Optakt: Så starter VM endelig!

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

PDC’s VM starter i aften og vi bliver allerede forkælet med Michael van Gerwen.

Vi har alle ventet længe på det og i aften sker det så endelig, PDC’s verdensmesterskaber starter. Et VM som kun kan gå hen og blive utrolig spændende.

Michael van Gerwen er selvfølgelig favoritten til at tage titlen, men intet er slut før den fede dame har sunget. Mange gode spillere vil gøre alt for at vinde pokalen og ikke mindst de 400.000 pund. Blandt andet er der Phil Taylor som har haft en meget svingende sæson, men mon ikke han kan finde storspillet frem for sidste gang i karrieren. Simon Whitlock har vist prøver på et fantastisk højt topniveau tidligere på sæsonen, Rob Cross har indtaget PDC med storm og Suljovic har også vist sig fornemt frem. Det kan kun blive et fuldstændig forrygende VM.

I forhold til aftenens indledning på turneringen, så er der fire kampe på programmet og her finder vi blandt andet verdensetteren og forsvarende verdensmester, Michael van Gerwen. Han spiller nemlig den tredje kamp i aften mod landsmanden Christian Kist. Men aftenen indledes med Steve Beaton mod William O’Connor.

Steve Beaton v William O’Connor

Steve Beaton må siges at være favoritten i dette opgør, men man skal selvfølgelig aldrig udelukke noget. Steve Beaton har ikke vundet særlig meget de sidste par år, men alligevel blev det til en titel i år, da Beaton sikrede sig en Players Championship-titel ved at slå Gary Anderson. Mon ikke vi ser verdens nummer 25 tage sejren i aftenens første kamp.

James Wilson v Krzysztof Ratajski

Her har vi et rigtig interessant opgør. James Wilson, nummer 32 på Order of Merit, har ikke haft den mest fantastiske sæson og derfor må det vurderes, at skal der komme en overraskelse i aften, så er denne kamp et godt bud. Modstanderen er nemlig Krzysztof Ratajski, som tidligere på sæsonen chokerede alle ved at vinde Winmau World Masters, hvor han blandt andet slog Glenn Durrant. Dog har man ikke hørt det store til polakken siden.

Michael van Gerwen v Christian Kist

Et hollandsk opgør, hvor der næsten ikke kan være nogen tvivl om kampens resultat og slet ikke når man kigger på Kists seneste resultater. Det ligner ikke, at formen er til stede og det kunne godt gå hen og blive en “walk-over” for van Gerwen.

Gerwyn Price v Ted Evetts

Aftenens sidste kamp virker som udgangspunkt også noget forudsigelig. Price har i denne sæson løftet sit topniveau til en ny højde, men alligevel virker det stadig som om at der stadig mangler noget, for at han virkelig kan blive en del af verdenstoppen. Price burde dog nemt komme videre til næste runde, da aftenens modstander er 20-årige Ted Evetts. Evetts nåede kvartfinalen til ungdommens verdensmesterskab og derfor burde han ikke blive den store mundfuld for walisiske Price.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*