Stærk dansk start på WDF’s europamesterskab

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Det danske herrelandshold må her stå i baggrunden af deres kollegaer fra damelandsholdet – det var dog mændene der løb med opmærksomheden på førstedagen ved EM i Ungarn.  

Danmark må siges at have fået en ganske fornem start på det igangværende europæiske mesterskab i Ungarn.

For både herre- og damelandsholdets vedkommende gjaldt det, at åbningsdagen ved WDF’s europamesterskab skulle indledes med holdkampen – en disciplin hvor spillerne skiftets til at spille ét leg mod en repræsentant fra modstanderens landshold. På forhånd var netop denne disciplin påpeget som særlig vigtigt for herrelandsholdet, hvor man i både single- eller doubleturneringen er udset en ugunstig lodtrækning.

Anderledes priviligeret har man dog været med holdkampslodtrækningen, hvor man var parret med Island, Estland, Østrig og Belgien. Her var Danmark og Belgien på forhånd forventet at skulle kæmpe om puljens første- og andenplads, som sikrer videre avancement til 16.-delsfinalerne. Derfor var det indbyrdes 6-9 nederlag til netop Belgien da også til at tage og føle på, men takket være sejre på 9-1, 9-5 og 9-5 over henholdsvis Island, Estland og Østrig var Danmark alligevel videre til cupkampene.

Knald- eller faldkampen i 16.-delsfinalen lignede dog endestationen for de fire danske herrespillere, idet man her kunne se frem til et opgør mod Wales, der kort forinden havde toppet sin gruppe med sejre over England, Catalonien og Grækenland.

Wales er i år repræsenteret af de to BDO profiler, Jim Williams og Nick Kenny, rutinerede Mark Layton samt den mere ubeskrevne Arwyn Morris. Et mandskab som de færreste må siges at have tildelt det danske landshold, bestående af Mogens Christensen, Lars Helsinghof, Daniel Jensen og Nicolai Olsen, nogen ærlig chance imod.

Ikke desto mindre, så lykkedes det på fornemmeste vis det danske seniorlandshold at skabe overraskelsen med en sejr på 9-7. Dermed er Danmark klar til kvartfinalen i holdkampen, hvor man på fredag møder Norge. Lykkes det på fredag spillere sig videre til semifinalen, så vil det være blot tredje gang i EM-historien, at Danmark spiller sig til medaljer i holdkampen. Sidst det skete var i 2008, hvor det danske landshold vandt guldet, mens man i 1990 måtte tage til takke med bronzen.

Tror du, at Danmark besejrer Norge i herrernes kvartfinale i holdkampen?

  • Ja (93%, 50 Stemmer)
  • Nej (7%, 4 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 54

Indlæser ... Indlæser ...

Foruden Danmark og Norge er også Sverige, Finland, England, Holland, Ungarn og Irland klar til kvartfinalerne, mens lande som Tyskland, Nordirland, Belgien og Wales altså er ude.

Også det danske damelandshold startede fornuftigt ud i deres holdkamp, hvor man indledte medaljedrømmene med overbevisende puljesejre over Island (9-1), Bulgarien (9-2) og Serbien (9-2) mens man led et knebent 8-9 nederlag til Irland, og dermed var henvist til andenpladsen i puljen.

Herfra stod det danske damelandshold, repræsenteret af Janni Larsen, Henriette Honoré, Sandra Rasmussen og Kirsten Byø, over for den utaknemmelig opgave at skulle duellere med Holland om en plads i kvindernes kvartfinale. Her måtte man dog kapitulere efter et sviende nederlag på hele 9-1.

Dagens resultater betyder, at det danske herrelandshold i skrivende stund indtager en samlet femteplads på den overordnede rangliste over de 38 deltagende nationer, alt imens damerne er placeret på en niendeplads ud af i alt 34 lande.

Torsdag skal det danske landshold igen i ilden. Her skal herrerne forsøge at spille deres egen chance i singlerækken, mens damerne skal forsøge at hente yderligere point i doublerækken.

Hele programmet for EM 2018 samt resultater fra de afviklede kampe kan findes her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*