Paula Jacklin: Der bør være mere lighed i præmiepengene

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: BDO

Den tre-dobbelte Lakeside deltager, Paula Jacklin, mener at der bør være flere præmiepenge til damespillerne ved BDO’s verdensmesterskab.

60-årige Paula Jacklin er indehaveren af rekorden som den ældste kvindelige Lakeside-deltager nogensinde. I går deltog hun så i sit tredje kvindelige verdensmesterskab, hvilket bød på en lussing af de større, da hun tabte 2-0 i set til Aileen de Graaf uden selv at ramme en double undervejs.

Nederlaget betyder at Paula Jacklin med en placering blandt de sidste 16 må tage til takke med en præmiecheck på 500 pund, svarende til godt og vel 4.200 danske kroner. Men det er alt for lidt, hvis man spørg verdensranglistens nummer 12, som mener, at der er for stor forskel på henholdsvis kvindernes og mændenes præmiepenge ved Lakeside.

– Der er en stor kløft i pengepræmierne, og det føler jeg er uretfærdigt overfor damerne, udtaler Jacklin til BBC og tilføjer:

– Nogle af damernes gennemsnit er bedre end mændenes.

Den potentielle hovedpræmie for damespillerne ved Lakeside lyder på 12.000 pund. Til sammenligning kan vinderen hos mændene se frem til 100.000 pund i præmiepenge.

BBC lavede i 2014 en undersøgelse omkring forskellen i pengepræmier i dartsporten. Her vidste det sig, at 30 % af de undersøgte sportsgrene gav mænd flere præmiepenge end kvinder. Forskellen var i øvrigt mest markant i fodbold, cricket, golf, snooker, squash – og dart.

Er du enig med Paula Jacklin?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*