Optakt: Andendagen ved European Championship

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC

European Championship er igang og særligt en kamp stikker ud i dagens program.

European Championship blev skudt igang i fin stil. Stort set alle favoritter klarede sig videre fra gårsdagens kampe. Dog måtte Ian White allerede forlade turneringen, da han tabte med hele 6-1 til Richard North.
Paul Nicholson startede også som lyn og torden mod Michael van Gerwen. Efter to legs, var australieren foran med 2-0, og samtidig havde begge spillere et snit over 120 på daværende tidspunkt. Paul Nicholson gik dog end i kadence og dermed kunne Michael van Gerwen sikre sejren med 6-2 og en 170-lukning undervejs.

Peter Wright viste også god form ved at slå Jermaine Wattimena med 6-0. Dermed stod skotten for den største sejr i går.

I dag står den så igen på første runde og det gør den allerede fra klokken 13.45. Her skal Jonny Clayton nemlig op mod James Wilson. Den kamp bliver fulgt op af Darren Webster og Stephen Bunting, inden Gerwyn Price og Kyle Anderson står overfor hinanden.

Mensur Suljovic, som kommer med én Europa Tour-titel i bagagen, skal møde spanske Cristo Reyes. Mensur Suljovic går ind til denne kamp med statistikken i hans hånd. De sidste tre kampe mellem de to, har budt på hele tre 6-3 sejre til østrigeren.

Herefter skal Daryl Gurney op mod Ricky Evans. Selvom det ikke blev et titelforsvar ved World Grand Prix for Daryl Gurney, så nåede han trods alt semifinalen, og ligner en mand, som er i fin form.

Max Hopp skal herefter op mod William O’Connor, inden James Wade og Martin Schindler indtager scenen.

Eftermiddagen bliver lukket ned med et brag af en kamp. Her står den tidligere dobbelte-verdensmester Adrian Lewis overfor Dave Chisnall. De to spillere har det med, at spille nogle uhyr spændende kampe, når de endelig mødes. Det er dog over et år siden, at de to sidst har mødt hinanden, og der blev det til en sejr på 6-3 til Chisnall. Det var dog midt i Lewis’ allerværste periode, og derfor kan det nemt blive en tættere kamp i aften. En ting er i hvert fald sikker, det bliver ikke en kamp uden 180’ere.

I aften står den så på anden runde, og her står den på fire kampe.

Først skal Joe Cullen op mod Michael Smith. Ingen af de to havde store problemer med at avancere i går, men i aften bliver konkurrencen skærpet en del. De har mødt hinanden tretten gange igennem tiden, og her fører Joe Cullen 7-6, så alt tyder på endnu en tæt kamp i aften.

Herefter skal Simon Whitlock op mod Peter Wright. Peter Wright imponerede som sagt i går, da han slog Jermaine Wattimena med 6-0, og samtidig havde et snit på lidt over 101. Han vinder dog nok ikke med samme cifre i aften, for Whitlock spillede med samme snit i går, da han slog Steve Beaton med 6-3. Eneste forskel var, at Beaton spillede noget bedre end Wattimena. Peter Wright har dog vundet de sidste seks indbyrdes opgør, så Whitlock skal ramme samme niveau som i går, hvis han skal bryde den stime.

Richard North skal herefter op mod Rob Cross. De to har kun mødt hinanden to gange, og faktisk har Rob Cross aldrig vundet. Skal han ændre på det, så vil det hjælpe betydeligt, hvis han minimum lander et snit på 97, ligesom i hans kamp mod Danny Noppert i går.

Michael van Gerwen lukker og slukker i aften, når han skal møde Steve West. Englænderen har aldrig slået Michael van Gerwen, selvom han har haft 11 forsøg til det. Det bliver næppe i aften, at han får ændret på den statistik, men skal som sagt aldrig sige aldrig.

Alle kampe kan følges på PDC.TV eller Viaplay fra klokken 13.45 og igen fra klokken 20.00. Som altid kan du få et overblik over kampene herunder:

Fredag d. 26. oktober
Eftermiddagssession
Første runde
Jonny Clayton v James Wilson
Darren Webster v Stephen Bunting
Gerwyn Price v Kyle Anderson
Mensur Suljovic v Cristo Reyes
Daryl Gurney v Ricky Evans
Max Hopp v William O’Connor
James Wade v Martin Schindler
Adrian Lewis v Dave Chisnall

Aftensession
Anden runde
Joe Cullen v Michael Smith
Simon Whitlock v Peter Wright
Richard North v Rob Cross
Michael van Gerwen v Steve West

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*