Årets sidste Europa Tour er igang

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

Flere store navne måtte pakke sammen allerede efter dag ét af European Darts Trophy.

Robert Thornton, James Wade og Kevin Painter måtte alle se sig fortabt efter første runde af årets sidste Europa Tour-event, hvilket betyder at de alle har udspillet deres chancer for kvalifikation til European Championship.

Det var de færreste af fredagens kampe som for alvor udviklede sig til velspillede affærer. Der var dog alligevel flere iøjnefaldende præstationer i blandt, hvor ikke mindst hjemmebanehåbet Martin Schindler imponerede med turneringens endnu højeste gennemsnit på 102,53 i sin 6-3 sejr over engelske John Bowles. Fredagens eneste andet snit over 100 blev leveret af østrigske Zoran Lerchbacher som selv sejrede 6-3 over Ricky Evans.

Fredagens kampe endte i øvrigt med en ærgerlig affære, hvor den tidligere Lakeside-vinder, Christian Kist, i sit 0-6 nederlag til landsmanden Jan Dekker, undervejs i kampen havde tydelige smerter og kæmpede med at holde tårene tilbage. Kist endte da også med et snit på sølle 66,93 point per indgang uden én eneste doublepil undervejs i kampen. Episoden kommer ovenpå længere skadesforløb for Kists vedkommende, som aldrig rigtig har formået at komme tilbage på samme niveau som han præsterede, da han som useedet vandt BDO’s VM i 2012.

PDC Nordic & Baltics repræsentant, Madars Razma, tabte sin første kamp mod James Wilson med 6-4, og drømmen om en nordisk/baltisk sejrherre ved et af årets 12 Europa Tours er dermed aflivet.

Samtlige resultater fra fredagens åbningskampe kan ses her nedenfor, mens statistikker fra kampene kan findes på PDC’s hjemmeside.

Eftermiddagskampe:
Jermaine Wattimena 6-3 Mick Todd
Zoran Lerchbacher 6-3 Ricky Evans
Keegan Brown 6-2 Jonathan Worsley
James Wilson 6-4 Madars Razma
Jonny Clayton 6-1 Manfred Bilderl
Jamie Caven 6-2 Yordi Meeuwisse
Steve West 6-1 Chris Quantock
Martin Schindler 6-3 John Bowles

Aftenskampe:
Krzysztof Ratajski 6-4 Robert Thornton
Vincent van der Voort 6-3 Nico Blum
James Richardson 6-3 Dimitri Van den Bergh
Rene Eidams 6-5 Jeffrey de Zwaan
Nathan Aspinall 6-1 James Wade
Chris Dobey 6-4 Robert Allenstein
Andy Boulton 6-5 Kevin Painter
Jan Dekker 6-0 Christian Kist

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*