Labanauskas videre til finaledagen ved Danish Darts Open

Tekst: Martin Hawkins

Foto: PDC Nordic & Baltic

Lørdagen bød desværre ikke på nogen danskere på scenen ved Danish Darts Open, men som altid på Euro Touren var der masser af god dart i løbet af dagen, hvor de seedede spillere trådte ind i turneringen. Eftermiddagen startede dog med en sejr til en af de useedede, da nordirske Brendan Dolan efter at have været bagud 1-4 vandt 5 legs i træk og tog sejren 6-4 over John Henderson.

Herefter kom den første af de to tilbageværende PDCNB-repræsentanter i aktion, da fredagens helt store spiller Madars Razma tog imod Joe Cullen. Vores lettiske ven kom rigtig fint fra start og bragte sig foran 3-1, men da Cullen slog turboen til, kunne Razma desværre ikke følge med – englænderen tog de sidste 5 legs og vandt 6-3 med et gennemsnit på hele 105,99.

Bedre gik det for Darius Labanauskas, som efter at have været nede med 3-5 mod Jonny Clayton fik kæmpet sig tilbage til 5-5 og fremtvang et sidste og afgørende leg. Her var det Clayton der havde udlægget, og det så ud til at waliseren ville udnytte denne fordel, men efter tre missede matchpile fik Labanauskas chancen for at lukke på 80 – det klarede han snildt på to pile, og med en sejr på 6-5 sørger han dermed for at der alligevel bliver et nordisk/baltisk islæt på finaledagen.

Cristo Reyes, som gjorde det af med Brian Løkken i går aftes, lagde voldsomt ud med 7 perfekte pile i første leg og 6 perfekte pile i andet leg mod Darren Webster (132,55 i snit efter 4 legs med to 11-dartere og en 10-darter) – foran 4-2 trak han dog tilsyneladende i nødbremsen, og de endte i et 11. og afgørende leg, hvor Webster med en 14-darter i eget udlæg sikrede en usandsynlig sejr på 6-5 med et snit der lå næsten 10 point lavere end modstanderens.

17-årige Rusty-Jake Rodriguez, som har vist sig at være lidt af en publikumsfavorit i Brøndbyhallen, måtte tage til takke med et nederlag på 4-6 mod James Wade – eftermiddagens øvrige resultater bød på en sejr på 6-3 til Gerwyn Price over Jelle Klaasen, mens både Simon Whitlock og Stephen Bunting med samme cifre gjorde det af med henholdsvis Jermaine Wattimena og Peter Jacques.

Aftenprogrammet lagde ud med et opgør mellem Max Hopp, den nylige vinder af årets tredje Europa Tour-turnering, og Mervyn King. Det blev ikke til en gentagelse af succesen for tyskeren, for på trods af en føring på 5-3 formåede han ikke at sætte det sidste leg på tavlen, og det blev i stedet King der kunne tage tre legs i træk og sejren på 6-5.

Både Mensur Suljovic og Peter Wright levede op til deres store favoritværdighed mod Ryan Joyce og Barry Lynn, begge med sikre sejre på 6-1, inden det gik løs med aftenens utvivlsomt største brag mellem 2. seedede Michael Smith og Adrian Lewis. I hvad der må betegnes som en sjældenhed gik samtlige legs her i en jævnbyrdig kamp med udlægget, og da Adrian Lewis havde vundet bull-up’en var det også ham der kunne trække sig sejrrigt ud af duellen med cifrene 6-5. Michael Smith havde ellers muligheden, men efter 6 perfekte pile i sidste leg missede han 2 matchpile, så Adrian Lewis fik chancen på 84 – og den blev behørigt lukket på to pile for en 14-darter, i en kamp hvor Smith ellers holdt et gennemsnit på 103,26 mod Lewis’ 101,39.

Den forsvarende verdensmester Rob Cross jagter stadig sin første European Tour-titel, og han kom da ét skridt nærmere i aften med en sejr på 6-5 over Steve Beaton, som ellers var foran med 5-3. Dagens vel største overraskelse faldt kort efter, da verdens hurtigste dartspiller Ricky Evans besejrede 5. seedede Daryl Gurney 6-3 med lige knap 100 i snit.

Michael van Gerwen, som har vundet 5 ud af de 6 Europa Tour-turneringer han har stillet op i i år, fandt aldrig rigtig sit vante niveau, men hev alligevel en overbevisende sejr på 6-2 over Scott Taylor i land. Steve West sluttede aftenen af med at levere en lille overraskelse med sejren på 6-5 over Ian White.

Alle lørdagens resultater kan ses nedenfor:

John Henderson 4-6 Brendan Dolan
Joe Cullen 6-3 Madars Razma
Gerwyn Price 6-3 Jelle Klaasen
Jonny Clayton 5-6 Darius Labanauskas
James Wade 6-4 Rusty-Jake Rodriguez
Darren Webster 6-5 Cristo Reyes
Simon Whitlock 6-3 Jermaine Wattimena
Stephen Bunting 6-3 Peter Jacques

Mervyn King 6-5 Max Hopp
Mensur Suljovic 6-1 Ryan Joyce
Peter Wright 6-1 Barry Lynn
Michael Smith 5-6 Adrian Lewis
Rob Cross 6-5 Steve Beaton
Daryl Gurney 3-6 Ricky Evans
Michael van Gerwen 6-2 Scott Taylor
Ian White 5-6 Steve West

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*