Første gang siden Bristow: Durrant vinder BDO’s VM for tredje år i træk

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: BDO/Eurosport

Med en 7-3 sejr over Scott Waites er Durrant nu tredobbelt verdensmester i BDO.

Som den blot anden person i historien, kan Glen Durrant kalde sig tredobbelt vinder af BDO’s verdensmesterskab, efter at have vundet Lakeside-titlen tre år i træk. Kun Eric Bristow har tidligere leveret en tilsvarende præstation, da han vandt sin tredje, fjerde og femte VM-titel i årene 1984-1986. Spørger man Durrant, så er der imidlertid stor respekt for forgængeren

– Husk på, at Bristow gjorde det mens det var en forenet organisation. Jeg ved godt, at jeg ikke spiller mod Michael van Gerwen eller Gary Anderson, men jeg tager stor ære af at besejre spillere som Scott Waites og Jim Williams, udtalte Durrant kort efter finalesejren.

Glen Durrants bedrift er ikke desto mindre historisk og blev realiseret, da han i søndagens Lakeside-finale besejrede sin engelske landsmand Scott Waites med 7-3 i set. Waites fulgte ellers med til stillingen 3-3, og selvom han havde muligheden for at reducere til 6-4, så viste niveauforskellen sig i anden halvel af kampen at være for stor. Dermed blev Glen Durrant den femte spiller i historien, der vinder tre VM-titler i BDO, og befinder sig dermed på samme side af historiebøgerne som Eric Bristow, John Lowe, Raymond van Barneveld og Martin Adams. Det samme kunne have været tilfældet for Scott Waites, som vandt Lakeside i 2013 og 2016.

Foruden Lakeside-trofæet kan Durrant glæde sig over en pengepræmie på 830.000 kroner. Det er dog langt fra sikkert, at han vil kunne forsvare sin titel i 2020, eftersom han har tilmeldt sig PDC’s Q-school der afholdes mellem den 17.-20. januar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*