Nedtakt: Vanvittig kamp mellem Chris Dobey og Mensur Suljovic

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Første runde af dette års Premier League er færdigspillet, og især Chris Dobey overraskede.

One down, fifteen to go. Det er status efter aftenens første runde af Premier League. En runde som allerede viste nogle tendenser, som kan gå hen og blive meget afgørende for dette års turnering.

Blandt andet så vi en Raymond van Barneveld, som viste fint niveau. Vi så Gerwyn Price, som ikke lader sig kue af publikum og bøder, og samtidig så vi Chris Dobey tage fusen på Mensur Suljovic.

Derudover var der flere flotte snit, som lå lige over, eller lige under de 100. Meget tyder altså på, at vi går endnu en suveræn Premier League sæson i møde.

James Wade 7-4 Raymond van Barneveld
På trods af, at James Wade vandt kampen, fik Barneveld virkelig vist, at han stadig kan. Hollænderen havde lidt problemer med doublerne, men nedspillet fejlede ingenting. Han lavede således fire 180’ere, samt 12 +140. James Wade havde dog noget mere styr på felterne i den yderste ring, og spillede samtidig med et lidt højere snit, så der var intet ufortjent i den sejr. Men det er virkelig værd at tage med, at Barneveld ikke bare er fyld i dette års turnering, han kan stadig, og han havde da også sine muligheder i kampen, især da han brød til 4-3 undervejs i kampen.

Gerwyn Price 7-4 Daryl Gurney
Daryl Gurney har stadig kun vundet én kamp over Gerwyn Price. Nordireren startede ellers rigtig godt, og kom hurtigt foran med 2-0. Gerwyn Price fik dog hanket op i sig selv, og med et rigtig flot snit fik han bragt sig foran med 5-2, inden Gurney igen nappede et sæt. Ved stillingen 6-4 havde Gurney muligheden for at reducere til 6-5, men meget symptomatisk for hans kamp, formåede han ikke at ramme doublen. Dermed kunne Gerwyn Price sikre sig sejren med en 58-lukning. Gerwyn Price ligner altså en mand, som ikke lægger sig ned, på trods af diverse forhindringer han har mødt på det sidste. Waliseren snittede samtidig 104,11 i kampen.

Chris Dobey 6-6 Mensur Suljovic
Aftenens nok vildeste kamp. Hjemmebanefavoritten Chris Dobey lagde ud som lyn og torden, og med et snit langt over de 100 var han hurtigt foran 3-0. Suljovic nappede herefter et sæt, inden Dobey kom op på 5-1. Her lignede det altså et stensikkert nederlag til østrigeren. Men pludselig fandt han sit sædvanlige niveau frem, og langsomt fik han kæmpet sig tilbage på 5-5. Herefter kom han sågar foran med 6-5, og i det sidste sæt havde han endda en lukkepil på double 18, som desværre for østrigeren lige akkurat satte sig i en stor 18’er. Derfor kunne Dobey lukke 45 og gør det til 6-6. Dermed har den første en-dags-spiller allerede sat sit præg på stillingen.

Michael van Gerwen 7-5 Michael Smith
Michael Smith gjorde ganske god figur i dette opgør, og det var således ikke til at se, at han var blevet kørt ud af banen for en måned siden i VM-finalen. Englænderen var endda foran i kampen, da han tog sit første sæt og bragte sig foran 1-0. Det var dog også den eneste gang, at englænderen var foran. Herefter kom Michael van Gerwen foran med 4-2, inden Michael Smith gjorde det til 4-4. Stillingen kom også på 5-5, inden hollænderen trak fra og sikrede sig sejren. På trods af den tætte kamp, spillede Michael van Gerwen med et snit over 104, og dermed beviste han, at han stadig spiller med et vanvittigt højt niveau, selv i starten af turneringen.

Peter Wright 6-6 Rob Cross
Den eneste kamp, hvor begge spillere snittede over 100. Rob Cross spillede dog med et svagt højere snit end Wright, og det endte med at betyde en del, da den tidligere verdensmester havde mere bøvl med doublerne, end Peter Wright havde. Det var dog i det hele taget to ganske god præstationer fra de to, som dermed har vist, at de også har tænkt sig, at spille med om top fire i denne Premier League.
Peter Wright havde ellers muligheden for begge point, da han havde en lukkepil på double 18. Pilen endte dog inde i det store felt, og dermed kunne Rob Cross lukke 48 på to pile.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*