Dennis Lindskjold vandt Top Gun i Assens

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Dennis Lindskjold var bedst på dagen, hvor flere profiler omvendt skuffede.

Der var ikke nogen som på noget tidspunkt for alvor evnede at udfordre Dennis Lindskjold, som sent lørdag aften lod sig hylde af den relativt store tilskueropbakning i Assens, hvor Assens-tilhængerne da også fik fornøjelsen af at se 2 af deres egne spillere på scenen, idet Ann-Louise Peters og Per Skau var deltagende i turneringen. Da tilskuerantallet var højst, kunne meget tyde på, at der var samlet godt og vel 200 mennesker på spillestedet – måske endda endnu flere.

For Dennis Lindskjold vedkommende startede jagten på triumf i første runde mod Rene Johansen fra Ringsted, hvor “Bæstet fra Sønderborg” tog en forholdsvis komfortabel sejr på 5-2, inden det blev til en 5-3 sejr over Assens’ unge håb, Benjamin Drue Reus.

Dermed havde Lindskjold kvalificeret sig til kvartfinalen, hvorfor resten af kampene nu skulle afvikles på scenen. Det forskrækkede dog ikke Lindskjold, som lagde ud med at besejre landsholdsspilleren Ulrich Meyn med overbevisende 5-2, inden det i semifinalen blev til endnu en fornem sejr på 6-2 over Frede Johansen, med et dertilhørende snit på 83,22.

Det banede vejen for et finaleopgør mod dagens positive overraskelse, Brian C. Christiansen. Christiansen som aldrig før havde vundet en kamp i Top Gun-sammenhæng, men som i den grad vakte opsigt i Assens, efter sejre over henholdsvis Niels-Jørgen Hansen, Glenn Honoré, Nicolai Olsen og ikke mindst Per Skau – ikke just nogen ønskelodtrækning. Det var dog kendetegnede for Christiansens vej til finalen, at spillet aldrig rigtig nåede de højder som man kunne forvente af en Christiansen i topform. Derfor stod Lindskjold formentlig også og gnidede sig i hænderne, ved tanken om at finalemodstanderen kunne have været Per Skau.

Finalen nåede heller aldrig de højder som vi ellers har været vidne til ved Top Gun turneringerne i Sdr. Omme og Vejle. Alligevel blev finalen seværdig, da begge spillere undervejs imponerede med gode lukninger og enkelte momenter af verdensklasse – ikke mindst Lindskjold, som undervejs i finalen lukkede på 75, 101, 83 og 115. På trods af 10 points forskel på gennemsnittene – i Lindskjolds favør – var det dog ikke nok for Lindskjold, til for alvor at etablere et egentligt forspring. Først ved stillingen 5-5 trak Lindskjold fra, og kunne i sidste ende lade sig hylde efter en 7-5 sejr i finalen. Finalen sikrer Lindskjold 16 point yderligere til Top-Gun ranglisten, hvorfor han nu er oppe på 22 point i alt. Dermed er Lindskjold nu sikret en plads i finalestævnet af Top Gun, hvor hun nu ligger placeret som nummer 2 på ranglisten.

Flere profiler skuffede, mens andre overraskede

Blandt dagens tabere, var det bemærkelsesværdigt at både Lars Helsinghof og Alex Jensen røg ud allerede efter 2. runde. De to landsholdsspillere lå forinden 4. runde henholdsvis nummer 1 og 2 på ranglisten. Begge spillere er dog i forvejen sikrede en plads i finalestævnet, hvorfor resultaterne heller ikke bør ses som en katastrofe for de to Potten-spillere.

På bekostning af Helsinghof og Jensen, var der mulighed for at andre spillere kunne slå til. Først og fremmest, var en af dagens positive historier, hvordan Ann-Louise Peters, som den første damespiller i Top Gun nogensinde, formåede at udspille Dart Odenses Daniel Hadberg, med en præstation som vækkede minder om Peters’ tidligere præstationer ved Lakeside, hvor hun er kendt for sine 2 VM-bronzemedaljer. Sejren faldt da også i god jord for hjemmepublikummet, hvor mellem 150-200 mennesker var vidne til kampen, som til ære for Assens Dartklub blev spillet på scenen.

I 2. runde lykkedes det også for Peters at levere en solid præstation, som retfærdigvis ikke helt matchede det niveau hun viste i 1. runde. Alligevel lykkedes det at presse herreranglistens nummer 1, Brian Løkken, helt ud i torvene, inden Løkken hev sejren hjem 5-3. Dermed spillede Løkken sig for 2. gang i træk i kvartfinalen ved Top Gun, hvor han dog måtte se sig slået af Per Skau.

Også Frede Johansen og Nicolai Olsen havde en god dag i Assens. Både Johansen og Olsen er i den kategori af spillere, som endnu ikke har formået at slå igennem i Top Gun, på trods af hvad flere havde forventet. Ved lørdagens event lykkedes det dog Johansen at spille sig i semifinalen, mens Olsen måtte tage til takke med en plads i kvartfinalen. Begge spillere er dog nødsaget til at levere endnu et godt resultat ved 5. og sidste runde af Top Gun, såfremt de ønsker at holde liv i forhåbningerne om en plads i finalerunden. Næste runde bliver spillet i Odense ved Spar Nord Open d. 4. november.

Resultater fra Assens:

1. runde:
Lars Helsinghof – Tonny Madsen 5-4
Frede Johansen – Carl Henrik Hansen 5-0
Niels Heinsøe – Ivan Springborg 5-2
Frank Andreasen – Anders Zaar 5-3
Brian Løkken – Mikkel Ruusunen 5-0
Ann-Louise Peters – Daniel Jahn Hadberg 5-4
Patrick Nielsen – Stig Jørgensen 5-2
Per Skau – Jimmy Wawrzonek 5-0
Ulrich Meyn – Peter Starskov 5-3
Brian S. Andersen – Justin Thurley 5-2
Benjamin Drue Reus – Jørgen Ejlertsen 5-3
Dennis Lindskjold – René Johansen 5-2
Glenn Honoré – Morten Paulsen 5-1
Brian Christiansen – Niels-Jørgen Hansen 5-4
Nicolai Olsen – Søren Gjerlufsen 5-4
Alex Jensen – Kim Knudsen 5-4

2. runde:
Frede Johansen – Lars Helsinghof 5-2
Niels Heinsøe – Frank Andreasen 5-1
Brian Løkken – Ann-Louise Peters 5-3
Per Skau – Patrick Nielsen 5-4
Ulrich Meyn – Brian S. Andersen 5-1
Dennis Lindskjold – Benjamin Drue Reus 5-3
Brian C. Christiansen -Glenn Honoré 5-1
Nicolai Olsen – Alex Jensen 5-4

Kvartfinaler:
Frede Johansen – Niels Heinsøe 5-4
Dennis Lindskjold – Ulrich Meyn 5-2
Per Skau – Brian Løkken 5-1
Brian C. Christiansen – Nicolai Olsen 5-4

Semifinaler:
Dennis Lindskjold – Frede Johansen 6-2
Brian C. Christiansen – Per Skau 6-5

Finale:
Dennis Lindskjold – Brian C Christiansen 7-5

Det er forøvrigt fortsat muligt at se/gense kampene fra lørdagens Top Gun-event vi linket nedenfor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*