Michael Seemann og Claus Nielsen bedste danskere ved sæsonens første Challenge Tour – Matt Campbell topper ranglisten

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael Seemann og Claus Bendix Nielsen leverede i dag de bedste danske resultater ved sæsonens to første Challenge Tour-turneringer, alt imens canadiske Matthew Campbell topper ranglisten.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Michael Seemann og Claus Bendix Nielsen leverede i dag de to bedste danske resultater, da der i dag blev taget hul på en ny sæson på PDC’s Challenge Tour. Challenge Touren er udelukkende åben for spillere, der deltog ved Q-School tilbage i februar, men ved den lejlighed ikke vandt et Tour Card.

Lido-spilleren Michael Seemann og Claus Bendix Nielsen fra Potten formåede begge at spille sig blandt de sidste 32 ved henholdsvis dagens første og anden turnering. Dermed kunne begge spillere indkassere 100 pund til Challenge Tour-ranglisten, hvilket i skrivende stund rækker til placeringer som henholdsvis nummer 49 og 36 på den nævnte rangliste.

Hverken Michael Seemann eller Claus Bendix Nielsen formåede ellers at snitte over 80 i nogen af deres kampe, og derfor vil begge spillere formentlig føle, at de kunne have fået endnu mere ud af dagens turneringer. For Michael Seemanns vedkommende endte dagens første turnering med et nederlag på 0-5 til hollandske Maikel Verberk, mens Claus Bendix Nielsen blev besejret af den tidligere BDO-verdensmester Christian Kist, da han spillede sig i 1/16-finalen ved fredagens anden turnering.

Tom Veje Kristensen og Niels-Jørgen Hansen høstede også point

I alt var otte danskere stillet til start ved fredagens to turneringer, men det var kun fire af dem, der vandt point til ranglisten.

Foruden førnævnte Michael Seemann og Claus Bendix Nielsen så fik både Tom Veje Kristensen og Niels-Jørgen Hansen spillet sig blandt de sidste 64 ved henholdsvis fredagens første og anden turnering, og de to bruttolandsholdsspillere står derfor noteret for 50 pund på Challenge Tour-ranglisten.

Ved dagens første turnering indledte Tom Veje Kristensen dagen med to sejre, inden han led et snævert nederlag på 4-5 til belgiske Kevin van Wauwe. Aros-spilleren var ellers foran 3-1 undervejs i kampen.

Ved fredagens anden turnering led Niels-Jørgen Hansen efterfølgende et nederlag på 1-5 til Damian Pol, til trods for at sønderjyden leverede et solidt gennemsnit på 86,2, hvilket var det højeste danske gennemsnit på sæsonens første spilledag på Challenge Touren.

For de fire øvrige danske deltageres vedkommende endte fredagens kampe med rene nederlag, eftersom både Andreas Toft Jørgensen, Bent Lambertsen, Brian Rohmann Andersen og Ivan Springborg Poulsen tabte begge deres respektive kampe. Både Andreas Toft Jørgensen og Ivan Springborg Poulsen leverede dog hver især flotte præstationer i deres resektive nederlag til Mario Vandenbogaerde og Jeroen Mioch, eftersom de begge leverede gennemsnit på henholdsvis 82,3 og 83,2.

Matt Campbell og Kevin Doets strøg til tops

Fredagens turneringer blev i sidste ende vundet af canadiske Matt Campbell og hollandske Kevin Doets, der besejrede henholdsvis Gino Vos og Christian Kist i deres respektive finaler. Netop Campbell og Doets topper da også Challenge Tour-ranglisten foran førnævnte Christian Kist og Gino Vos.

Challenge Touren fortsætter med to nye turneringer både lørdag og søndag. Indtil da kan du skabe dig et overblik over fredagens danske resultater her nedenfor, alt i mens du har mulighed for at finde alle øvrige resultater på DartConnect.


Oversigt over danske resultater ved Challenge Tour 1:
Sidste 256:
Andreas Toft Jørgensen BYE
Bent Lambertsen BYE
Brian Rohmann Andersen BYE
Claus Bendix Nielsen (65,7) 3-5 (73,6) Kevin Constantini
Ivan Springborg Poulsen BYE
Michael Seemann BYE
Niels-Jørgen Hansen BYE
Tom Veje Kristensen (72,3) 5-2 (68,6) Erik Tautfest

Sidste 128:
Andreas Toft Jørgensen (72,7) 2-5 (87,2) Chris Landman
Bent Lambertsen (72,4) 0-5 (85,4) José Justicia
Brian Rohmann Andersen (59,84) 2-5 (67,32) Adis Ljubijankic
Ivan Springborg Poulsen (83,2) 4-5 (82,9) Jeroen Mioch
Michael Seemann (67,7) 5-2 (72,2) Steve Wollener
Niels-Jørgen Hansen (69,7) 1-5 (90,1) Brian Raman
Tom Veje Kristensen (73,1) 5-2 (62,1) Mario Brescakovic

Sidste 64:
Tom Veje Kristensen (76,1) 4-5 (76,3) Kevin van Wauwe
Michael Seemann (75,8) 5-3 (82,8) Brian Raman

Sidste 32:
Michael Seemann (78,5) 0-5 (85,4) Maikel Verberk


Oversigt over danske resultater ved Challenge Tour 2:
Sidste 256:
Andreas Toft Jørgensen (82,3) 4-5 (82,6) Mario Vandenbogaerde
Bent Lambertsen BYE
Brian Rohmann Andersen BYE
Claus Bendix Nielsen BYE
Ivan Springborg Poulsen BYE
Michael Seemann BYE
Niels-Jørgen Hansen BYE
Tom Veje Kristensen (78,2) 5-2 (72,7) Arsen Ballaj

Sidste 128:
Bent Lambertsen (79,0) 1-5 (86,7) Rusty-Jake Rodriquez
Brian Rohmann Andersen (65,7) 0-5 (79,9) Mario Vandebogaerde
Claus Bendix Nielsen (67,1) 5-4 (63,3) Jens Kniest
Michael Seemann (71,5) 4-5 (75,6) Erik Tautfest
Niels-Jørgen Hansen (80,6) 5-4 (75,0) Roberto Vandaele
Ivan Springborg Poulsen (78,4) 4-5 (80,0) Luc Peters
Tom Veje Kristensen (71,6) 0-5 (78,2) Eduard Szabo

Sidste 64:
Claus Bendix Nielsen (79,3) 5-4 (82,4) Christian Bunse
Niels-Jørgen Hansen (86,2) 1-5 (93,6) Damian Mol

Sidste 32:
Claus Bendix Nielsen (67,2) 1-5 (86,9) Christian Kist


Læs også:

Efter Q-School: Claus Nielsen drømmer om et Tour Card i 2022

Portrætinterview med Andreas Toft Jørgensen: Om ambitioner ved Q-School og drømmen om en professionel karriere

Statistik: Sådan gik det de danske Q-School deltagere i 2021

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*