Titelforsvaret lever: Rob Cross vender mareridt til drømmestart ved VM’s åbningsdag

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Rob Cross vendte et truende nederlag til en fornem sejr over Jeffrey de Zwaan på VM’s åbningsaften.

Rob Cross spillede torsdag aften en af sine bedste kampe, siden han for et år siden skrev historie ved PDC’s verdensmesterskab. Dermed lever drømmen om et titelforsvar fortsat for verdensranglistens nummer to, der ellers blev udsat for et maksimalt pres af 22-årige Jeffrey de Zwaan.

Rob Cross fik ellers en tvivlende start på sit VM-forsvar, idet hans seks år yngre modstander startede som lyn og torden, og derved hurtigt fik spillet sig i front med 0-1 uden at tabe et leg, samt et gennemsnit på 107,36.

På dette tidspunkt af kampen virkede Rob Cross tydeligt ramt af nervøsitet og manglende tro på egne evner. Alligevel lykkedes det for Cross at holde hovedet koldt, hvorefter han gennem hele andet set formåede at holde sine egne udlæg i 14, 12 og 14 dart, mens de Zwaan vandt begge sine udlæg i 12 dart. Til trods for de bedre takter, lignede det ellers at de Zwaan skulle spille sig foran 0-2, men en forrygende 96-lukker af Cross vendte fuldstændig kampen på hovedet.

Det var dog en 121-lukker i kampens tredje set, der for alvor gav Cross tro på tingene. Med de Zwaan sidende på 36 efter blot ni pile, lukkede Cross for næsen af stortalentet, hvilket tydeligvis resulterede i et momentumskifte, hvilket betød at Cross havde en del lettere ved at spille frit i kampens sidste set, hvor han afgjorde kampen til 3-1. Dermed overlevede Cross den ultimative nedtur, og kan nu glæde sig over, at VM-lodtrækningen ser en hel del nemmere ud de næste kampe fremover. Omvendt kan Jeffrey de Zwaan irritere sig over, at han tabte, til trods for et gennemsnit på 106,09, hvilket er det næsthøjest tabende gennemsnit ved et verdensmesterskab nogensinde.

Forinden kampen mod Rob Cross havde Jeffrey de Zwaan i øvrigt besejret den indiske kvalifikationsspiller, Nitin Kumar, mens Martin Schindler for andet år i træk tabte sin første kamp ved PDC’s verdensmesterskab, idet han ikke formåede at spille op til niveau mod newzealandske Cody Harris. Cody Harris kan dermed se frem til et opgør mod sidste års semifinalst, Jamie Lewis, når de to mødes i morgen eftermiddag.

Et andet opgør der på forhånd havde trukket overskrifter var kampen mellem den firdobbelte kvindelige verdensmester, Lisa Ashton, og den dobbelte Lakeside semifinalist, Jan Dekker. Her lagde Ashton forrygende fra land, og vandt således kampens første tre legs, og med et snit på over 107 var hun således godt på vej til at blive den første kvinde til at vinde en kamp ved PDC’s verdensmesterskab nogensinde.

Helt sådan gik det dog ikke. Mens Ashton ikke formåede at leve op til sit indledende niveau, så fik Jan Dekker en anelse bedre styr på sit spil, hvilket viste sig at være nok. Med en solid performance vandt han således kampens efterfølgende tre set, til trods for kampen igennem at have publikum imod sig.

Resultater fra torsdag 13. december:
Jeffrey de Zwaan (91,18) 3-0 (77,75) Nitin Kumar
Cody Harris (88,66) 3-2 (85,18) Martin Schindler
Jan Dekker (89,51) 3-1 (88,94) Lisa Ashton
Rob Cross (102,93) 3-1 (106,9) Jeffrey de Zwaan

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*