Optakt: Andendagen ved VM

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: Sky Sports

Gary Anderson begynder i dag jagten på sit tredje verdensmesterskab.

VM blev flot skudt igang i går, og nu er vi så klar til andendagen, hvor der er endnu flere kampe på programmet. Således er der både en eftermiddagssession og aftensession.

Derfor er der altså allerede kampe fra klokken 13.30.

Eftermiddagssession

Michael Barnard v Jose De Sousa
Og den første kamp står mellem Michael Barnard og Jose de Sousa. Ikke de to mest kendte navne i dartverdenen. Michael Barnard har i denne sæson vundet tre Challenge Tours. Derudover kvalificerede han sig til Players Championship Finals, hvor han dog tabte allerede i første runde. Jose de Sousa kvalificerede sig igennem den sydvest europæiske kvalifikation. Portugiserens største præstation i PDC-regi, var da han kvalificerede sig til VM tilbage i 2012. Det er derfor svært at sige, hvad man skal forvente sig af kampen, men måske Michael Barnard trods alt kan trække på sin rutine fra hans mange deltagelser ved Players Championship.

Alan Tabern v Raymond Smith
Engelske Alan Tabern er ifølge  bookmakerne underdog i dette opgør. Alan Tabern har primært gjort sig på Players Championship Touren i år, hvor han, ligesom Michael Barnard kvalificerede sig til finalestævnet. Her blev det dog til et nederlag til Gary Anderson på 6-2. Australske Raymond Smith har man ikke set i PDC-regi siden World Series Finals, men australieren har dog domineret i hjemlandet, hvor han stensikkert sikrede sig førstepladsen på DPA’s Pro Tour Ranking.

Paul Nicholson v Kevin Burness
Australske Paul Nicholson er så småt ved at kæmpe sig tilbage til de lidt sjovere placeringer på Order of Merit. Australieren har således flere gange været at finde på Europa Touren og til Players Championship-stævner i denne sæson. Han skal her op mod nordirske Kevin Burness, som kun har gjort sig på Players Championship-scenen, selvom han flere gange har forsøgt at kvalificere sig til diverse events på Europa Touren. Der er ingen tvivl om, at Paul Nicholson er favorit i dette opgør.

Jamie Lewis v Cody Harris
Jamie Lewis var den helt store overraskelse ved sidste års VM, hvor han nåede semifinalen. Her var det Phil Taylor, som blev overmanden. Undervejs slog han blandt andet Peter Wright og Darren Webster. Han har dog haft svært ved at fortsætte den flotte stil i denne sæson, hvor han, ligesom de fleste andre i denne optakt, har gjort sig mest ved Players Championship-events. Han sikrede sig dog en plads ved World Series Finals, hvor han slog Dimitri van den Bergh og Rob Cross, inden James Wade kom i vejen. Cody Harris spillede en igår en højst mærkværdig og spændende kamp mod Martin Schindler. Flere gange gik marginalerne ikke Cody Harris’ vej, så han må håbe, at heldet på det punkt vender lidt i dag.

Aftensession

Danny Noppert v Royden Lam
Danny Noppert kommer ind til denne turnering med en ganske fin portion selvtillid i bagagen. Således nåede han semifinalen ved Players Championship Finals, hvor den senere vinder Daryl Gurney blev for meget. På papiret bør Royden Lam ikke være nogen udfordring, men Royden Lam har tidligere overrasket dartverdenen. Således slog han Gary Anderson med 6-5 under dette års Shanghai Masters. Man skal dog næppe lægge for meget i den sejr, så mon ikke det bliver en hollandsk sejr i dette opgør.

Simon Stevenson v Ted Evetts
Verdens nummer 84 mod verdens nummer 118. Hvad man skal forvente sig af kampen er svært at sige. Ted Evetts kommer dog med lidt succes i bagagen, da han i sidste måned vandt et event på Challenge Touren, efterfulgt af en semifinale ved U23-VM. Om den medførte selvtillid er nok til at vinde kampen, må tiden vise.

Chris Dobey v Boris Koltsov
Chris Dobey er bookmakernes klare favorit i dette opgør. Englænderen har været med på Players Championship Touren i det meste af sæsonen, og har samtidig fået kvalificeret sig til et par Europa Tours undervejs. Han russiske modstander Boris Koltsov har primært gjort sig på Challenge Touren i denne sæson, dog uden den store succes. Bookmakernes følelse omkring denne kamp er nok ikke helt ved siden af.

Gary Anderson v Nicholson/Burness
Gary Anderson træder ind i turneringen i dette anden runde opgør. Her skal han med god sandsynlighed møde Paul Nicholson. Gary Anderson kommer ind til dette VM med en masse selvtillid, efter en fornem sæson, hvor det blandt andet blev til sejre ved UK Open og World Matchplay. Uanset om modstanderen hedder Paul Nicholson eller Kevin Burness, så er Gary Anderson kæmpe favorit i opgøret.

Alle kampe kan følges på TV3 Sport og Viaplay fra klokken 13.30 og 20.00.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*