Eksklusivt interview med Dimitri Van den Bergh: VM, Premier League og 2019

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Dimitri Van den Bergh genvandt for en måned siden titlen som U23-verdensmester. Næste sæson bliver belgierens første som fuldbyrdig senior-spiller.

Som den første nogensinde lykkedes det for en måned siden 24-årige Dimitri Van den Bergh at genvinde PDC’s VM-trofæ for U23-spillere. Dermed kan den unge belgier se tilbage på en sæson, der blev indledt med en fornem kvartfinaleplacering ved seniorernes verdensmesterskab, mens han med sejre over Michael van Gerwen og Gary Anderson spillede sig i finalen ved maj måneds German Darts Masters – en turnering der slog PDC’s eksisterende tilskuerrekord, idet publikum talte over 20.000 tilskuere. Herudover har 2018 også budt på en semifinale ved World Cuppen, samt en kvartfinale ved Grand Slam, hvor han blandt andet leverede en 9-darter undervejs.

På PDC’s ProTour er succesen imidlertid udeblevet. Placeringer som nummer 54 på Players Championship-ranglisten og nummer 60 på Europa Touren har på ingen måder kunnet stå til måls med publikumsfavoritens fornemme præstationer foran de rullende TV-kameraer. Det skal der laves om på til næste sæson, hvor Dimitri, der i skrivende stund indtager en placering som nummer 35 på verdensranglisten, for første gang i sin karriere udelukkende behøver fokusere på seniortouren. I den forbindelse har Dartnyheder.dk taget en snak med hovedpersonen selv, der tirsdag aften indleder sine VM-drømme mod amerikanske Chuck Puleo.

Det er ikke længe siden, at du forvarede din titel som ungdomsverdensmester. Hvad betyder det for dig, og hvor svær er titlen at vinde?

– At vinde ungdomsverdensmesterskabet to år i træk er en fantastisk følelse og bedrift. Havde du spurgt mig for to år siden, havde jeg aldrig turdet håbe på, at det skulle ske. Én ting er, at være ungdomsverdensmester, en anden er, at vinde to år i træk, hvilket går langt ud over min vildeste fantasi, fortæller han.

Hvem tror du, vil være favorit til ungdoms-VM næste år? 

– Der er mange om buddet, men Luke Humphires og Mike de Decker er gode bud.

Du har spillet dart i en del år efter hånden. Hvordan begyndte det, og hvad er den primære årsag til, at du i dag er kommet så langt, og efterhånden nærmer dig top 32 på verdensranglisten?

– Jeg kastede mine første pile da jeg var to og et halvt år gammel, så jeg har udviklet mig som spiller gennem 22 år. I den tid har min familie altid været der for mig, og de har hjulpet mig til, hvor jeg er i dag.

Kan du leve af at spille dart, eller er du nødt til at have et deltidsjob, ligesom eksempelvis Jeffrey de Zwaan? 

– Jeg er fuldtidsprofessionel, ja. Jeg havde ganske vist et deltidsarbejde det første halvandet år jeg spillede på ProTouren, men det var kun for at mindske presset i forhold til at skulle være afhængig af at vinde præmiepenge.

Seniorernes VM begynder for dit vedkommende tirsdag aften. Hvad er din målsætning forud for turneringen? 

– Jeg kommer til at spille verdensmesterskabet en runde ad gangen, og så håber jeg, at jeg vil kunne nå langt igen i år. En ting er sikkert – jeg vil gøre mit bedste.

Du er velkendt for at danse på scenen. Er der nogen historie bag det? 

– Haha, det er der ikke nogen historie bag, nej. Det var bare noget, der kom ud af ingenting, og nu nyder jeg at gøre det hver gang jeg går på scenen.

Hvad tænker du om din 2018-sæson? Er du tilfreds, og hvad har været den mest mindeværdige oplevelse? 

– Det mest mindeværdige var helt ubetinget at vinde ungdomsverdensmesterskabet igen. Det har været både opture og nedture i 2018, så der er fortsat plads til forbedringer.

Mange pegede på dig som en kandidat til dette års Premier League, og nu igen til 2019. Føler du, at du er klar til det, og ville du takke ja, hvis du blev udtaget?

– Selvfølgelig ville jeg sige ja, hvis jeg blev udtaget. Om jeg ville være klar til det, det er noget, jeg så ville finde ud af med tiden – men jeg er ikke bange for hverken nogen eller noget, så det ville være en stor oplevelse, hvis jeg blev udtaget.

2019 bliver din første sæson, hvor du udelukkende spiller på seniortouren. Hvad er dine primære målsætninger for 2019?

– Jeg sætter ikke målsætninger på forhånd. Jeg vil forsøge at kvalificere mig til alle majors, og så tager jeg sæsonen ét skridt ad gangen.

Dimitri Van den Bergh kaster sine første pile ved dette års verdensmesterskab tirsdag aften klokken 22:00. Kampen vil kunne ses live Viaplay.dk og PDC.tv, mens TV3 Sport sender live fra klokken 22:45.

Du kan se/gense Dimitri Van den Berghs 9-darter ved november måneds Grand Slam her nedenfor:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*