Justin van Tergouw genvinder sin VM-titel

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Winmau

17-årige Justin van Tergouw genvandt torsdag eftermiddag sin titel som ungdomsverdensmester i BDO.

Der har de seneste år været snakket og talt en hel del om det hollandske supertalent, Justin van Tergouw. I Holland omtaler man ham som den næste Michael van Gerwen, og det er der måske en god grund til. Torsdag eftermiddag lykkedes det under alle omstændigheder den blot 17-årige dartspiller at genvinde sin VM-titel fra BDO’s ungdomsverdensmesterskab.

BDO’s ungdomsverdensmesterskab er blevet afholdt siden 2015, og siden da er det tre gang lykkedes en hollænder at vinde titlen. Således vandt Colin Roelofs i 2015, mens Justin van Tergouw altså har triumferet de seneste to år. Kun i 2016 lykkedes det en ikke-hollænder at snuppe titlen, da Josh Richardson (søn af James Richardson) vandt over irske Jordan Boyce i finalen. Hverken Colin Roelofs eller Josh Richardson har imidlertid fået noget ud af deres karrierer sidenhen, så det skal blive spændende at se, om Justin van Tergouw kan ligge yderligere på sit spil over de kommende år.

Nøjagtig som i 2016 var det igen i år en irer der skulle tage til takke med sølv i finalen, idet den blot 15-årige Killian Hefferner tabte kampen, på trods af et solidt gennemsnit på 82,29. Det var dog langt fra nok til at hamle op med Justin van Tergouw, som selv leverede et imponerende gennemsnit på 93,04 i sin 3-1 sejr. Et gennemsnit som ville have givet en del af seniorspillerne ved Lakeside én over næsen.

Undervejs i finalen lukkede Justin van Tergouw på 170, mens han afsluttede opgøret med en 132-lukker. Dem kan du se her nedenfor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*