Kyle Anderson sensationel vinder af Auckland Darts Masters

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Kyle Anderson rider videre på sin positive resultatbølge, blot en uge efter at han vandt sin første PDC-titel i karrieren.

For blot en uge siden vandt 29-årige Kyle Anderson sin første PDC-titel i karrieren. I dag sejrede han så for anden gang, efter en sensationel finale mod vidunderbarnet Corey Cadby.

Det var på forhånd spået, at hvis der skulle være nogle af de australske/newzealandske spillere som skulle overraske ved weekendens Auckland Darts Masters, så var Kyle Anderson og Corey Cadby de eneste reelle bud på en sensation. En sensation som blev til virkelighed, efter fornemme resultater for begge spillere.

Allerede i første runde fik begge spillere deres sag for, efter at have trukket henholdsvis nummer 2 og 3 på verdensranglisten i 1. runde, hvor altså Gary Anderson og Peter Wright stod på programmet. Det viste sig dog ikke som nogen mærkbar forhindring for den australske duo, som begge løb afsted med 6-4 sejre, hvoraf Kyle Anderson leverede et snit på intet mindre end 102,91 i sin kamp mod Gary Anderson.

I kvartfinalerne blev det faktisk kun lettere for hjemmepublikummets favoritter – om ikke andet så på papiret – da Anderson i første omgang sejrede 10-9 over Simon Whitlock, hvilket Cadby fulgte op med en 10-5 sejr over Michael Smith.

I semifinalerne blev der så uddelt en gedigen ydmygelse af Anderson mod James Wade, som blev rundbarberet 11-3. Dermed var der som minimum én australsk spiller i finalen, hvilket de færreste havde turdet håbe på på forhånd. Sensationen blev dog kun endnu større, efter at Cadby sejrede med 11-8 i en tætspillet kamp mod Phil Taylor. Phil Taylor som ellers for nyligt genvandt World Matchplay for 16. gang i karrieren, og som i øvrigt i dag kunne fejre sin 57-års fødselsdag.

Finalen blev herefter præcis som kan kunne have drømt om. Ganske vist blev spillernes gennemsnit aldrig astronomiske, men bevægede sig kampen igennem i midten af 90’erne. Kampen bølgede dog frem og tilbage, og ser man bort fra Cadbys tidlige føring på 4-1, hvorefter Anderson fik udlignet til 4-4, var der herfra ikke på noget tidspunkt en af spillerne som kunne etablere et forspring på mere end ét enkelt leg. Intet mindre end 17 180’ere blev publikum i øvrigt serveret for, inden Kyle Anderson altså kunne hive 11-10 sejren hjem, og dermed som den første ikke-seedede spiller nogensinde lade sig hylde som vinder af et World Series-event.

Resultater:

Første runde
Michael Smith 6-0 Rob Szabo
Daryl Gurney 6-2 Rob Modra
James Wade 6-2 Mark Cleaver
Raymond van Barneveld 6-4 Warren Parry
Phil Taylor 6-4 Darren Herewini
Simon Whitlock 6-4 Cody Harris
Gary Anderson 4-6 Kyle Anderson
Peter Wright 4-6 Corey Cadby
All games best of 11 legs

Kvartfinaler
James Wade v Daryl Gurney
Kyle Anderson v Simon Whitlock
Raymond van Barneveld v Phil Taylor
Corey Cadby v Michael Smith

Semifinaler
Kyle Anderson 11-4 James Wade
Corey Cadby 11-8 Phil Taylor

Finale
Kyle Anderson 11-10 Corey Cadby

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*