Lisa Ashton i opråb til BDO: I burde skamme jer

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: BDO

Lisa Ashton føler ikke, at BDO har taget højde for damedarten, da man tidligere i dag satte navn på de otte spillere, som er henholdsvis udtaget og kvalificeret til Grand Slam of Darts.

– Nå, Grand Slam! Jeg vil gerne sige godt gået til de spillere, som er kommet med – og til BDO’s udtagere, vil jeg sige, at I fortsat ikke har selvtillid til at udtage en damespiller til turneringen og reklamere for damesporten. I skulle skamme jer, det er meningen, at I skal udvikle spillet!

Således skriver den firdobbelte kvindelige verdensmester i BDO, Lisa Ashton, i dag på sin Facebook-profil. Reaktionen kommer i kølvandet på, at BDO tidligere i dag offentliggjorde hvilke spillere, der skal repræsentere BDO ved Grand Slam of Darts, hvor BDO- og PDC-spillere møder hinanden.

LÆS OGSÅ: Officielt: Her er BDO’s deltagere ved Grand Slam of Darts

Lisa Ashton møder i den forbindelse opbakning hos blandt andre SkySports’ dartekspert, Rod Studd, som skriver følgende på Twitter:

– Lisa rammer hovedet på sømmet. Dette er en mulighed fuldstændig og unødvendigt misbrugt af BDO. Kvindernes verdensmester skulle have en obligatorisk plads ved Grand Slam of Darts, ligesom det var tilfældet førhen. Den bedste måde at udvikle spillet på, plus kvindernes dart, er ved at inddrage topspillerne i store TV-turneringer.

Rod Studd bliver i den forbindelse bakket op af sin kollega på SkySports, den femdobbelte VM-semifinalist, Wayne Mardle, som i et svar til Rod Studd skriver:

– Fuldstændig rigtigt! Skulle være obligatorisk (BDO’s kvindelige verdensmester ved Grand Slam, red.)!

Rod Studd og Wayne Mardle møder i den forbindelse både opbakning og kritik på Twitter. En af kritikerne, ved navn Craig Birt, skriver i sin kommentar, at: “Hun er jo ikke bedre end de otte der er blevet udpeget. Bare fordi hun er kvinde, giver det hende ikke en gudserklæret ret til at deltage.”

Et andet argument som optræder gennem kommentarsporet er, at damespillerne har præcis de samme muligheder for at kvalificere sig som mændene, idet damespillerne har mulighed for at konkurrere på lige fod med mændene, ved blot at tilmelde sig herrernes turneringer i både PDC og BDO.

Skulle BDO have udtaget Lisa Ashton, eller en anden damespiller, til Grand Slam of Darts?

Indlæser ... Indlæser ...

Grand Slam of Darts afvikles i år fra den 10.-18. november.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*