Optakt: Finaledagen ved Players Championship Finals

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen har stadig muligheden for at vinde Players Championship Finals for fjerde år i streg.

Det er blevet søndag, og dermed er det også tid til at finde vinderen af dette års Players Championship Finals. Både anden og tredje runde blev afviklet i går, og derfor står den på kvartfinaler som det første i dag.

I den første kamp skal Daryl Gurney op mod Chris Dobey. Ikke mange havde forventet, at engelske Dobey ville være med i turneringen på dette stadie, især ikke når man tænker på, at han har været oppe mod Dave Chisnall og James Wade. Det skal dog siges, at hverken Chisnall eller Wade ramte deres topniveau, hvorimod Daryl Gurney har spillet med et ganske flot niveau i gårsdagens to kampe. Hvis Gurney fortsætter med det, så skal Chris Dobey finde et andet niveau end hidtil.

I den anden kvartfinale står Danny Noppert overfor Stephen Bunting. Efter et par fine sejre over Gerwyn Price og Adrian Lewis, måtte Krzyssztof Ratajski altså erkende, at Danny Noppert blev en for stor mundfuld, da hollænderen vandt med hele 10-4.

Stephen Bunting kommer ind til dette opgør med en 10-9 sejr i bagagen. Sejren kom mod Peter Wright, hvor Bunting kun var foran med to legs en enkelt gang. Det var han ved stillingen 6-4. Ellers fulgtes de to ad, med maksimalt et leg til forskel.

Gary Anderson vil herefter gå på scenen for at møde Jonny Clayton. Begge spillere virker til at være i strålende form, omend Gary Anderson har spillet denne turnering med et noget højere niveau end Clayton. Således har Anderson ikke snittet under 100 i alle sine tre kampe. Samtidig kan det nævnes, at Clayton har ikke snittet over 100 i en eneste af sine kampe.

De to har tidligere mødt hinanden syv gange, og her er det kun blevet til en enkelt sejr for Jonny Clayton. Det var dog tilbage i 2016.

I dagens sidste kvartfinale står Steve Lennon overfor Michael van Gerwen. Steve Lennon har haft en ganske nem vej mod denne kvartfinale, da han ikke har mødt en eneste fra verdens top 20. Den bedst placerede han har mødt var Cristo Reyes, som ligger nummer 31 på verdensranglisten.
Michael van Gerwen har til gengæld heller ikke mødt en fra top 20 endnu. Og det kommer han heller ikke til her, da Steve Lennon ligger nummer 39.

Derudover har Michael van Gerwen også statistikken på sin side. De to spillere har således mødt hinanden seks gange, og det er endnu ikke lykkedes for Steve Lennon at vinde.

Skulle Michael van Gerwen vinde dette opgør, og skulle Gary Anderson samtidig slå Jonny Clayton, så er lodtrækningen faldet sådan ud, at vi får en gentagelse af sidste weekends semifinale fra Grand Slam of Darts.

I aften står den så på semifinaler og finale, men imellem semifinalerne og finalen finder en anden finale sted. Vi skal nemlig have fundet den nye ungdomsverdensmester.

Kampen står mellem Dimitri Van den Bergh og Martin Schindler. Dermed kan Dimitri Van den Bergh altså vinde turneringen for anden gang i streg, eller også kan Martin Schindler vinde den for første gang.

Som altid kan du få et overblik herunder. Derudover kan alle kampe som altid ses på PDC.TV eller Viaplay. Semifinalerne og finalen kan i øvrigt også ses på TV3 Max.

Søndag d. 25. november
Eftermiddagskampe (13:45)
Kvartfinaler
Daryl Gurney v Chris Dobey
Danny Noppert v Stephen Bunting
Gary Anderson v Jonny Clayton
Steve Lennon v Michael van Gerwen

Aftenkampe (20:00)
Semifinaler

Gurney/Dobey v Noppert/Bunting
Anderson/Clayton v Lennon/Van Gerwen

PDC Unicorn World Youth Championship Finale:
Martin Schindler v Dimitri Van den Bergh

Finale

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*