Kræftsyge Roz Bulmer: ‘Jeg håber at gøre comeback i Danmark’

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: BDO

Engelske Roz Bulmer fik i år debut ved BDO’s verdensmesterskab. Sideløbende kæmper hun en hård kamp mod sin kræftsygdom.

Roz Bulmer blev for tre år siden diagnosticeret med brystkræft – en sygdom hun endnu ikke endeligt er behandlet for og derfor fortsat modtager kemoterapi imod. Ikke desto mindre lykkedes det hende i år at kvalificere sig til BDO’s verdensmesterskab efter sin debut-sæson på BDO-touren. Og det endda et år tidligere end hun havde håbet på, fortæller hun til det engelske nyhedsmedie ITV.

– Idéen var, at jeg skulle arbejde ud fra en plan på en to-årig periode, hvor jeg ville bruge det første år som en læringskurve. Jeg ville se hvad der ville ske, og finde ud af hvilke turneringer der passer mig. På en eller anden måde lykkedes det mig dog, at kvalificere mig til Lakeside i løbet af det første år, fortæller Bulmer, der i skrivende stund indtager en placering som nummer 14 på damernes verdensrangliste.

Foruden at kvalificere sig til Lakeside, formåede Bulmer også at kvalificere sig til en af BDO’s øvrige TV-turneringer, BDO World Trophy, hvor hun med sejre over Deta Hedman og Sharon Prins formåede at spille sig i semifinalen. Ved Lakeside tabte hun imidlertid første runde til førnævnte Sharon Prins, men spørger man hovedpersonen selv, så var resultatet af mindre betydning.

– Det handlede mere om at nå dertil i første omgang. Jeg havde to forløb med kemoterapi kort tid før Lakeside, hvilket betød, at jeg brugte 20 dage i december bare på at sove, fordi man ikke har kræfter til andet, eftersom behandlingen dræner én for energi, forklarer hun.

Til trods for den tidlige VM-exit, så kan Bulmer glæde sig over, at BDO belønnede hende med prisen som ‘BDO personality of the year’, hvilket af gode grunde skal ses et resultat af Bulmers kampe både i og udenfor dartsporten.

Bulmer håber at kunne vende tilbage til VM-scenen igen i 2020. I første omgang venter dog endnu et behandlingsforløb, mens hun håber at kunne gøre comeback ved Denmark Open og Masters.

– Jeg er nødt til at koncentrere mig om min sygdom og klare mig igennem kemoterapien. Jeg håber, at jeg kan gøre comeback til BDO-touren i Danmark. Danmark var en af mine favorit turneringer, og det var også der jeg lavede nogle af mine bedste resultater, fortæller Bulmer, der i 2018 spillede sig i kvartfinalen ved Denmark Open og efterfølgende i semifinalen ved Denmark Masters. Denmark Open/Masters afholdes i år mellem den 4.-5. maj.

Du kan se hele interviewet med Roz Bulmer her nedenfor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*