Verdensranglisten: Nedtur for Wade og Thornton

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Sky Sports

For første gang i 10 år er James Wade ude af verdensranglistens top 10, mens også Robert Thornton er i vanskeligheder.

PDC’s verdensrangliste er i går blevet opdateret, ovenpå weekendens German Darts Grand Prix.

I den forbindelse er det bemærkelsesværdigt, at den ellers historisk pålidelige James Wade for første gang i 10 år er røget ud af verdensranglistens top 10. Det sker efter et par middelmådige sæsoner, hvor vi skal helt tilbage til oktober 2015 for at finde Wades seneste palyers championship-finale. Wade har i denne sæson også haft det svært på Europa-Touren, hvor han for nyligt røg ud af Europa-Tourens top 16, hvorfor han har været tvunget til at skulle kvalificere sig til de europæiske stævner. En mission som har været uden den store succes.

Også Robert Thorton falder ned ad ranglisten. Den forhenværende Premier League profil og vinder af UK Open og World Grand Prix, har ligeledes haft et par ringe sæsoner, hvilket tydeligt kommer til udtryk på PDC’s 2-årlige rangliste-system.

I 2014 mødtes Wade og Thorton ved World Grand Prix og Darts – her formåede begge spillere at levere en 9-darter, hvilket blot var 2. og 3. gang i turneringens historie. 

Andre profiler som higer efter vejret, er Andy Hamilton og Wes Newton. De to spillere som begge tidligere har slået sine folder i Premier League og vundet titler i PDC, er i overvældende fare for at skulle deltage ved Q-school til januar, hvis ikke de får sikret sig en plads i verdensranglistens top 64 inden da.

Blandt de positive historier, er weekendens finale-deltager ved German Darts Grand Prix, Rob Cross, oppe som nummer 38 i verden – det til trods for, at Cross kun har spillet med på PDC-touren siden januar.

Også Simon Whitlock har vind i sejlene, efter at han igen er blandt verdensranglistens 16 bedste.


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*