I dag begynder Players Championship sæsonen – men hvad betyder det?

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

I dag begynder Players Championship sæsonen anno 2019. Men hvad er det helt præcist der er på spil, og hvilke spillere kan deltage?

I dag tages der hul på årets første ud af i alt 30 Players Championship-turneringer. Men hvad er Players Championship helt præcist, og hvad er der på spil for deltagerne? Det vil vi forsøge at forklare i denne artikel.

PDC’s Players Championship-turneringer er på mange måder at betragte som fundamentet for PDC’s øvrige turneringer, idet turneringerne er åbne for alle PDC’s 128 Tour Card indehavere. Her har man med andre ord de bedste muligheder for at indhente point til verdensranglisten, og dermed forbedre sine muligheder for at kvalificere sig til de store TV-turneringer, hvor der er endnu større ranglistepoint at hente.

Players Championship-touren er som nævnt åben for alle PDC’s 128 Tour Card holdere. Hvis en eller flere af de 128 Tour Card-holdere melder afbud til en Players Championship-turnering, så vil vedkommende blive afløst af den/de spillere, der er højest placeret på PDC’s Challenge Tour-rangliste. Blandt andet har Gary Anderson, Mensur Suljovic og Max Hopp meldt afbud til weekendens to Players Championship-turneringer, og bliver derfor afløst af Andrew Gilding, Diogo Portela og Andy Hamilton.

Der spilles kun én Players Championship turnering om dagen, og bliver som oftest afholdt i en weekend, hvor der er en turnering både lørdag og søndag. Alle turneringerne afholdes i England.

En række af de helt store TV-turneringer kræver, at man er en del af verdensranglistens top 16-64, hvis man vil kvalificere sig. Som tidligere nævnt, så er Players Championship-turneringerne derfor essentielle for majoriteten af PDC’s Tour Card indehavere. Til gengæld vælger en række af verdenstoppens profiler gerne at melde afbud til en række af sæsonens Players Champions-events, da de ikke har samme behov for at skulle indhente ranglistepoint. Derfor er Players Championship-ranglisten ofte blevet toppet af spillere, der ikke nødvendigvis har været i den absolutte top på verdensranglisten.

Top tre på Players Championship-ranglisten siden 2012:

År#1#2#3
2018Ian WhiteGary AndersonMichael van Gerwen
2017Rob CrossDaryl GurneyPeter Wright
2016Michael van GerwenBenito van de PasIan White
2015Michael van GerwenMichael SmithPeter Wright
2014Gary AndersonMichael van GerwenMichael Smith
2013Michael van GerwenDave ChisnallPeter Wright
2012Dave ChisnallSimon WhitlockMichael van Gerwen

Foruden muligheden for at indhente point til PDC’s verdensrangliste, så er der også mulighed for at indhente point til Players Championship-ranglisten, hvor alle spillere der ender indenfor top 64 vil kvalificere sig til Players Championship Finals, der er den sidste TV-turnering inden VM.

Selvom Players Championship-touren spilles på gulvet uden publikum, så er der mulighed for at følge en række af kampene live på PDC’s streamingtjeneste, mens alle kampe opdateres live på DartConnect.com.

Både lørdagens og søndagens turnering begynder klokken 13:00 dansk tid.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*