Michael van Gerwen leverede ny magtdemonstration mens Peter Wright er ude af VM

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen var i majestætisk form, da han i går besejrede Ricky Evans ved VM.

Det bliver efterhånden mere end blot almindeligt svært at vippe Michael van Gerwen af pinden ved det igangværende verdensmesterskab. Verdensetteren var således i suveræn form, da han i går besejrede Ricky Evans 4-0 med et gennemsnit på 106,85. Dermed er “MVG” kommet særdeles godt fra land ved VM 2021, hvor han i sin første kamp besejrede Ryan Murray med et gennemsnit på 108,98. Dermed står hollænderen nu noteret for de to højeste gennemsnit ved det igangværende verdensmesterskab, inden han møder Joe Cullen i 1/16-finalerne på onsdag.

– Jeg synes, at jeg gjorde de rigtige ting på de rigtige tidspunkter, når der var behov for det. Jeg synes, at Ricky (Evans, red.) spillede en god kamp, så det giver selvtillid, lød det blandt andet fra den tredobbelte verdensmester efter sejren.

Verdensmesteren tabte

Mens Michael van Gerwen altså fortsat lever op til sin favoritværdighed i Alexandra Palace, så endte søndagens kampprogram omvendt med en gedigen skuffelse for den regerende verdensmester, Peter Wright, der med cifrene 3-4 tabte en højdramatisk kamp til tyske Gabriel Clemens.

Peter Wright leverede ellers en stærk indsats, og endte da også med et gennemsnit på 101,50. Det var dog særligt doublerne, der blev afgørende mod “The German Giant”. En beskeden lukkeprocent på 31,82% stod således ikke til måls mod Clemens, der selv ramte 45,45% af sine doubler.

Eftersom PDC anvender en to-årig verdensrangliste, så får nederlaget ikke nævneværdig betydning for “Snakebites” placering på Order of Merit, hvor han fortsat indtager andenpladsen. Til gengæld rykker Clemens tre placeringer frem som nummer 28. Clemens kan i øvrigt glæde sig over, at han nu er den første tysker nogensinde, der har spillet sig i 1/16-finalerne ved PDC’s verdensmesterskab. Her møder han Krzysztof Ratajski på onsdag.

Cullen vandt spændende opgør

Søndagens aftenprogram blev dog indledt med en sejr til engelske Joe Cullen, der besejrede World Cup-vinderen Jonny Clayton 4-3. Her skulle kampen ud i sidste og afgørende leg, inden Cullen kunne afgøre opgøret med en lukning på 100, efter at Clayton inden da havde spillet sig ned på 40.

Kampen var spændende fra start til slut, men det blev altså 31-årige Cullen, der trak det længste strå, og dermed kan se frem til et opgør mod Michael van Gerwen i 1/16-finalerne.

PDC’s verdensmesterskab fortsætter i dag fra klokken 13:00. Kampene vil kunne ses live på Viaplay, PDC.tv og TV3 Sport. Du kan i den sammenhæng se hele mandagens kampprogram nederst i denne artikel. Her nedenfor finder du i øvrigt en oversigt over resultaterne af mandagens kampe.


Resultater VM – Søndag 27. december
6x Tredje runde
Krzysztof Ratajski (93,37) 4-0 (93,69) Simon Whitlock
Kim Huybrechts (90,03) 2-4 (91,79) Ryan Searle
Dimitri Van den Bergh (96,63) 4-0 (89,24) Jermaine Wattimena
Joe Cullen (92,34) 4-3 (91,41) Jonny Clayton
Peter Wright (101,5) 3-4 (98,65) Gabriel Clemens
Michael van Gerwen (106,85) 4-0 (100,68) Ricky Evans


Kampprogram VM – Mandag 28. december
Eftermiddagssession (13:00) – Kan ses live på Viaplay, PDC.tv og TV3 Sport
3x Tredje runde
Jose de Sousa v Mervyn King
Dirk van Duijvenbode v Adam Hunt
Nathan Aspinall v Vincent van der Voort

Aftenssession (19:00) – Kan ses live på Viaplay, PDC.tv og TV3 Sport
3x Tredje runde
Gary Anderson v Mensur Suljovic
Gerwyn Price v Brendan Dolan
Glen Durrant v Danny Baggish


Læs også:

Dimitri Van den Bergh danser videre ved VM – Whitlock tabte overbevisende

To tidligere verdensmestre ude af VM – Dimitri Van den Bergh brillerede

Efter vanvittig walk-on: Peter Wright videre til tredje runde ved PDC’s verdensmesterskab

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*