Oversigt: Forstå det nye Premier League

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gary Anderson og Michael van Gerwen står overfor hinanden i første runde af årets Premier League.

Torsdag aften klokken 20:00 indledes den 18. udgave af PDC’s Premier League. Og selvom meget minder om det samme som tidligere år, så er der også adskillige forandringer i Premier League anno 2022, sammenlignet med tidligere sæsoner.

Den mest markante forskel er, at der for første gang nogensinde ikke vil være et indledende grundspil, hvor alle spillere møder hinanden lige mange gange.

I stedet vil hver spilleaften blive afholdt som en mini-turnering, hvor der spilles kvartfinaler, semifinaler og finale. Alt afhængig af hvor langt den pågældende spiller når i turneringen, desto flere point får vedkommende til Premier League-tabellen.

Pointfordelingen er forholdsvis simpel. Lykkes det en spiller at spille sig i semifinalen, så får vedkommende to point. En finaleplacering giver tre point, mens en turneringssejr giver fem point. Foruden de vigtige point, så vil vinderen af hver enkel spilleaften også blive tildelt en præmiecheck på 10.000 pund, svarende til godt og vel 90.000 danske kroner. Præmiepengene får dog ikke indflydelse på verdensranglisten, eftersom Premier League ikke er en ranglisteturnering.

Efter de 16 indledende turneringsaftener vil top fire i Premier League-tabellen kvalificere sig til semifinalerne, der afholdes på en endnu ikke fastsat dato. De foreløbige spilledatoer kan dog findes på PDC’s hjemmeside.

Mellem spillerunde 1-7 og 9-15 møder alle spillere hinanden. I spillerunde 8 og 16 vil den højst placerede spiller i tabellen møder den lavest placerede spiller, mens den næstbedst placerede spiller møder den næst dårligst placerede og så videre.

De otte udtagene spillere til Premier League 2022 er først og fremmest top fire på verdensranglisten; Gerwyn Price, Peter Wright, Michael van Gerwen og James Wade. Herudover er den regerende Premier League-vinder, Jonny Clayton, også udtaget, ligesom dette års VM-finalist, Michael Smith. Premier League-feltet fuldendes af verdensranglistens nummer seks, Gary Anderson, og weekendens vinder af Masters, Joe Cullen.

Den første spillerunde i Premier League begynder torsdag den 3. februar klokken 20:00 og vil kunne ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Max. Herudover har du også mulighed for at varme op til turneringen ved at lytte til Dartnyheder.dk’s seneste podcast. Den kan du lytte til her nedenfor.


Lyt til Dartnyheder.dk’s Premier League optakt her:

Spotify

Apple podcast

Google podcast


Kampprogram i første spillerunde ved Premier League 2022:
Jonny Clayton vs. Joe Cullen
Gerwyn Price vs. James Wade
Peter Wright vs. Michael Smith
Michael van Gerwen vs. Gary Anderson


Læs også:

Podcast: Optakt til Premier League 2022

PDC bekræfter: Disse spillere er udtaget til Premier League 2022

Joe Cullen sikrede sig overraskende sejren ved The Masters

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*