Portræt: Vi må aldrig glemme hvad Phil Taylor gjorde for dartsporten

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: Getty Images

Phil Taylor har stoppet en gloværdig karriere, men hans eftermæle vil altid leve videre.

And now ladies and gentlemen, from Stoke-on-Trent, England. It is time to meet a legend. Ladies and gentlemen, dominating the world of darts for three decades, the winner of over onehundred televised finals. Ladies and gentlemen, for the very final time, it is time to meet the record breaking, history making, sixteen times the champion of the world, it is Phil ‘The Power’ Taylor!

Sådan lød det for lidt over en uge siden, da Phil Taylor spillede sin sidste professionelle kamp i karrieren. En æra er slut.

Phil Taylor har altid været en mand om hvem der har været delte meninger. Men uanset sin mening om den ældre englænder, så kan man kun have respekt for den nu pensionerede dartspiller.

Havde det ikke været for Phil Taylor, så var dartsporten nok ikke nået de højder som den er i dag.

Tilbage i 1993, da det store udbrud fra BDO startede, var dartsporten på vej mod afgrunden. Sponsorerne faldt så småt fra og tv-tiden blev væsentlig mindre og det var der mange spillere, som ikke var tilfredse med. De var  simpelthen ikke længere tilfredse med BDO. Blandt dem var topspilleren Phil Taylor.

Sammen med 15 andre spillere blev et nyt dartorgan skabt, nemlig World Dart Council. Et organ som skulle vise sig, at gøre dartsporten til en kæmpe international sport.

Efter dannelsen af WDC, senere PDC, har dartsporten været lig med en person og det er netop Phil Taylor. Manden har vundet imponerende 16 verdensmesterskaber, heraf 14 i PDC, 16 World Matchplay, 11 World Grand Prix og man kunne blive ved. Taylor har vundet alt, som er værd at vinde i dartsporten og det har medført over syv millioner pund i præmiepenge. Phil Taylor har været kongen af dart i tre årtier.

Selvfølgelig kan man nævne andre legender som Eric Bristow, Dennis Priestley, John Part og i nyere tid Raymond van Barneveld, Gary Anderson og Michael van Gerwen, men ingen af disse navne vil nogensinde overgå navnet, brandet, legenden Phil Taylor.

Vi kommer aldrig til at se en mand som Phil Taylor igen. En spiller, der var så suveræn, så altoverskyggende vil aldrig optræde på den professionelle dartscene igen. Det skyldes selvfølgelig mest, at modstanden i dag er blevet større. Taylor havde det simpelthen for let i de tidlige år, men det var nu ikke fordi de andre var ringe, han var bare bedre. Han havde et niveau, som var helt hans egen i en lang årrække. Lige indtil næste generation dukkede op og så den næste igen og så den næste. Niveauet er kun blevet bedre i PDC, men det var det nok ikke blevet uden Phil Taylor. Uden Phil Taylor, og resten af PDC selvfølgelig, ville dartsporten nok bare være et værtshusspil, med minimum af mediedækning og et minimum af sponsorer.

Dart er ikke længere bare et spil der foregår henover et par øl. Det er en sport med ufattelig mange præmiepenge, det er en folkefest uden lige, det er simpelthen bare stort. Og det er takket være Phil Taylor.

Får vi så aldrig Phil Taylor at se igen? Jo selvfølgelig gør vi det. Phil Taylor vil altid være en del af dartsporten i et eller andet format, men om det bliver som PDC-ambassadør, tv-ekspert eller noget helt tredje, det må tiden vise.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*