Top 3: Her er favoritterne til damernes DM-titel

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Nederlandse Darts Bond

Sofie Jahn Hadberg vandt det danske mesterskab tre gange som junior, og har i den kommende weekend mulighed for at vinde sin første DM-titel som seniorspiller. 

DM 2019 afgøres nu på lørdag. I den forbindelse har Dartnyheder.dk valgt at se frem mod turneringen, der i år afvikles på Sjælland i Svebøllehallen.

Nedenfor kan du skabe dig et overblik over de tre umiddelbart største kandidater til den samlede titel, mens du på Dansk Dart Unions hjemmeside finder lodtrækningerne i de forskellige rækker. Top tre i herrernes række vil blive lagt ud på Dartnyheder.dk i morgen, torsdag.

3. Henriette Honoré

Alder: 45 år
Klub: Esbjerg Dartklub
Ranglisteplacering: 2
Bedste resultat ved DM: Finalist 2014, 2017

Med syv landsholdsudtagelser er Henriette Honoré den aktive damedamespiller, der i skrivende stund er noteret for næstflest af slagsen. Den høje erfaring til trods, så mangler Esbjerg-spilleren dog fortsat at kunne fejre sit første individuelle danske mesterskab, efter to gange at have tabt finalen til henholdsvis Ann-Louise Peters i 2014 og Gitte Banke i 2017. Særligt sidstnævnte finale var på forhånd udset som en strålende mulighed for Honoré, der til trods for favoritværdigheden underpræsterede og tabte 4-5.

Sølvvinderen ved januars jysk/fynske mesterskab er ellers kendt for at trives godt under pres. Det så vi blandt andet ved WDF’s europamesterskab sidste år, hvor hun på scenen, til trods for fire springere undervejs, snittede 71,11 i en 4-1 sejr over tyrkiske Rumeysa Uzun, hvilket er yderst respektabelt i international damedart. Derfor er der god grund til at forestille sig, at Honoré ikke lader sig rive med af det intensiverede pres, der ofte er forbundet med danmarksmesterskabet. Herudover møder landsholdsspilleren i øvrigt formstærkt til start, efter i sine seneste tre turneringsdeltagelser at have spillet sig i både en semifinale og finale, alt imens hun vandt Odense Open tilbage i november.

2. Janni Larsen

Alder: 55 år
Klub: Dartklubben Fluen
Ranglisteplacering: 1
Bedste resultat ved DM: Vinder 2010, 2015, 2018

Med tre individuelle DM-titler er Janni Larsen blandt de mest succesfulde danske damedartspillere i nyere tid, og er desuden indehaver af rekorden for flest kvindelige landsholdsudtagelser nogensinde, idet hun har været iført de rød/hvide farver intet mindre end 22 gange.

Til trods for en nuværende førsteplads på den danske rangliste, så har Janni Larsen imidlertid ikke vundet et stævne siden DM sidste år, hvor hun besejrede den nu dart-pensionerede Berit Schouw i finalen. På den baggrund er der ikke meget der taler for, at sønderjyden vil kunne løfte DM-pokalen for andet år i træk, hvilket kun Rita Rasmussen, Anette Hakonsen, Mona Lund og Ann-Louise Peters har gjort tidligere.

Resultattørken til trods, så har Janni Larsen retfærdigvis spillet sig i semifinalen ved sine seneste to turneringsdeltagelser, og vil altid være en del af favoritfeltet ved de danske turneringer.

1. Sofie Jahn Hadberg

Alder: 21 år
Klub: Samsø Dart Club
Ranglisteplacering: 6
Bedste resultat ved DM: Finalist 2016

Som det vel nok største danske juniortalent siden Ann-Louise Peters vandt Sofie Jahn Hadberg i perioden 2013-2015 det danske mesterskab for ungdomsspillere tre år i træk, inden hun i 2016 debuterede med en finaleplacering ved seniorernes DM, hvor kun føromtalte Ann-Louise Peters viste sig stærkere end den dengang blot 18-årige samsing.

Siden da, har karrieren været sat i baggrunden til fordel for familien, hvilket i høj grad forklarer de seneste års skuffende DM-resultater.

Efter et par år med minimal træningsindsats og turneringsdeltagelse, er den tidligere bronzevinder ved WDF’s ungdoms-VM imidlertid tilbage i topform, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved tre sejre i hendes seneste seks turneringsdeltagelser.

Hvem betragter du som favorit ved damernes DM?

  • Sofie Jahn Hadberg (36%, 56 Stemmer)
  • En helt anden (15%, 23 Stemmer)
  • Janni Larsen (14%, 22 Stemmer)
  • Line Kristiansen (13%, 20 Stemmer)
  • Henriette Honoré (9%, 14 Stemmer)
  • Sandra Rasmussen (6%, 10 Stemmer)
  • Gitte Banke (4%, 7 Stemmer)
  • Kirsten Byø (3%, 4 Stemmer)
  • Fie Skinnes (1%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 157

Indlæser ... Indlæser ...

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*