Nu undskylder James Wade: ‘Jeg er skuffet over mig selv’

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Getty Images

James Wade forklarer sin aggressive jubel med henvisning til sin bipolare lidelse.

James Wade har for kort tid siden udsendt en pressemeddelelse på de sociale medier. Her sender han en undskyldning til japanske Seigo Asada, som han i går besejrede ved PDC’s igangværende verdensmesterskab. Undskyldningen kommer i kølvandet på, at James Wade er blevet udsat for hård kritik af den måde, hvorpå han jublede sin modstander i hovedet både under og efter kampen. Episoden hvor Wade råber Asada i hovedet under selve kampen kan ses her.

Også Wades interview efter kampen, hvor han ikke lagde skjul på, at den aggressive jubel foregik med fuldt overlæg, blev kritiseret både af SkySports’ eksperter og på de sociale medier.

Nu går Wade imidlertid til bekendelse, og beklager sin opførsel med henvisning til sin bipolare lidelse. Det er offentlig kendt, at Wade gennem det meste af sit liv har kæmpet med sin psykiske diagnose. Hvorvidt Wades opførsel så rent faktisk kan forklares på baggrund af hans mentale tilstand, eller om undskyldningen er af mere efterrationaliserende karakter, vil formentlig blive diskuteret den kommende tid.

Du kan læse hele James Wades pressemeddelelse her:

“Jeg ønsker at benytte denne mulighed for oprigtigt at beklage min opførsel i går aftes.

Seigo Asada er en rigtig god spiller, og jeg ønsker at sende en undskyldning til ham, fansene og PDC.

Alle der har fulgt med i min professionelle karriere vil vide, at dette var meget ulig den karakter, jeg er, og jeg er skuffet over den måde, jeg opførte mig – både på scenen og i mine interviews efter kampen.

Jeg kæmpede en kamp med mig selv, allerede før jeg kom op på scenen, hvilket skyldes en hypomanisk episode, som kan ske for mig, hvornår end det skal være, og ingen er mere vred over, hvad der skete, end mig selv.

Jeg vil gerne undskylde endnu engang, og håber at folk forstår, hvor angerfuld jeg er.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*