Optakt: Premier League skydes igang i Newcastle

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Russell Pritchard

Den allerede omdiskuterede 2019-udgave af Premier League starter i aften, i Newcastle.

Da Premier League-feltet blev udtaget kort efter VM-finalen, var det helt store emne, at Raymond van Barneveld var blevet udtaget trods svingende resultater og en placering som nummer 28 på verdensranglisten. De sidste par dage har denne problematik dog været glemt, da man i stedet har haft fokus på Gary Andersons tilbagetrækning. Det har især vakt opsigt, da løsningen blev, at ni forskellige spillere skal erstatte ham i de første ni runder af turneringen.

Læs også: Officielt: Ni spillere erstatter Gary Anderson i Premier League

I aften er det Chris Dobey der skal i aktion i stedet for Gary Anderson, når de spiller i Utilita Arena i Newcastle. Der er dog to andre kampe på programmet inden da.

James Wade v Raymond van Barneveld [1: 2.10 x: 4.50 2: 2.75]
Det er to erfarne Premier League-spillere, som starter turneringen i aften. Ifølge bookmakerne er James Wade beskeden favorit til opgøret. Det må man antage ligger i, at Wade sjældent leverer de alle største gennemsnit, men til gengæld er ualmindelig stabil, som det også blev nævnt i tirsdagens podcast. Der er ingen tvivl om, at James Wade er favorit i dette opgør, da Raymond van Barneveld havde et fuldstændig forfærdeligt 2018, hvor særligt efteråret var horribelt for den erfarne hollænder. De to mødte kun hinanden én gang i sidste sæson. Det var under World Series of Darts Finals, hvor James Wade vandt med imponerende 11-2. Et lignende resultat kunne gentages i aften, med mindre ‘Barney’ har udnyttet vinterpausen optimalt.

Bud på kampen: James Wade vinder 7-3

Hvem vinder kampen?

 • Raymond van Barneveld (58%, 7 Stemmer)
 • James Wade (33%, 4 Stemmer)
 • Uafgjort (8%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 12

Indlæser ... Indlæser ...

Gerwyn Price v Daryl Gurney [1: 2.60 x:4.33 2: 2.20]
På trods af en forfærdelig debut i Premier League sidste år for Gerwyn Price, er han igen i år en del af feltet. Det er dog ikke en mand, som har haft synderlig succes siden sin sejr ved Grand Slam. Han skal i aften op mod Daryl Gurney, som han kun har tabt til én gang i ni kampe. Waliseren har altså overtaget i den indbyrdes statistik. Det interessante er dog, at de to spillede 6-6, da de mødte hinanden i sidste års Premier League, og det kunne meget vel ende sådan igen i aften. Begge spillere spillede fine kampe ved Masters, men dog uden at imponere synderligt, så mon ikke, at dette bliver endnu en tæt kamp.

Bud på kampen: 6-6

Hvem vinder kampen?

 • Uafgjort (50%, 5 Stemmer)
 • Daryl Gurney (50%, 5 Stemmer)
 • Gerwyn Price (0%, 0 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 10

Indlæser ... Indlæser ...

Chris Dobey v Mensur Suljovic [1: 4.00 x: 4.75 2: 1.66]
Chris Dobey havde et ganske udmærket VM, og det er da også en af grundene til, at han blev én blandt de ni der afløser Gary Anderson. Han skal i aften møde Mensur Suljovic, og faktisk vandt Dobey deres seneste opgør. Det ligger dog helt tilbage i 2017, og det er derfor tvivlsomt, at det skulle få nogen betydning. Mensur Suljovic har de seneste år vist, at han bare kan lægge mere og mere på sit spil, og senest viste han god form ved Masters, hvor han, med et snit lige over 106, bankede Simon Whitlock med 10-1. Efterfølgende tabte han dog 10-5 til Michael van Gerwen, men stadig med et flot snit lige over de 96. Der er altså ingen tvivl om, at Chris Dobey får sin sag for i aften.

Bud på kampen: Mensur Suljovic vinder 7-3

Hvem vinder kampen?

 • Mensur Suljovic (91%, 10 Stemmer)
 • Chris Dobey (9%, 1 Stemmer)
 • Uafgjort (0%, 0 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 11

Indlæser ... Indlæser ...

Michael van Gerwen v Michael Smith [1: 1.50 x: 5.00 2: 5.00]
Bookmakerne er ikke i tvivl, Michael van Gerwen vinder denne kamp. Der er da heller ikke meget der taler for en engelsk sejr. De to, som mødte hinanden i VM-finalen, har således mødt hinanden 32 gange, og det er kun blevet til seks sejre for Michael Smith. De to mødtes endda tre gange under sidste års Premier League, hvoraf den ene af kampene var finalen. Michael van Gerwen vandt alle tre opgør, og endda i sikker stil. Michael Smith kan på en god dag spille op med hollænderen. Det er dog sjældent, at han rammer sine gode dage, når han møder Michael van Gerwen.

Bud på kampen: Michael van Gerwen vinder 7-2

Hvem vinder kampen?

 • Michael van Gerwen (91%, 10 Stemmer)
 • Uafgjort (9%, 1 Stemmer)
 • Michael Smith (0%, 0 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 11

Indlæser ... Indlæser ...

Peter Wright v Rob Cross [1: 2.50 x: 4.33 2: 2.30]
Aftenens nok mest uforudsigelige kamp. Begge spillere kunne slet ikke leve op til forventningerne i 2018, og samtidig var der ingen af de to, som strålede ved Masters. Dog kom Peter Wright frem til semifinalen, så helt ringe var det bestemt ikke. Der er ingen tvivl om, at de begge håber på, at 2019 bliver bedre end 2018, og derfor vil det være godt med en sejr i aften. Det bliver dog svært, da det nemt kan blive en jævnbyrdig kamp. De to spillede to kampe mod hinanden under sidste års Premier League, og her blev det til en sejr for Rob Cross og en uafgjort.

Bud på kampen: 6-6

Hvem vinder kampen?

 • Uafgjort (55%, 6 Stemmer)
 • Peter Wright (27%, 3 Stemmer)
 • Rob Cross (18%, 2 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 11

Indlæser ... Indlæser ...

Husk alle kampe kan følges på TV3 Sport eller PDC.tv fra klokken 20.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*