Optakt: Dag seks ved VM – Daryl Gurney står klar

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Endnu en dag med to sessioner står for døren. Daryl Gurney og Dimitri van den Bergh er på programmet.

Raymond van Barneveld var den anden af de store navne, som måtte lade livet i dette års turnering. I dag skal flere favoritter i kamp, hvor det bliver interessant at se, om de kan leve op til deres favoritværdighed, eller følge Barneveld og Peter Wright ud af turneringen.

Eftermiddagssession

Robert Thornton v Daniel Larsson
Daniel Larsson er kvalificeret som to’er på PDC Nordic & Baltics rangliste for 2018. Selvom han har gjort det fornemt på den nordisk/baltiske tour, har han ikke fået meget erfaring med den store scene i denne sæson, da han kun formåede at kvalificere til et enkelt Europa Tour-event. Det er altså en helt anden rutine, som han skal op mod, når han møder Robert Thornton. Skotten har dog ikke haft den bedste sæson, hvor en kvartfinale ved Players Championship 20 er det bedste resultat.

Ricky Evans v Rowby-John Rodriguez
Ricky Evans har gjort sig bemærket denne sæson, ved at bruge ‘Baby Shark’ som walk-on sang, men derudover er det også blevet til nogle fine resultater for den stadigt unge englænder. Han har således nået fire kvartfinaler i løbet af Players Championship Touren, samt en finale ved dette års Dutch Darts Championship. Rowby-John Rodriguez har spillet en fornuftig sæson. Han har deltaget ved flere Players Championship-events, hvor han har spillet nogle fine turneringer, men de bedste resultater ligger på Development Touren, hvor han har vundet en enkelt turnering, samt nået en finale og en semifinale.

Krzysztof Ratajski v Seigo Asada
Den sidste asiat, i form af Seigo Asada skal også på scenen i dag. Seigo Asada har kvalificeret sig ved at vinde den japanske kvalifikationsturnering. Derudover er han også endt som nummer to på den asiatiske Order of Merit. En placering han har opnået ved at vinde tre turneringer på den asiatiske tur, samt en finale og en håndfuld kvartfinaler. Krzystof Ratajski kommer med sin bedste sæson i ryggen. Han imponerede især ved at komme blandt de sidste 16 ved UK Open, og vinde både Players Championship 21 og 22. Kun Michael van Gerwen og Gary Anderson har præsteret det samme i denne sæson.

Darren Webster v Vincent van der Voort
Darren Webster har ikke vundet noget sølvtøj i denne sæson, alligevel er det blevet til en nogenlunde sæson for englænderen. Han har således nået kvartfinalen ved både World Matchplay og European Championship. Derudover har sæsonen også budt på en semifinale ved Players Championship. Vincent van der Voort spillede en ganske fin kamp i gårsdagens førte runde. Med et snit på 94.06 vandt han således 3-1 over Lourene Ilagan. De to spillere har tidligere mødt hinanden ti gange, hvor det er blevet til seks sejre for Vincent van der Voort.

Aftensession

Steve Lennon v James Bailey
James Bailey deltog ved de fire første Challenge Tour-events i denne sæson, hvor det dog ikke blev til de store resultater. Til gengæld har australieren gjort det ganske godt på DPA’s australske tour, hvor det blandt andet er blevet til to turneringssejre. Derudover vandt han også Oceanic Masters, som samtidig sikrede ham pladsen ved VM. Steve Lennon har også haft gang i en jævn sæson. Den unge irlænder nåede finalen ved Dutch Dart Masters, samt kvartfinalen ved Players Championship Finals. Steve Lennon kan trække på væsentlig mere erfaring fra den store scene end James Bailey, men flere kampe i denne turnering har vist, at det ikke nødvendigvis betyder, at man vinder.

Ron Meulenkamp v Diogo Portela
Hollanske Ron Meulenkamp har i denne sæson nået to kvartfinaler på Europa Touren, samt nået en kvartfinale og en semifinale ved Players Championship. Han skal op mod Diogo Portela, som mange nok husker fra dette års World Cup, hvor Portela og Bruno Rangel slog Per Laursen og Henrik Primdahl. Diogo Portela, som mest har gjort sig på Challenge Touren og ved Players Championship-events, har ikke haft den vilde sæson, men han vandt dog årets anden Challenge Tour-turnering.

Dimitri van den Bergh v Chuck Puleo
Dimitri van den Bergh, som vi tidligere bragte et eksklusivt interview med, har spillet en flot sæson, hvor han genvandt U23-verdensmesterskabet, samt nåede kvartfinalen ved dette års Grand Slam. Derudover nåede han også semifinalen ved dette års World Cup sammen med Kim Huybrechts. Chuck Puleo har sammen med Darin Young domineret CDC Touren i Nordamerika. Chuck Puleo trak dog det længste strå, når det kom til at sikre sig førstepladsen på deres rangliste, samt VM-billetten.

Daryl Gurney v Ross Smith
Daryl Gurney går ind til denne turnering med massere af selvtillid i bagagen. Nordireren vandt således Players Championship Finals for under en måned siden. En sejr som faldt på et tørt sted, da resten af sæsonen ikke har været imponerende for Daryl Gurney. Han skal her op mod Ross Smith, som slog Paul Lim ud i første runde. Det gjorde han med et fint snit på 91,89, men mon ikke snittet skal hæves en smule, hvis han skal have en chance mod Daryl Gurney i aften.

Alle eftermiddagens kampe kan ses på TV3 Sport fra klokken 13.30. Aftenens kampe kan ses på Viaplay fra klokken 20.00, samt på TV3 Sport fra klokken 22.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*