James Wade viste vildt format i Dublin

Tekst: Dartnyheder

Foto: Michael Cooper/PDC

James Wade var den helt store historie torsdag aften, da han ikke bare vandt Premier Leagues 12. aften, men også satte ny personlig gennemsnitsrekord.

Den evige to’er, manden der altid leverer snit lige omkring de 90. Ja James Wade har fået en del prædikater gennem tiden, men torsdag aften var han alt andet end den spiller, som folk altid udråber ham til at være.

Den engelske spiller lagde således habilt fra land, da han i kvartfinalen slog den tidligere verdensmester Michael van Gerwen i en tæt kamp, hvor Wade blandt andet fik smidt fire 180’ere.

I semifinalen gik det hele dog op i en højere enhed for James Wade. Her stod Gerwyn Price klar, men måske waliseren bare ønskede, at han allerede var røget ud af turneringen, for James Wade var fuldstændig fyr og flamme.
Med et fuldstændig vanvittigt gennemsnit på hele 114,73, slog James Wade således Gerwyn Price med 6-1 og satte samtidig personlig rekord for det højeste registrerede TV-gennemsnit nogensinde. Og her kastede han endda kun en enkelt 180’er undervejs.

I finalen ventede så turneringens anden waliser i Jonny Clayton, og her kom James Wade igen en smule ned på jorden. For på trods af en føring på 2-0 til englænderen, lignede det, at Jonny Clayton skulle trække sig sejrrigt ud af opgøret, da han bragte sig foran med 5-3 – men James Wade ville det anderledes og tre legs senere, var det altså rekordspilleren, som kunne stikke armene i vejret og fejre en sensationel aften i Dublin.

Men selvom aftenen vil blive husket for James Wades fuldstændige fænomenale præstation mod Gerwyn Price, så var der også en præstation i den helt anden ende. Joe Cullen leverede således noget nær den ringeste præstation i Premier League nogensinde, da han tabte 6-3 til Gerwyn Price i kvartfinalen og samtidig kun snittede 81,02. I store dele af kampen lå snittet endda tættere på de 70 end på de 80, men et mindre løft i niveau til sidst, reddede dog en smule af æren.

Dermed mangler der nu kun fire aftener af den indledende del af dette års Premier League. Næste spillerunde spilles torsdag den 5. maj, men allerede i dag fredag er der igen dart, når sæsonens fjerde Euro Tour løber af stablen. Som altid kan det følges på PDC.tv.

Se/gense højdepunkterne fra Premier Leagues 12. spillerunde:


Stillingen i Premier League efter 12. spillerunde:

Cazoo Premier League Table
Foto: PDC

Resultater – Premier League
Torsdag 28. april
Kvartfinaler
James Wade (99,67) 6-5 (103,03) Michael van Gerwen
Gerwyn Price (90,06) 6-3 (81,02) Joe Cullen
Michael Smith (102,14) 6-2 (102,75) Gary Anderson
Jonny Clayton (100,44) 6-3 (97,09) Peter Wright

Semifinaler
James Wade (114,73) 6-1 (99,17) Gerwyn Price
Michael Smith (104,73) 4-6 (104,16) Jonny Clayton

Finale
James Wade (95,38) 6-5 (101,29) Jonny Clayton

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*