Optakt: Michael Smith har brug for point

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Premier Leagues fjerde runde står for døren, og denne gang foregår det i Exeter.

Premier League er taget til Exeter, for at spille den fjerde runde af dette års Premier League. Det betyder også, at det i aften er Luke Humphries, som skal i aktion.

Intet er endnu afgjort, og det er stadig kun få point der skiller toppen og bunden, men derfor er der stadig spillere, som kunne have godt af en sejr, hvis det ikke skal begynde at se helt skidt ud. Her er Michael Smith selvfølgelig det mest fremtrædende navn, da han indtager sidstepladsen med kun ét point.

Derudover venter UK Open i denne weekend, så en sejr i aften, vil samtidig booste selvtilliden lidt, forud for den store turnering.

Luke Humphries v Gerwyn Price [1: 3.60 x: 4.75 2: 1.72]
Man har ikke set meget til Luke Humphries siden VM. Dog har der heller ikke været meget andet end Players Championship siden, men det har dog heller ikke kastet de store præstationer af sig. Han skal i aften op mod Gerwyn Price, og det kan godt blive noget af en mundfuld for den unge englænder. Gerwyn Price har således vist et fint niveau indtil videre i turneringen. Og selvom det kun er blevet til en enkelt sejr, så indtager waliseren stadig tredjepladsen før aftenens kamp. De to duellanter har dog kun mødt hinanden en enkelt gang, og her blev det til en knusende 6-1 sejr for Luke Humphries. Det skal dog tages med, at det var i april sidste år, hvor Gerwyn Price var inde i sin store 2018-krise. I aften er Gerwyn Price uden tvivl inde i en bedre formkurve.

Bud på kampen: Gerwyn Price vinder 7-3

Hvem vinder kampen?

 • Gerwyn Price (77%, 10 Stemmer)
 • Luke Humphries (15%, 2 Stemmer)
 • Uafgjort (8%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 13

Indlæser ... Indlæser ...

Daryl Gurney v Rob Cross [1: 2.62 x: 4.33 2: 2.20]
Bookmakerne har Rob Cross som svag favorit, og det er endda på trods af, at Daryl Gurney ligger bedre til i tabellen. Men som vi kunne berette den anden dag, så har Rob Cross det bedste sæsongennemsnit i år, så det er måske fair nok kaldt af bookmakerne. Rob Cross er dog heller ikke mere end et point efter Daryl Gurney, så Gurney kan slet ikke føle sig sikker på sin andenplads. De to spillere har tidligere mødt hinanden seks gange, og her er stillingen helt lige. Daryl Gurney vandt dog den seneste kamp, som dog var til et Players Championship event tilbage i september. Kampen ligger altså helt åbent, og dette kunne nemt blive en neglebider.

Bud på kampen: 6-6

Hvem vinder kampen?

 • Uafgjort (64%, 7 Stemmer)
 • Rob Cross (27%, 3 Stemmer)
 • Daryl Gurney (9%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 11

Indlæser ... Indlæser ...

Mensur Suljovic v Peter Wright [1: 2.50 x: 4.33 2: 2.37]
Mensur Suljovic ligger over stregen, men også kun lige akkurat. Han har således to point efter tre kampe, og har stadig sin første sejr til gode. Peter Wright er dog en spillere, som Mensur havde fuldstændig styr på sidste år. Her mødte de således hinanden seks gange, og Mensur vandt fem af opgørerene. Det ene opgør var endda i Premier League, hvor østrigeren vandt med hele 7-1.
Det bliver næppe det samme resultat i aften, men det kunne dog godt blive til en sejr for Mensur. Han skal dog nok finde et niveau, som lige er et gear eller to højere, end det har været i de første runder. Peter Wright kan heller ikke prale af voldsomt flot spil indtil videre i turneringen, så han skal også bringe et godt niveau til aftenens kamp, hvis han skal gøre sig forhåbninger om point.

Bud på kampen: 6-6

Hvem vinder kampen?

 • Peter Wright (45%, 5 Stemmer)
 • Mensur Suljovic (27%, 3 Stemmer)
 • Uafgjort (27%, 3 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 11

Indlæser ... Indlæser ...

Michael van Gerwen v James Wade [1: 1.28 x: 7.00 2: 7.50]
Michael van Gerwen har ikke set sig tilbage siden Premier League startede. Tre kampe har således resulteret i 3 sejre. I aften skal han op mod James Wade, en spiller som han generelt har det godt mod, omend Michael van Gerwen har det godt mod de fleste spillere. De to mødte hinanden så sent som til The Masters, hvor Michael van Gerwen vandt med 11-5. Mon ikke bookmakerne får ret, og det igen bliver til en hollandsk sejr i aften. James Wade har således ikke imponeret vanvittigt indtil videre i turneringen, hvor det er blevet til en sejr, en uafgjort og et nederlag. Det skal dog tages med, at James Wade snittede lige under 104 i sidste runde, hvor han mødte Gerwyn Price. Kan han ramme samme snit i aften, så kan selv ikke Michael van Gerwen føle sig sikker.

Bud på kampen: Michael van Gerwen vinder 7-4

Hvem vinder kampen?

 • Michael van Gerwen (91%, 10 Stemmer)
 • James Wade (9%, 1 Stemmer)
 • Uafgjort (0%, 0 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 11

Indlæser ... Indlæser ...

Michael Smith v Raymond van Barneveld [1: 1.66 x: 4.75 2: 4.00]
Michael Smith har virkelig brug for en sejr, og gerne snarest muligt, så han ikke bliver koblet fuldstændig af. Når han i aften møder Raymond van Barneveld, er det med vished om, at han ikke har tabt til hollænderen siden 2017. De to mødtes således hinanden tre gange i 2018, hvoraf to af kampene var i Premier League. Her vandt Michael Smith det første opgør med imponerende 7-0, og i det andet opgør spillede de 6-6.
Michael Smith har dog ikke helt lignet den spiller, som vi netop så i 2018 indtil videre. Heldigvis for Michael Smith, er det heller ikke just en Raymond van Barneveld, som spiller op til tidligere tiders niveau. Hollænderen har dog vist glimt af godt spil indtil videre i denne turnering, så Michael Smith skal bestemt ikke hvile på laurbærene.

Bud på kampen: Michael Smith vinder 7-4

Hvem vinder kampen?

 • Michael Smith (83%, 10 Stemmer)
 • Raymond van Barneveld (17%, 2 Stemmer)
 • Uafgjort (0%, 0 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 12

Indlæser ... Indlæser ...

Husk at du som altid kan se kampene på TV3 Sport og PDC.TV fra klokken 20.00.

Unibet Premier League Table (PDC)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*