Optakt: Tredjedagen ved European Championship

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Anden runde skal afsluttes efter to vanvittige overraskelser i går.

I dag står den kun på fire kampe, i modsætning til gårsdagens tolv kampe fra både første og anden runde.

Uanset hvad, så kan dagen i dag næppe blive lige så sensationel som i går.

Anden rundes første kamp stod mellem Joe Cullen og Michael Smith. Her var Joe Cullen overlegen og vandt kampen i sikker stil med 10-4.
I den næste kampe skulle Simon Whitlock op mod Peter Wright. Begge spillere havde vist rigtig flot spil i første runde, men det var ikke noget, som de havde taget med videre til anden runde. Men noget sensationelt, så vandt Simon Whitlock med 10-6.
Rob Cross viste herefter ingen nåde overfor Richard North. På trods af, at Rob Cross bestemt har spillet med større snit i sin karriere, så blev det til imponerende 10-2 i verdensmesterens favør.

Aftenens sidste kamp var der til gengæld ingen, som havde set komme. Kampen, som vel nok er blandt 2018’s største sensationer, mellem Michael van Gerwen og Steve West blev vundet med 10-7. Det var dog med det fortegn, at det var Steve West der vandt. Dermed var tolvte gang lykkens gang for Steve West, som ellers aldrig havde slået hollænderen. Dermed ved vi også, at European Championship vil finde en ny vinder for første gang i fem år.

I dag står den som sagt på fire kampe og den første står mellem Gerwyn Price og Dave Chisnall. Chisnall spillede sig flot videre fra første runde, hvor han slog Adrian Lewis med 6-5. Samtidig snittede han også næsten 98, som må siges, at være et ganske fint gennemsnit. I aften møder han så Gerwyn Price, som slog Kyle Anderson med 6-4, for at nå hertil. Waliseren har kun vundet en enkelt gang over Dave Chisnall i de fire opgør, som de to har spillet mod hinanden. Sejren ligger dog tilbage i 2016.

Herefter skal Cristo Reyes, som sensationelt slog Mensur Suljovic ud i første runde, op mod Darren Webster. De to har tidligere mødt hinanden to gange, og her er det blevet til to sejre til den lille englænder. Den ene gang var under dette års Danish Darts Open, hvor Darren Webster vandt med 6-5. På papiret bør Webster vinder igen, men efter gårsdagens kampe er intet sikkert i denne turnering.

James Wade vil herefter prøve at vinde over Ricky Evans. Ricky Evans kommer ellers med selvtillid, eftersom han slog Daryl Gurney ud i gårsdagens kamp, hvor han vandt med 6-4. James Wade havde noget nemmere ved at nå til i dag, da han uden det store besvær slog Martin Schindler med 6-3. Ricky Evans og James Wade har tidligere mødt hinanden tre gange og her er det blevet til to sejre for Ricky Evans, som altså har et lille overtag mod James Wade.

Aftenens sidste kamp står mellem Max Hopp og James Wilson. Max Hopp oplevede en massiv opbakning i går, da han uden det store besvær slog William O’Connor. Ireren havde store problemer med at stå for det massive pres, et pres som James Wilson vil stå overfor i dag. Det må dog antages, at Wilson har noget mere rutine og kan se udover dette. Netop derfor skal Max Hopp finde et ekstra gear i dag, for Wilson kommer med en god oplevelse i bagagen. Således vandt han sikkert over Jonny Clayton i gårsdagens kamp, hvor han spillede med næsten 104 i snit.

Aftenens kampe kan ses på PDC.TV og Viaplay fra klokken 20.00.

Lørdag d. 27. oktober
Anden runde
Gerwyn Price v Dave Chisnall
Cristo Reyes v Darren Webster
James Wade v Ricky Evans
Max Hopp v James Wilson

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*