Stor skuffelse for verdensmesteren: Peter Wright er ude af Grand Slam

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Peter Wright er den første seedede spiller siden 2016, der ikke spiller sig videre fra sin gruppe ved Grand Slam of Darts.

Peter Wright er ude af dette års Grand Slam of Darts. Den regerende verdensmester tabte således 2-5 til sydafrikanske Devon Petersen i sin sidste gruppekamp, hvilket lige nøjagtig er et tilstrækkeligt stort nederlag til, at ‘Snakebite’ for første gang siden 2013 ikke avancerer fra det indledende gruppespil.

Peter Wright er i øvrigt også den første seedede spiller siden 2016, der ikke formår at spille sig i top to i sin Grand Slam-gruppe. Foruden Devon Petersen lykkedes det i den sammenhæng Ian White at spille sig videre fra gruppe E.

Gerwen og Price sikkert videre

Også Michael van Gerwen og Gerwyn Price er videre fra gruppe A og G, efter de to storfavoritter vandt alle deres indledende gruppekampe. Verdensranglistens nummer et og tre henviser i den sammenhæng Adam Hunt og Jonny Clayton til de efterfølgende andenpladser.

I gruppe C lykkedes det i øvrigt Michael Smith at triumfere, idet han ligeledes gjorde rent bord i sin gruppe efter sejre over Jose De Sousa, Krzysztof Ratajski og Lisa Ashton. Smith endte i den sammenhæng med et imponerende gruppegennemsnit på 104,07, hvilket er det næsthøjeste af alle spillere i turneringen. Kun Dimitri van Den Bergh leverede et bedre gennemsnit gennem sine gruppekampe på 106,46.

16 mand tilbage

Netop Dimitri van Den Bergh tager i aften hul på den første 1/8-finale ved Grand Slam, hvor han møder World Cup-vinderen Jonny Clayton. De syv øvrige 1/8-finaler spilles i løbet af fredag- og lørdag aften. Du kan se en oversigt over kampprogrammet og sendeplan for de kommende dages kampe ved Grand Slam of Darts nederst i denne artikel.


Resultater – Grand Slam of Darts
Torsdag 19. november (20:00) 
Jose De Sousa (100,03) 5-1 (83,83) Lisa Ashton (C)
Michael Smith (106,93) 5-2 (94,37) Krzysztof Ratajski (C)
Jonny Clayton (90,54) 5-0 (79,00) Mikuru Suzuki (G)
Gerwyn Price (106,32) 5-4 (97,25) Ryan Joyce (G)
Ian White (108,04) 5-1 (98,64)Dirk van Duijvenbode (E)
Peter Wright (83,12) 2-5 (88,25) Devon Petersen (E)
Gabriel Clemens (91,83) 2-5 (95,09) Adam Hunt (A)
Michael van Gerwen (92,8) 5-3 (91,73) Joe Cullen (A)


Kampprogram – Grand Slam of Darts
1/8-finaler

Fredag 20. november (20:00) TV3 Sport (fra 21:45), Viaplay og PDC.tv
Dimitri Van den Bergh v Jonny Clayton
James Wade v Ian White
Simon Whitlock v Adam Hunt
Dave Chisnall v Jose De Sousa

Lørdag 21. november (20:00) TV3 Sport (fra 22:30), Viaplay og PDC.tv
Michael Smith v Rob Cross
Devon Petersen v Damon Heta
Michael van Gerwen v Gary Anderson
Gerwyn Price v Nathan Aspinall


Læs også:

Peter Wright anser ikke Michael van Gerwen som en trussel ved VM

Suzuki tæt på at skabe sensationen mod Price

Suveræne Smith gør det igen: Vandt anden turneringssejr på to dage

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*