdagens Development Tour

Du kan finde samtlige resultater og statistikker fra søndagens turnering her.

Top 10 på PDC Nordic & Baltic-ranglisten:

1. Madars Razma, 3050 point
2. Darius Labanauskas, 2300 point
3. Dennis Nilsson, 1625 point
4. Ulf Ceder, 1225 point
5. Marko Kantele, 1150 point
6. Oskar Lukasiak, 900 point
7. Daniel Larsson, 750 point
8. Andreas Harryson, 675 point
9. Johan Engström, 600 point
10. Per Laursen, 425 point

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*