Interview: Michael Frydendahl del 1/2

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Privat

Dartnyheder.dk udgiver i dag og i morgen et interview med Michael Frydendahl, i forbindelse med at PDC’s Europa Tour næste år kommer til København.

Michael Frydendahl er formand for PDC Nordic og Baltic, og sammen med blandt andre Jann Hoffmann, er han en af de nøglefigurer, som har sikret at PDC’s verdensstjerner næste år gæster København i forbindelse med PDC’s Europa Tour. I dag og i morgen vil vi her på Dartnyheder.dk forsøge at beskrive historien om en på forhånd nærmest umulig opgave, som i dag 10 år senere er blevet til virkelighed, men også forsøge at stille kritiske spørgsmål til Michael Frydendahl, angående fremtiden for både dansk såvel som skandinavisk dart.

Michael, prøv at fortæl historien om hvordan du og Jann Hoffmann i sin tid påbegyndte arbejdet på Dansk Dart Liga, hvilket senere førte til Scandinavian Darts Corporation, PDC Nordic & Baltic, samt hvilken oplevelse du selv har haft af det hele.

– Det hele startede jo egentlig for nu over 10 år siden, hvor vi var nogle stykker som begyndte at se den enorme udvikling som skete i PDC, mens vi ikke rigtig syntes at der skete så meget i hverken BDO eller Dansk Dart Union. Når jeg siger vi, så taler jeg selvfølgelig om mig selv, Jann Hoffmann og så i øvrigt også Troels Rusel. Både Jann og Troels har jo selv spillet dart på rigtig højt plan tidligere, hvor de blandt andet har deltaget ved Lakeside.
– Som tiden gik, og i takt med at vi syntes at vi ikke længere blot kunne se til hvordan PDC bare voksede og voksede, alt imens der ikke skete noget herhjemme, så følte vi, at vi selv måtte gøre noget. Troels Rusel var ganske vist en anelse afholden, og sagde blandt andet ”er I klar over hvor meget arbejde det kommer til at indebære”, hvortil jeg svarede, ”op i r…. med det! Tænk bare på hvad vi kunne udrette, hvis bare vi får foden indenfor” – senere fandt vi så også ud af hvor meget arbejde det rent faktisk kom til at indebærer, griner Frydendahl og fortsætter sin beretning.

– Det første Jann og jeg gjorde, var at vi kontaktede den daværende administrerende direktør for PDC, han hed Tim Derby, samt deres Tournament Director, Tommy Cox. De syntes begge at det lød interessant – nok mest af alt fordi Jann Hoffmann var med i det – mig kendte de jo af naturlige årsager ikke – så vi arrangerede et møde i Fiov Dartklub, hvilket er den dartklub både Jann og jeg er medlemmer af, hvor vi satte os rundt om et bord, hvor snakken så startede frem og tilbage. Vi nævnte så, at vi godt kunne tænke os at få en dansk spiller med til VM, hvortil de svarede, at vi fik 5 uger til at lave 2 turneringer, og den bedste mand ville så få en direkte plads ved VM. Og så fik vi den untenfløjtme travlt – 5 uger, det er jo ingen tid. På det her tidspunkt havde vi jo end ikke startet Dansk Dart Liga endnu. Vi havde blot nævnt navnet. Nå, men vi havde jo så fået noget af en opgave, for vi skulle jo nu samle alle Danmarks bedste dartspillere – og det var jo før Facebook det her, så det var sgu ikke så nemt at skulle begynde at skrive mails rundt og hele det ræs der. Resultatet gik da også derefter – den første turnering var vi kun 9 deltagere – 9 deltagere! 9 deltagere der spillede om en VM-billet. Det er fuldstændig sygt jo. Oven i det, så bare for at der skulle være lidt deltagere, så deltog jeg også selv. Jeg vidste jo godt at jeg ikke havde nogen mulighed for at vinde en VM-billet, men det var heller ikke intentionen. Det så bare lidt pænere ud på papiret, at få så mange spillere med til de her turneringer som muligt.

– Det hele endte så med, at Per Laursen kvalificerede sig til VM, hvilket faktisk gik rigtig godt (Per Laursen spillede sig videre til 2. runde, hvor han tabte snævert 3-4 til den dobbelte verdensmester, Dennis Priestly, i en kamp hvor Laursen missede 8 matchpile).

– Herfra tog det så fart, da også Sverige og Finland fik tildelt pladser ved VM, hvorefter PDC bad os om at gå sammen, om det som så senere kom til at hedde SDC (Scandinavian Darts Corporation red.), hvilket så sidenhen har udviklet sig til PDC Nordic & Baltic, i takt med at de baltiske lande også er kommet med.

– Men for at vende tilbage til dit spørgsmål, omkring hvad jeg selv føler ovenpå det hele, så er jeg naturligvis utrolig stolt. Det har været en lang sej kamp for os, med mange spændende oplevelser undervejs. De personer man har stiftet bekendtskab med, såsom Matthew Porter, Berry Hearn, Rod Harrington og ikke mindst alle spillerne, det har virkelig været en oplevelse, og jeg er vildt glad og ydmyg over at have været en del af den rejse.

Frydendahl slutter af med en sjov anekdote, på spørgsmålet om hvordan det kan være, at PDC Nordic & Baltic gennem tiden har været så succesfuld som det har. Et spørgsmål – og svar – som også fungerer som en indledning til den næste artikel i serien om Michael Frydendahl og PDC Nordic & Baltic.

– Den største årsag til vores succes, er jo naturligvis spillerne. Hvis ikke spillerne havde det niveau og den professionelle tilgang som de har, så havde vi aldrig fået chancen i PDC i første omgang. Når det er sagt, så husker jeg en episode fra sidste år, da Jann og jeg var over i forbindelse med en turnering, hvor jeg havde aftalt et kort møde på små 10 minutter med Mathew Porter (administrerende direktør i PDC). Vi finder så et sted, hvor vi sætter os ned, og begynder at snakke. Det første han siger er så, ”hvor er det dejligt at få lov at snakke med nogle ærlige mennesker!”. Så griner man jo lidt, og jeg spørg så, hvad mener du? ”Amen Michael, for pokker, du skulle prøve at være i mine sko. Du tør ikke forestille dig, hvor ofte det sker, at den ene kinesiske eller japanske dartspiller efter den anden kommer hen, og præsenterer sig som formand for deres respektive hjemlige dartorganisationer – og de er alle fulde af løgn. Så er det altså bare en fornøjelse at have med så seriøse og ærlige mennesker som jer at gøre.”

Anden del af interviewet med Michael Frydendahl udkommer i morgen, hvor emnet vil være det sportslige perspektiv i dansk -såvel som skandinavisk dart.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*