27 danskere jagter succes ved årets første PDC Nordic & Baltic-event

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Per Laursen skal i den kommende weekend forsøge at rette op på sidste års skuffende resultater i PDC Nordic & Baltic.

Sidste års PDC Nordic & Baltic-sæson var ubetinget den hidtil dårligste danske sæson nogensinde målt på resultater. Det danske flagskib, Per Laursen, formåede ganske vist at spille sig i to finaler, men de øvrige resultater var langt fra hvad den tredobbelte individuelle danske mester havde sat næsen op efter. Sæsonens resultater resulterede i en samlet ottendeplads på den nordisk/baltiske rangliste – Laursens ringeste resultat siden 2012.

Desuden lykkedes det ikke en eneste gang for de danske spillere at kvalificere sig til en af de i alt 12 Europa Tour-events, på trods af at der ved hver enkelte Europa Tour var én kvalifikationsbillet på spil i forbindelse med de løbende PDC Nordic & Baltic-turneringer. Man kan med andre ord kun håbe på, at resultaterne flasker sig bedre i år, set med danske briller.

Igen i år starter PDC Nordic & Baltic-sæsonen i København, hvor der afvikles to PDC Nordic & Baltic-runder, mens der derudover er indspil til tre Europa Tour-events. Det er dog kun syv danskere som et tilmeldt samtlige turneringer.

I år deltager 27 danskere ved sæsonens første runde i København. En anelse færre end sidste år hvor hele 34 danskere var tilmeldt. Til gengæld er der i år langt flere af de danske elitespillere tilmeldt, sammenlignet med netop sidste år. For 12 måneder siden var eksempelvis hverken de to landsholdsspillere, Lars Helsinghof og Ulrich Meyn, eller Holbæks 21-årige Daniel Jensen deltagende. Det samme gør sig gældende for den nyekårerede jysk/fynske mester, Glenn Honoré, samt Lidos Frede Johansen og ikke mindst vejlensiske Vladimir Andersen. Der er endog mulighed for endnu flere tilmeldinger, eftersom tilmeldingsfristen løber frem til klokken 23:59 onsdag aften.

På trods af et umiddelbart stærkt dansk fremmøde, så kan man på ingen måde føle sig sikker på dansk succes på forhånd. Også Sverige vil være stærkt repræsenteret med i alt 24 spillere, heriblandt de internationalt etablerede profiler, Dennis Nilsson, Daniel Larsson og Magnus Caris.

Også finske Kim Viljanen er tilmeldt. Viljanen har toppet ranglisten de seneste tre sæsoner, og vandt da også de to indledende events i København sidste år. Han vil desuden blive ledsaget af ligeledes formstærke finske spillere, såsom Marko Kantele og Ulf Ceder. Derudover vil litauiske Darius Labanauskas også være at finde på spillestedet, hvortil det samme vil gøre sig gældende for lettiske Madars Razma.

Weekendens program:
Fredag 26/1 16:00 – Europe Tour qualification (ET 1)
Fredag 26/1 19:00 – Europe Tour qualification (ET 2)
Lørdag 27/1 11:00 – PDCNB Pro Tour 1
Lørdag 27/1 20:00 – Europe Tour qualification (ET 3)
Søndag 28/1 11:00 – PDCNB Pro Tour 2

Alle de i skrivende stund tilmeldte spillere kan ses her nedenfor.

4 Comments

    • Godt set Martin, med hensyn til Veijo Viinikka! Det kan godt gå lidt for hurtigt på tasterne nogle gange. Christian F. Johansen står som den syvende spiller på listen 🙂

      • Går ud fra den bare er kopieret fra listen på PDCNB’s side, der ståt Viinikka også som dansker nemlig. Mht. Christian F. Johansen mente jeg at jeg ikke kan finde en af det navn blandt de danske spillere jeg har kendskab til, så overvejede om det var en dobbelt-entry af norske Christian Johansen?

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*